Excursies2022-08-17T09:13:54+02:00
  • activiteiten en excursies Gois kano

Soms is het ook heerlijk om alles uit handen te geven. De dag voor u te laten regelen en te laten verzorgen. Hiertoe werken wij samen met een drietal organisaties én organiseren we zelf enkele activiteiten en excursies.

De vele excursies en activiteiten die er in Centraal-Portugal | regio Arganil mogelijk zijn kunt u heel goed met uw eigen gezelschap ondernemen. Waarbij Bed and Breakfast Casa Traca graag voor u de reserveringen regelt bij de lokale organisaties die de betreffende excursies aanbieden.

Bergtochten excursies

Sinds mei 2019 werken wij ook samen met Peter Otte. Peter verzorgt voor maximale 8 personen bergtours in de Serra da Estrela, Serra do Açor en de Serra da Caramulo. Tevens is er ook een wijntour compleet verzorgd. U wordt voor deze activiteiten bij de B&B opgehaald en weer teruggebracht. Makkelijker kan het niet. Vraag naar de voorwaarden en prijzen. Wij hebben ook een beknopte informatiemap liggen van Peter.

Excursies

Tevens organiseren wij zelf ook incidentele excursies welke u ter plekke kunt boeken. Dit tegen een kleine  (onkosten)vergoeding. Informeert u gerust naar de voorwaarden, mogelijkheden en prijzen.

  • Bezoek aan de kippetjesmarkt in Tabua op zondagochtend. U brengt een bezoek aan de lokale kleine planten- en pluimveemarkt en bezoekt de grote vlees-, kaas-, groente- en broodhal. Aansluitend schuiven we vervolgens aan bij de lokale bevolking aan lange tafels. Waar gegrilde kip, patat, sla en ook een dessert op het menu staan.
  • Dag-excursie naar het leistenen dorp, Piodão, gelegen in de Serra do Açor. Vervolgens gaan we  naar de praia Fluvial Foz d’Egua alwaar u prachtig kan wandelen. Deze excursie is inclusief vervoer en prato do dia of een picknick.
  • Excursie naar de watervallen Fraga da Pena. Prachtige ruige watervallen in een beschermd natuurgebied met mooie wandelroutes. Deze excursie is inclusief een picknick bij de watervallen.
  • Zwemmen aan een nagenoeg privéstrandje bij de Rio de Mondego met indrukwekkende rotspartijen en een oude romeinse brug. Deze excursie is inclusief een eenvoudige barbecue aan het water en inclusief drankjes.

Portugese workshops

Workshop Broa de milho e queijo,

In het midden van de Serra da Lousã, in het dorp Aldeia do Xisto de Aigra Nova, kunt u deelnemen aan het ambachtelijke proces van het maken van maïs- en roggebrood en geitenkaas. Rogge en maïs zijn de belangrijkste graansoorten die hier al eeuwenlang worden verbouwd. De kazen zijn gemaakt met geitenmelk van de kuddes van het dorp. Het programma omvat tevens ook een bezoek aan de capril da aldeia en ook een bezoek aan het gemeenschapsplein. Tevens is er ook een bezoek aan het Eco-Museu Tradições do Xist0. Hier zijn alle traditionele activiteiten van de dorpsgemeenschappen te zien.

Deze excursie wordt gegeven door Transserrano waarmee wij voor u gunstige prijsafspraken hebben kunnen maken. De excursie vindt alleen plaats bij voldoende aanmeldingen.

Nieuwe partner excursies

In 2020 zijn wij een nieuwe samenwerking aangegaan met Aventuras Fortes. Lees alles over hun excursies in ons speciale blog item.

Meer informatie en/of reserveren: neem contact met ons op

Go to Top