Bed and Breakfast Arganil | Casa Traca

In het hart van Centraal Portugal ligt Arganil. De gemeente Arganil is een vrij grote en uitgestrekte gemeente met veel bezienswaardigheden. Bed and Breakfast Arganil, Casa Traca, maakt deel uit van deze mooie gemeente.

Bezienswaardigheden Arganil

Doordat Arganil een uitgestrekte gemeente is in Centraal Portugal is er ook veel te zien en te beleven. Onze Bed and Breakfast Arganil ligt dan ook ideaal in Centraal Portugal voor de vele uitstapjes die er mogelijk zijn.

Píodão centraal Portugal

Piódão

Het historische dorp Piódão is één van de bekendste plekken van de gemeente Arganil in Centraal Portugal. Het dorp is geheel opgetrokken uit leisteen. Dé steensoort van de Serra do Açor.

Het dorp heeft een zeer oude geschiedenis én is geclassificeerd voor de Werelderfgoederenlijst. Het dorp Piódão is geclassificeerd als een bezit van openbaar belang bij Decreet nº 95/78, DR, I Série, n.º 210, de 12-09-1978. Bezoek ook de website van Visit Portugal.

Piódão is 45 minuten rijden van Bed and Breakfast Arganil Casa Traca.

Fraga da Pena

De watervallen van Fraga da Pena zijn een prachtig natuurverschijnsel. Het hele jaar door klettert er water naar beneden. Echter in het voorjaar is dit het meest indrukwekkenste.

Fraga da Pena ligt in het hart van het beschermde natuurgebied Mata da Margaraça in de Serra do Açor.

Fraga da Pena ligt op slechts 25 minuten rijden van Bed and Breakfast Arganil Casa Traca

Fraga da Pena watervallen nabij Foz d'egua
Nabij Fraga da Pena en Piódão heb je Foz de égua

Foz d’Equa

Vlakbij Fraga da Pena bevindt zich het praia fluvial, rivierstrand, van Foz d’Egua.

Ook dit rivierstrandje is geheel opgetrokken uit leisteen en herbergt vele mooie plekjes.

De hangbrug is helaas afgesloten maar de wandeling naar de top met de kapel is meer dan de moeite waard.

Foz d’ Equa ligt op 50 minuten rijden van Bed and Breakfast Arganil Casa Traca en slechts 5 minuten van Piódão

Mont Alto church

Een wandeling naar de top van onze eigen berg

Oudste kapel van Arganil St Pedro

St. Pedro de 12e eeuwse kapel in Arganil 

Rio Alva praia fluvial Bed and Breakfast Centraal Portugal

Rio Alva in Arganil, praia fluvial, rivierstrand

Bed and Breakfast Arganil

Waar kan je slapen om al deze en nog veel meer leuke, mooie en bijzondere bezienswaardigheden van Arganil te bezoeken?

Dat kan bij Bed and Breakfast Arganil: Casa Traca. Casa Traca is een kleinschalige Bed and Breakfast in Centraal Portugal. Wij beschikken over 4 royale en luxe informele kamers. Genieten, ontspannen en relaxen.

De kamers

We hebben de luxe classic room met grote privé badkamer. Deze kamer is landelijk en romantisch ingericht. Ideaal voor stellen, koppels voor een luxe relax vakantie of op huwelijksreis.

Voorts beschikt Bed and Breakfast Arganil over 2 familiekamers. De byzanthijnse kamer is geschikt voor 4 personen en daarom ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. De kamer heeft een groot eigen balkon. Het is tevens de enige kamer waar een huisdier, hond is toegestaan.

De andere familiekamer is geschikt voor 3 personen. De kamer is heel groot, 35m2 en er past daarom ook makkelijk nog een kinderledikantje bij. Deze kunnen wij op verzoek bijplaatsen.

Tot slot hebben we de Far East of missionaris kamer. Deze kamer is zeer geschikt voor vrienden of oudere kinderen omdat de kamer 2 éénpersoonsbedden heeft.

Bed and Breakfast Arganil, Casa Traca, is ook te boeken voor groepen of voor familie vakanties. Wij hebben speciale groeps- en familie prijzen.

Bed and Breakfast Casa Traca

Nog niet helemaal overtuigd om naar Arganil te gaan in Centraal Portugal? Bedenk dan dat onze gehele tuin tot jullie beschikking staat. Lekker luieren en tot rust komen in de hangmat. Relaxen en ontspannen op het oosterse terras in de kelim kussens. Of kies voor het hottub arrangement: 2 uur bubbelen in de houtgestookte hottub met vinho verde en tapas. Met natuurlijk uitzicht over de Mont’Alto vallei en Valbona.

Kan een mens nog meer genieten en tot rust komen? Kies voor Arganil in Centraal Portugal! Kies voor Bed and Breakfast Arganil, Casa Traca!

bed and Breakfast Arganil Casa Traca
Casa Traca Bed and Breakfast Arganil, Bed and Breakfast Centraal Portugal
Casa Traca hottub rust ruimte en relaxen

Arganil hotel – airbnb arganil – portugalore – bed breakfast casa traca – classic room in arganil coimbra – bed breakfast in arganil