Extra’s & Meer

Casa traca wine wijn Relaxen en ontspannen, genieten bij Casa Traca

Relaxen, ontspannen, ontstressen en vooral genieten! Dat is waar uw vakantie om draait. Daarom hebben we extra diensten zoals diner op de dag van aankomst, vervoer vanaf het vliegveld of treinstation, of een lekker lunchpakket tijdens één van uw uitstapjes. Tevens bieden wij de mogelijkheid tot gebruik van wasmachine en desgewenst droger tegen een kleine vergoeding. Ideaal als u niet met veel bagage wilt reizen!

Het staat u uiteraard geheel vrij uw eigen meegebrachte consumpties te nuttigen. Dit kan op één van onze terrassen terwijl u geniet van de zon of een picknick in de boomgaard met de rondscharrelende kippen als geïnteresseerd gezelschap. Wat te denken van een diner op onze nieuwe overdekte terras. Bij slechter weer bent u van harte welkom in de serre of in de bibliotheekruimte boven. Ook uw kamer leent zich uitstekend om te relaxen in alle rust en privacy.


Ontbijt wordt bij Casa Traca geserveerd in de gezellige serre tussen 7.30 en 10.00 uur. Zodat u op uw gemak ook de laatste ochtend van uw verblijf kan genieten van onze uitgebreide ontbijt. Onze uitchecktijd is om uiterlijk 11.00 uur. Wilt u langer gebruik maken van uw kamer dan kan dit mits deze beschikbaar is. Wij vragen hiervoor een kleine vergoeding.

Honden bij Casa Traca

Honden zijn welkom bij Bed and Breakfast Casa Traca, mits goed opgevoed en luisterend. Zij dienen sociaal te zijn en te kunnen omgaan met andere honden. Wij hebben zelf twee reuen: een kruising tussen een Serra da Estrella/flatcoated retriever en een Labrador. Tevens hebben we een teefje, een vondelingtje die inmiddels haar eigen plekje heeft gevonden bij ons. Er zijn wel enkele huisregels als u uw hond mee wilt nemen:

  • Honden zijn uitsluitend welkom mits vermeld bij boeking en na overleg. Wij vragen een toeslag van € 5,00 per nacht voor de hond. Dit bedrag schenken wij volledig aan Stichting CSF-4-Doggies
  • Uw hond kan de nacht doorbrengen in een royale buitenkennel met warm en droog binnenverblijf of
  • Uw hond mag de nacht bij uw doorbrengen op de kamer in een eigen meegebrachte bench of mand
  • Uw hond mag tijdens ontbijturen niet in de gemeenschappelijke ontbijtruimte zijn
  • Uw hond mag niet zonder toezicht los op de kamer verblijven
  • Uw hond dient ten alle tijden aangelijnd te zijn tenzij anders aangegeven door ons.

Diner & Drinks

In overleg is het mogelijk om ‘s avonds samen met ons een diner te gebruiken. Indien u aankomt rond etenstijd dan is het mogelijk om van deze service gebruik te maken zodat u niet direct op zoek hoeft naar een restaurant na uw reis. U kunt dit bij uw boeking aangeven. Wilt u gedurende uw verblijf vaker gebruik maken van deze service dan kan dit uitsluitend in overleg en op basis van beschikbaarheid.
Een maaltijd wordt bereid met uitstekende (lokale) producten en ingrediënten. We serveren daarbij een lokale wijn, bier, frisdrank of water.
We vragen een onkostenvergoeding per persoon voor het diner inclusief  drankjes.
Tevens hebben wij in de garage een koelkast staan welke beschikbaar is voor onze gasten. In de koelkast vindt u tevens frisdrank, bier en wijn welke u kunt pakken. Dit op basis van vertrouwen, wij rekenen pas aan het einde van uw verblijf met u af.

Lunchpakket

Gaat u een dagtrip maken, dan kunt u gebruik maken van een heerlijk verzorgd lunchpakket van Casa Traca inclusief drankje en een stuk fruit.
Informeer naar de mogelijkheden

Diverse excursies en uitstapjes

 Wilt u een dag van de rust in de tuin van ons vlinderhuis genieten dan kunt u een boek lezen onder de fruitbomen of u kunt ontspannen in de zon. Er zijn diverse zitjes in de tuin gecreëerd vrij toegankelijk voor onze gasten.
Wilt u graag iets ondernemen dan hebben wij heel veel informatie voor u liggen in de hal. Wij kunnen u ook veel over de omgeving vertellen. Er zijn ook een aantal excursies via B&B Casa Traca te boeken zoals kayakken op de Mondego en/of Pena rivier, Aqua walking en bij voldoende deelname een brood- en kaasworkshop in een authentieke dorp/quinta.

Fraga da Pena waterfalls Benfeita, Arganil
Het is ook mogelijk om een excursie en/of een (dag)trip te maken naar de bijvoorbeeld de kippetjesmarkt in Tabua of de watervallen van Fraga da Pena. Daarnaast organiseren wij wandeldagen en wandelweken onder begeleiding van een ervaren gids. Sinds dit seizoen is het ook mogelijk om tijdens uw verblijf bij Casa Traca 1 of meerdere lessen Portugees te volgen. De lessen worden geheel op maat gegeven, een les duurt 1 1/2 uur. Informeert u gerust naar de prijzen en mogelijkheden.

Ophaal dienst

De eenvoudigste manier om naar Casa Traca te komen is met de auto. Wanneer u met het vliegtuig komt is de gemakkelijkste en goedkoopste manier  om te kiezen voor ‘vliegen en rijden’. Als u wilt kunnen wij u adviseren. Als u geen auto wilt huren kunt u gebruik maken van onze ophaaldienst uit Coimbra. Informeer naar de mogelijkheden. U kunt vanaf Porto met de trein naar Coimbra reizen alwaar wij u op het station ophalen. Ophalen vanaf het vliegveld Porto is alleen in overleg mogelijk.

Tips:

Voor goedkope vliegtickets naar Porto of Lissabon kunt u De goedkoopste vliegtickets raadplegen.

Een auto huren is mogelijk via één van de vele verhuurbedrijven die op het vliegveld aanwezig zijn.

U kunt ook rechtstreeks een auto reserveren via CarDelMar huurauto's - Wereldwijd · Makkelijk · Goedkoop

Wij werken samen met diverse organisaties om uw verblijf nog aangenamer te maken en u nog meer service te kunnen bieden. Vanaf 1 januari 2018 is ook mogelijk om via Bed and Breakfast Casa Traca een appartement, beachhouse of glampingtent te huren. Voor meer informatie en boeken  klik hier