Vogelvakantie voor vogelaars

Als natuurliefhebster kan ik genieten van de vogels om me heen. De geluiden, de vrije bewegingen en de diversiteit van soorten. Ik kan me ook voorstellen dat vogelaars hier vogels zien die je niet meer alle dagen ziet. Hoe lekker is dan een vogelvakantie om te genieten van al deze mooie en bijzondere soorten?

Hop centraal Portugal vogelvakantie voor vogelaars

Vogels voor vogelaars

Zoals al gezegd geniet ik vooral van vogels maar ik heb niet het geduld om uren te wachten op de mooiste afbeelding. De afbeeldingen zijn dan ook niet van mij zelf. Echter de vogels getoond op deze pagina heb ik wel zelf gezien sinds ik hier woon. Deze en nog veel meer. Zomaar enkele vogels die je hier als vogelaar op jouw vogelvakantie kan ontmoeten.

Natuurlijk de havik, waar dit gebergte naar is genoemd. De havik heeft gezelschap van andere roofvogels als de buizerd, arend, kiekendief en diverse uil soorten. Echter zijn er nog veel meer mooie en bijzondere vogels te spotten. Van een goede vriend en begaafd vogelaar een lange lijst doorgekregen. Zoals de boerenzwaluw, boomklever, zwartkopzanger, rode lijster,  nachtegaal, gevlekte specht en iberische felosa. 

Vogels in de Serra do Açor

Ook de gemeente Arganil beseft dat er heel bijzondere vogels op haar grondgebied voorkomen. Zij besteden hier dan ook volop aandacht aan. Ook hebben zij een overzicht samengesteld van gespotte vogels in de gemeente Arganil. Een handige flyer voor vogelaars.

De meeste vogels die onze vriend, de vogelaar gespot heeft staan er ook op. Hij heeft echter ook andere soorten mogen zien: Hop, St. Helena Fazantje, Ortolaan, Blauwe Ekster, Klapekster, Roodkop Kauwier, Baardgrasmus, Bijeneter, Roodstuit zwaluw en de kuif Koekoek.

Blauwe ekster bed and breakfast Centraal Portugal vogelvakantie vogelaars
Havik Serra do Açor vogelaars vogelvakantie spot deze rover

Voor vogelaars gewoon

De havik waar onze omgeving naar genoemd is. Serra do Açor betekent letterlijk het haviksgebergte. Voor vogelaars wellicht heel gewoon maar ik blijf het een magnifiek gezicht vinden als deze bijzondere roofvogels laag over ons heen vliegen. Zij glijden in een complete vogelvlucht stil door de lucht. Vaak zijn ze met zijn drieën. In de winter zie je ze niet maar halverwege het voorjaar laten ze zich weer zien. Voor vogelaars zijn ze niet het meest spectaculair. Dat zijn de vale gieren die soms ook komen buurten wel. Hoog in de lucht blijven die boven de havikken ‘hangen’.

Vogelvakantie voor Vogelaars

Zoals ik al eerder aangaf is de gemeente Arganil zich ook bewust van de bijzondere fauna in haar gemeente. In dit geval voor vogelaars de grote diversiteit aan vogelsoorten.

Speciaal voor vogelaars is er in de gemeente op een weids uitkijkpunt een vogelspot plek gemaakt. Het is in de buurt van Parrozelos nabij de EM508 in het beschermde natuurgebied van de Serra do Açor. Het laatste stuk dient te voet afgelegd te worden. Je hoeft natuurlijk niet speciaal naar die plek want ook bij ons in het bos, de tuin of zittend in de hottub zie je al veel vogels.

Baardgrasmus Serra do Açor Bed and Breakfast Arganil Centraal Portugal voor vogelvakanties

Vakantie voor vogelaars

Enthousiast geworden en ben jij een van die vogelaars in hart en nieren? Ken je nog niet alle soorten die hier voorkomen maar wil je die ook afstrepen van je lijstje? Wij beloven niet dat jij al die vogels gaat zien tijdens je vogelvakantie bij Casa Traca. Wel beloven wij je een vakantie in de natuur, met veel vogels en andere dieren. Een vakantie voor rust, ruimte en genieten! Reserveren kan heel makkelijk via onze reserveringspagina.

Bestaat nu niet het hele gezin uit vogelaars? Dan is er voor de andere gezinsleden genoeg vertier. Denk aan de vele rivierstrandjes aan bijvoorbeeld de Rio Alva. Kies je voor een bezoekje aan ons ‘verborgen plekje’ dan is hier ook voor de vogelaars binnen het gezin weer genoeg te vogelen.