Loading...
Píodão centraal Portugal
Dagtrips: Piódão, Fraga da Pena en meer2022-11-16T16:00:30+01:00

Piódão, Foz d’egua en Fraga da Pena

Piódão, Fraga da Pena en Foz d’Egua drie prachtige bezienswaardigheden in de Serra do Açor.…… In de omgeving van onze B & B vindt u de bruine wegwijzers naar deze toeristische attractie.

Echter eerst gaan we wat verder van huis naar de Serra da Estrela. Breng een dag door in de bergen, op het hoogste punt van het vasteland van Portugal. De Torre is het hoogste punt (1993 m) van de Serra da Estrela.  De Torre is geen opvallende bergtop, maar het afgeplatte hoogste punt van een heuvelrug. Precies op het hoogste punt van de Torre is een geodisch signaal. De Torre is ongebruikelijk voor een bergtop, gemakkelijk bereikbaar via een verharde weg.

Het is heerlijk wandelen en fietsen, maar in de winter ook een populair skigebied. Er zijn ver in de lente prachtige bergmeren met smeltwater en er is ook het Lagoa Comprida, een groot stuwmeer te vinden. De rivieren Alva, Zêzere en Mondego ontspringen in de Serra da Estrela.

Dagje in de Serra do Açor

Breng een bezoek aan Piódão 224 inwoners (2001) in de Serra do Açor. Bijna alle huizen zijn gebouwd van leisteen, wat uniek is in deze regio van Portugal. Piódão is sinds 1994 een historische bezienswaardigheid, Aldeia Histórica. Vergeet niet een heerlijke likeur te kopen, bijvoorbeeld de kastanjelikeur,  in dit bijzondere dorpje. Combineer een bezoekje aan Píodão met een wandeling naar Foz d’egua een bijzonder praia fluvial. Een oud Romeins rivierstrand met bruggen en rotspartijen. Ook hier ontbreekt natuurlijk de kapel niet, onderweg naar boven komt verrassende dingen tegen. Nieuwsgierig zie meer foto’s hier.

U kunt ook afkoelen in een van de vele grotere of kleinere watervallen die het gebied rijk is, zoals Fraga da Pena, op 20 minuten rijden van Casa Traca. Of het iets verder gelegen Poca da Broca aan de andere kant van de Serra da Estrela.

Meer lezen over Piódão, Fraga da Pena en Foz d’Egua.

Meer tips voor een dagje op stap

Veel van de gasten van Casa Traca komen speciaal voor de dagtocht Piódã0 – Fraga da Pena – Foz d’Egua. Er is echter zoveel meer te zien aan mooie bezienswaardigheden en fijne plekjes. Voor een meer actieve vakantie zijn er ook talloze activiteiten in de omgeving meer dan leuk voor een dagje ontspanning met inspanning.

Echter er zijn wil je een lekker dagje op stap en genieten van de omgeving van Casa Traca? Hieronder vind je nog enkele tips.

Go to Top