Casa traca diner Relaxen, ontspannen, ontstressen en vooral ook genieten!

Dat is waar uw vakantie in Centraal-Portugal om draait. De persoonlijke en ook informele sfeer van een bed & breakfast. Daarom zijn er ook extra diensten. Als u laat aankomt kunt u een hapje met mij mee-eten tijdens mijn diner. Wilt u dit wel even van te voren aangeven dan kan ik daar rekening mee houden.  Als ook vervoer vanaf het bus- of treinstation.

Ook een lekker lunchpakket tijdens één van uw uitstapjes is mogelijk. Smeert u hiervoor gerust een broodje extra aan de ontbijttafel. Tevens is er ook de mogelijkheid tot gebruik van wasmachine en desgewenst ook droger tegen een kleine vergoeding. Ideaal als u niet met veel bagage wilt reizen!

Ontbijt – lunch & diner

Ontbijt wordt bij Casa Traca geserveerd in de gezellige serre tussen 8.00 en 10.00 uur op een vooraf gesproken tijd. Het ontbijt serveer ik aan tafel uit. Het ontbijt is inbegrepen in de kamerprijs.
Wilt u eerder ontbijten dan 8.00 uur? In dat geval geef ik u graag een ontbijt- annex lunchpakket mee voor onderweg. Voordat u weggaat staat er koffie en thee voor u klaar.
U kunt kiezen uit 4 soorten ontbijt. Indien u een vegetarisch ontbijt of vegan ontbijt wilt dient u dit bij reservering te melden. U kunt kiezen uit:
 • Continentaal ontbijt met ingrediënten hieronder genoemd
 • Een vegetarisch ontbijt met eventueel vis (minimaal 2 dagen voor aankomst doorgeven)
 • Een vegetarisch ontbijt zonder vis (minimaal 2 dagen voor aankomst doorgeven)
 • Een vegan ontbijt (minimaal 2 dagen voor aankomst doorgeven)
Gaat u een dagtrip maken, dan kunt u ook gebruik maken van de mogelijkheid van een  lunchpakket. Ons ontbijt is dusdanig uitgebreid dat u gerust een extra broodje mag smeren om mee te nemen.

Voor het diner verwijzen wij u graag naar één van de vele restaurantjes in de omgeving. Bijvoorbeeld naar restaurente Principe do Alva Coja met uitzicht over de Rio Alva. Ook een goede diner kaart heeft restaurante El Grelha in Arganil.

Eigen meegebrachte consumpties kunt u gebruiken in de tuin op één van de vele terrassen. Op ons overdekte terras kunt u ook uw eigen meegebrachte diner gebruiken. Bij slechter weer bent u tevens ook van harte welkom in de serre of in de bibliotheekruimte boven.

Ontbijt bij Casa Traca!

ontbijt Casa Traca

Continentaal ontbijt

Ontbijt Casa Traca

Vegetarisch ontbijt

Ontbijt Casa Traca

Vegan ontbijt

 • Koffie en thee

 • Verse jus d’orange

 • Mix van broodjes

 • Vleeswaren

 • Diverse soorten kaas

 • Ei (gerecht)

 • Fruit en rauwkost/salade uit eigen tuin

 • Yoghurtjes

 • Eigen gemaakte jam & ambachtelijke honing

Overige informatie

De gehele tuin is vrij toegankelijk voor onze gasten. Deze leent zich ook uitstekend voor een dagje relaxen.
Zowel in de centrale hal als op de kamers liggen informatiemappen. Hierin vindt u naast onze huishoudelijke regels ook belangrijke telefoonnummers en adressen. Tevens hierin opgenomen een beknopt overzicht van de te boeken excursies. Daarbij ook informatie over bezienswaardigheden en uitstapjes in de omgeving.  Alsook enkele adresjes om ’s avonds een heerlijk diner te nuttigen.

Onze uitchecktijd is om uiterlijk 11.00 uur. Echter wilt u langer gebruik maken van uw kamer dan kan dit mits deze beschikbaar is. Wij vragen hiervoor een kleine vergoeding.

Ophaal dienst

De eenvoudigste manier om naar Casa Traca te komen is met de auto. Wanneer u met het vliegtuig komt is de gemakkelijkste en goedkoopste manier  om te kiezen voor ‘vliegen en rijden’. Als u wilt kunnen wij u adviseren. Als u geen auto wilt huren kunt u gebruik maken van onze ophaaldienst uit Coimbra. Informeer naar de mogelijkheden. U kunt vanaf Porto met de trein naar Coimbra reizen alwaar wij u op het station ophalen. Ophalen vanaf het vliegveld Porto is alleen in overleg mogelijk.

Ondernemersweek Relaxen in hottub Bed and Breakfast Casa Traca Valbona

Hottube arrangement

Wij hebben sinds maart 2020 een heerlijke hout gestookte hottub. Het is fijn ontspannen met de air- en jetstreams in het warme water als het kouder is. Of lekker afkoelen als het heel warm is buiten. Wilt u hier ook van genieten? Dat kan laat het wel even van te voren weten dan zorgen wij dat deze voor u klaar staat.

Honden bij Casa Traca

Honden zijn ook welkom bij Bed and Breakfast Casa Traca, mits goed opgevoed en luisterend. Zij dienen sociaal te zijn en ook te kunnen omgaan met andere honden. Wij hebben zelf ook honden. Een Labrador, een reu van inmiddels 3 1/2 jaar oud. Tevens hebben we ook een teefje, een vondelingtje die inmiddels ook haar eigen plekje heeft gevonden bij ons. Aangezien we ook katten hebben moet uw hond ook enigszins gewend zijn aan katten.

Er zijn echter wel enkele huisregels als u uw hond mee wilt nemen.

Honden zijn uitsluitend welkom mits vermeld bij boeking en na overleg. Wij vragen een toeslag van € 5,00 per nacht voor de hond. Dit bedrag schenken wij aan een goed doel.

Uw hond mag bij u op de kamer. Echter dit is alleen mogelijk in de byzanthijnse kamer met balkon.

honden bij Casa Traca