Omgeving

Píodão, Foz d’egua en Fraga da Pena

Píodão ……. In de omgeving van onze B & B vindt u de bruine wegwijzers naar deze toeristische attractie.
Breng een dag door in de bergen, op het hoogste punt van het vasteland van Portugal. De Torre is het hoogste punt (1993 m) van de Serra da Estrela.  De Torre is geen opvallende bergtop, maar het afgeplatte hoogste punt van een heuvelrug. Precies op het hoogste punt van de Torre is een geodisch signaal. De Torre is ongebruikelijk voor een bergtop, gemakkelijk bereikbaar via een verharde weg. Het is heerlijk wandelen en fietsen, maar in de winter ook een populair skigebied. Er zijn ver in de lente prachtige bergmeren met smeltwater en er is ook het Lagoa Comprida, een groot stuwmeer te vinden. De rivieren Alva, Zêzere en Mondego ontspringen in de Serra da Estrela.

Breng een bezoek aan Piódão 224 inwoners (2001) in de Serra do Açor. Bijna alle huizen zijn gebouwd van leisteen, wat uniek is in deze regio van Portugal. Piódão is sinds 1994 een historische bezienswaardigheid, Aldeia Histórica. Vergeet niet een heerlijke likeur te kopen, bijvoorbeeld de kastanjelikeur,  in dit bijzondere dorpje. Combineer een bezoekje aan Píodão met een wandeling naar Foz d’egua een bijzonder praia fluvial. Een oud Romeins rivierstrand met bruggen en rotspartijen. Ook hier ontbreekt natuurlijk de kapel niet, onderweg naar boven komt verrassende dingen tegen. Nieuwsgierig zie meer foto’s hier.

U kunt ook afkoelen in een van de vele grotere of kleinere watervallen die het gebied rijk is, zoals Fraga da Pena, op 20 minuten rijden van Casa Traca. Of het iets verder gelegen Poca da Broca aan de andere kant van de Serra da Estrela.

Arganil en Tabua

Je kunt het natuurlijk ook dichter bij Casa Traca zoeken: Arganil en Tabua. Arganil is een redelijk grote plaats waar veel te doen is in de zomermaanden, maar ook in het laagseizoen is het heerlijk om op een van de terrassen of in het park te zitten. Tijdens de zomermaanden zijn er vaak festivals in beide plaatsen en andere activiteiten. Tabua ligt op 20 minuten rijden langs gezellige authentieke Portugese dorpjes. Neem eens een afslag en volg gewoon de weg.
Bekijk de film over Arganil or Tabua