Extra’s & Meer

Casa traca wine wijn Relaxen en ontspannen, genieten bij Casa Traca

Relaxen, ontspannen, ontstressen en vooral ook genieten! Dat is waar uw vakantie om draait. Daarom hebben we extra diensten zoals diner op de dag van aankomst, vervoer vanaf het vliegveld of treinstation, maar ook een lekker lunchpakket tijdens één van uw uitstapjes. Tevens bieden wij ook de mogelijkheid tot gebruik van wasmachine en desgewenst ook droger tegen een kleine vergoeding. Ideaal als u niet met veel bagage wilt reizen!

Het staat u uiteraard geheel vrij uw eigen meegebrachte consumpties te nuttigen. Dit kan op één van onze terrassen terwijl u geniet van de zon of een picknick in de boomgaard met de rondscharrelende kippen als geïnteresseerd gezelschap. Wat te denken van een diner op onze nieuwe overdekte terras. Bij slechter weer bent u echter ook van harte welkom in de serre of in de bibliotheekruimte boven. Ook uw kamer leent zich uitstekend om te relaxen in alle rust en privacy.


Ontbijt wordt bij Casa Traca geserveerd in de gezellige serre tussen 7.30 en 10.00 uur. Zodat u op uw gemak ook de laatste ochtend van uw verblijf kan genieten van onze uitgebreide ontbijt. Onze uitchecktijd is om uiterlijk 11.00 uur. Echter wilt u langer gebruik maken van uw kamer dan kan dit mits deze beschikbaar is. Wij vragen hiervoor een kleine vergoeding.

Honden bij Casa Traca

Honden zijn ook welkom bij Bed and Breakfast Casa Traca, mits goed opgevoed en luisterend. Zij dienen sociaal te zijn en ook te kunnen omgaan met andere honden. Wij hebben zelf twee reuen: een kruising tussen een Serra da Estrella/flatcoated retriever en een Labrador. Tevens hebben we ook een teefje, een vondelingtje die inmiddels ook haar eigen plekje heeft gevonden bij ons. Er zijn echter wel enkele huisregels als u uw hond mee wilt nemen.

  • Honden zijn uitsluitend welkom mits vermeld bij boeking en na overleg. Wij vragen een toeslag van € 5,00 per nacht voor de hond. Dit bedrag schenken wij volledig aan Stichting CSF-4-Doggies
  • Uw hond mag bij u op de kamer. Echter dit is alleen mogelijk in de byzanthijnse kamer met balkon.

Diner & Drinks

In overleg is het ook mogelijk om ‘s avonds samen met ons een diner te gebruiken. Ideaal als u rond etenstijd aankomt en niet direct op zoek wilt naar een restaurant. Laat het ons wel even weten gelijk met uw boeking of uiterlijk 48 uur voor aankomst.
Een maaltijd wordt bereid met uitstekende (lokale) producten en ingrediënten. We serveren daarbij een lokale wijn, bier, frisdrank of water.
We vragen een onkostenvergoeding per persoon voor het diner inclusief  drankjes.
Tevens hebben wij ook een koelkast welke beschikbaar is voor onze gasten. In de koelkast vindt u  frisdrank, water, bier en ook wijn. Tevens zijn er ook ijsjes. Alles kunt u op basis van vertrouwen pakken, wij rekenen pas aan het einde van uw verblijf met u af.

Lunchpakket

Gaat u een dagtrip maken, dan kunt u gebruik maken van een heerlijk verzorgd lunchpakket van Casa Traca inclusief drankje en een stuk fruit.
Informeer hiervoor naar de mogelijkheden

Diverse excursies en uitstapjes

Een dagje niet op stap maar lekker relaxen in de tuin, dat kan. Er zijn vele lounge- en relaxterrasjes. De gehele tuin is vrij toegankelijk voor onze gasten.
Wilt u graag iets ondernemen dan hebben wij heel veel informatie voor u liggen in de hal. Ook op uw kamer vindt u een informatiemap. Wij kunnen u ook veel over de omgeving vertellen. Er zijn ook een aantal excursies via B&B Casa Traca te boeken zoals kayakken op de Mondego en/of Pena rivier, Aqua walking en bij voldoende deelname een brood- en kaasworkshop in een authentieke dorp/quinta.

Fraga da Pena waterfalls Benfeita, Arganil
Kanoen Rio Alva Bed and Breakfast Casa Traca Centraal Portugal

Het is tevens ook mogelijk om een excursie en/of een (dag)trip te maken naar de kippetjesmarkt in Tabua of de watervallen van Fraga da Pena. Daarnaast organiseren wij ook wandeldagen en wandelweken onder begeleiding van een ervaren gids. Sinds dit seizoen is het ook mogelijk om tijdens uw verblijf bij Casa Traca 1 of meerdere lessen Portugees te volgen. De lessen worden geheel op maat gegeven, een les duurt 1 1/2 uur. Informeert u gerust naar de prijzen en mogelijkheden.

Ophaal dienst

De eenvoudigste manier om naar Casa Traca te komen is met de auto. Wanneer u met het vliegtuig komt is de gemakkelijkste en goedkoopste manier  om te kiezen voor ‘vliegen en rijden’. Als u wilt kunnen wij u adviseren. Als u geen auto wilt huren kunt u gebruik maken van onze ophaaldienst uit Coimbra. Informeer naar de mogelijkheden. U kunt vanaf Porto met de trein naar Coimbra reizen alwaar wij u op het station ophalen. Ophalen vanaf het vliegveld Porto is alleen in overleg mogelijk.

Tips:

Voor goedkope vliegtickets naar Porto of Lissabon kunt u De goedkoopste vliegtickets raadplegen.

Een auto huren is mogelijk via één van de vele verhuurbedrijven die op het vliegveld aanwezig zijn.

U kunt ook rechtstreeks een auto reserveren via CarDelMar huurauto's - Wereldwijd · Makkelijk · Goedkoop