Kanoën & Kayakken & Suppen

Kanoën en zwemmen, dingen die u en uw kinderen graag doen? Dan kunt u uw hart ophalen in dit deel van Portugal met zijn vele rivieren. De dichtstbijzijnde zijn de Rio Alva en de Rio de Mondego. De Portugezen hebben een relatie met de Rio Mondego,  ideaal om te kanoën en zwemmen. Het is de enige rivier die  van begin tot eind door Portugal stroomt . Op de rivier kunt u tot de oude universiteitsstad Coimbra kano varen, maar het is raadzaam om pas te beginnen  na de grote dam in Agueira. U kunt onder andere kano’s huren in Penacova en Oliveira do Hospital. Tijdens het kanoën, een tocht van 40 km door de vallei van de Rio Mondego, zijn er aan weerszijde rotswanden. Deze  worden afgewisseld met af en toe een klein strand of een grot. U ervaart de rust en stilte van de natuur tot je uitkomt in Coimbra met de drukte en gezelligheid van het stadsleven.
Indien u een kano- of kayaktocht wilt maken over de Rio de Mondego kunnen wij bemiddelen in de huur inclusief een goede instructie door een ervaren instructeur. De tochten zijn geschikt voor alle moeilijkheidscategorieën. Wilt u op eigen gelegenheid kanoën of kajakken vraag ons naar de mogelijkheden. De organisaties leveren op verzoek en tegen een meerprijs ook een gids welke u dan kan begeleiden. Echter de tochten zijn dusdanig uitgezet en voorzien van veiligheidsposten onderweg dat u deze gerust alleen kunt ondernemen. Ook met (kleine) kinderen. Wij kunnen desgewenst contact opnemen en een afspraak voor u maken. Het is ook mogelijk een dagje varen te combineren met abseilen. Vraag naar de mogelijkheden of oriënteer uzelf bij Opioneiro do mondego  of Transserrano. Desgewenst kunnen wij u tegen een vergoeding wegbrengen en ophalen.
Uiteraard zijn de Rio Alva en de Rio do Mondego ook geschikt voor nog veel meer watersporten waaronder het populaire suppen. Dit kan bij bovengenoemde organisaties maar wilt u Wel SUP boarden, maar geen plank van meters meenemen? Bestel een opblaasbaar SUP Board!

Zwemmen

Behalve kanoën kan men in de rivieren kan men natuurlijk ook heerlijk zwemmen of andere watersporten beoefenen. Op veel plaatsen kent men de rivierstranden, de Praia Fluvial. Vaak uitgerust met douches, kleedkamers en een kiosk. Een prima vervanging voor een dagje strand, het water is schoon en helder en op de oevers is veel te beleven omdat de bossen doorlopen tot de rivieroevers. Wat te denken van rivierkreefjes vangen in de Rio Mondego of zwemmen onder een waterval in Fraga da Pena? Op slechts een kilometer afstand in Folques is een klein rivierpark-strand, op 4 km afstand ligt het bekende Praia da Fluvial Secarias aan de Rio Alva.

Canyoning Ribeira da Pena, Serra da  Lousã

Naast kanoën en zwemmen beoefent men ook canyoing. Dit is een sport waarbij men de loop van een rivier door een kloof volgt. Hierdoor is canyoning dus vooral een sport die in de bergen wordt beoefend. Om de rivier te volgen is het daarbij nodig te wandelen, af te klimmen, te springen, te zwemmen en te abseilen. Deze kleine rivier stroomt door een smalle vallei. De rivierbedding, rivieroevers en kliffen zijn gevormd met imposante rotsen die dit een bijna ontoegankelijke plek maken. Om deze reden dient de vallei van Ribeira da Pena nog steeds als een toevluchtsoord voor planten en dieren die uniek en zeldzaam zijn.

Dit is de meest spectaculaire rivier in de regio centraal Portugal, waar het mogelijk is om de perfecte combinatie van ondoordringbaar  en wildernis (gevormd door tal van watervallen, lagunes en statige kliffen) te vinden met de weelderige vegetatie en onderscheidende flora en fauna. Alle moeite die wordt besteed aan het uitvoeren van deze activiteit is de moeite waard. Meer informatie Transserrano

Meer informatie? Neem dan contact met ons op