Omgeving Casa Traca in Centraal Portugal

Oudste kapel van Arganil St Pedro
markt in Arganil plaatsen in de omgeving Tabua Gois en Coja
Riviertje rand Valbona
Rio Alva B&B Centraal Portugal Arganil

Welke activiteiten zijn er te doen in de omgeving voor de actieve vakantieganger? Het prachtige en gastvrije gebied van Centraal Portugal is op veel manieren te ontdekken. Op eigen gelegenheid maar ook georganiseerd. Te voet of per auto. Historische, pittoreske en authentieke dorpjes maar ook de natuur en nog veel meer.

Omgeving Arganil – Centraal Portugal

In de directe omgeving van Bed & Breakfast Casa Traca is er voldoende te doen voor iedereen. Of je nu houdt van de natuur of relaxen of cultuur of shoppen. Voor iedereen is er het ware vakantiegevoel. We kunnen u informatie geven voor een leuk uitstapje of een tour in Centraal Portugal | Arganil.  Wilt u een doe-vakantie waarbij u zelf lekker actief kan zijn? Wilt u (lange-afstand)wandelen, fietsen, mountainbiken of motorrijden dan is de omgeving van Casa Traca de ideale uitvalsbasis. U wandelt of fiets zo vanuit het hek de berg op.

De Monte Alto waar u boven op de top een prachtige kleine kapel vindt met haar eigen bijzondere verhaal. Een echte legende uit de omgeving, lees verder op de pagina hier meer over. Natuurlijk kunt u ook het bospad nemen naar Arganil over deze weg fiets u veilig maar vooral heel idyllisch dwars door de bossen naar Arganil toe.  De eerste grotere plaats bij Valbona op ca 3 kilometer afstand.

Onder het kopje fietsen en motorrijden hebben wij een link voor u opgenomen naar één van de routes die langs Bed and Breakfast Casa Traca lopen. De omgeving staat verder bekent vanwege zijn vele rivieren en rivierstrandjes waar het zomers heerlijk toeven is in de natuurlijke schaduw van de bomen langs de oever.  De Rio Alva en de Rio Mondego zijn de twee rivieren in de directe nabijheid. Iets verder weg vindt u Rio Douro, ook bekend als wijnstreek.  Door de hoogteverschillen in dit gebied en het waterrijke gebied vindt u ook veel watervallen verschillend in omvang.

Arganil en Tabua

Je kunt het natuurlijk ook dichterbij in de omgeving van Casa Traca zoeken: Arganil en Tabua. Arganil is een redelijk grote plaats waar veel te doen is in de zomermaanden, maar ook in het laagseizoen is het heerlijk om op een van de terrassen of in het park te zitten. Tijdens de zomermaanden zijn er vaak festivals in beide plaatsen en andere activiteiten. Tabua ligt op 20 minuten rijden langs gezellige authentieke Portugese dorpjes. Neem eens een afslag en volg gewoon de weg.
Bekijk de film over Arganil or Tabua

Bed & Breakfast Casa Traca ligt heel centraal: u bent met een uurtje rijden aan de kust maar ook op het hoogste punt van Portugal. Voor nog meer ideeën voor een dagtrip tijdens uw verblijf bij Casa Traca: klik hier

Rondreizen door Portugal en/of een citytrip naar Coimbra, Lissabon of Porto?

Citytrips

Veel van onze gasten combineren een verblijf bij Casa Traca met een bezoek aan één van deze drie steden. Coimbra is goed te doen als dagtrip vanuit Casa Traca waarbij u voldoende tijd heeft om deze prachtige plaats op uw gemak te bezichtigen en lekker te eten in één van de vele restaurantjes. Ook Viseu ligt op slechts een uurtje rijden en is zeker ook de moeite waard. Je kan hier ook heerlijk winkelen!

Coimbra library university citytrip
Porto luchthaven
Viseu Centraal Portugal

Lissabon en Porto liggen wat verder weg maar zijn ideaal om te combineren als u aankomt in Portugal of juist voordat u Portugal weer verlaat. Wij kunnen u adviseren voor een accommodatie in één van beide steden.
Als u in Porto of Lissabon bent kunt u de stad op eigen gelegenheid uitgebreid ontdekken, maar een gids kan u zoveel meer vertellen. Wij zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met Bajabikes. Deze organisatie organiseert diverse fiets- en wandeltours in beide steden en maakt indien gewenst zelfs een uitstapje naar Sintra vanuit Lissabon.

Wij kunnen een tour voor u boeken maar via onderstaande links kunt u ook gebruik maken van onze samenwerkingsafspraken.

Voor Porto: klik hier om rechtstreeks naar de tours in Porto te gaan | Voor Lissabon: Klik hier om rechtstreeks naar de tours in Lissabon te gaan

Rondreizen

Tijdens deze rondreizen verblijft u in verschillende accommodaties van waaruit u dagtrips kunt maken naar bezienswaardigheden in de buurt. U vliegt op Lissabon, faro of Porto waar er een auto voor u klaar staat en via de andere luchthaven vliegt u weer naar huis. U dient zelf uw vlucht en autohuur te boeken. Wij kunnen u hier wel bij adviseren. Wij verwijzen u hiervoor graag naar de website van Rondreizen Portugal. Zie voor meer informatie het kopje rondreizen in de rechterbalk. Kijk u ook eens op de site van Visit Portugal

Píodão centraal Portugal
Nabij Fraga da Pena en Piódão heb je Foz de égua
Poço da Broca watervallen