Het toerisme begint héél langzaam maar zeker meer vormen aan te nemen in Centraal-Portugal. Of eigenlijk specifieker in de Beiras. Het is ook heel leuk om mee te maken dat steeds meer Portugezen dit ook gaan oppakken. Zo ook Sergio en Fátima van Aventuras Fortes.

Aventuras Fortes

Ik heb dit sympathieke stel bij Casa Traca mogen ontvangen en tijdens een gezellige ochtend is een nieuwe samenwerking geboren. Zij bieden wandeltochten en jeepsafari’s aan in de regio Coimbra – Carregal do Sal. Casa Traca ligt hier precies tussenin dus gunstiger kan bijna niet. Echter om ook dit ‘bijna’ te elimineren zal er vanaf komend seizoen een jeepsafari opgenomen worden met uitvalsbasis onze bed and breakfast. Hoe leuk! Deze jeepsafari is een combinatie met wandelen in de prachtige Serra do Açor.

Jeepsafari in Centraal Portugal

Adventuras Fortas biedt 9 jeepsafari’s aan. Hierbij komt ook nog degene in onze eigen omgeving. Binnenkort dan ook 10 jeepsafari’s.

 • Penacova – een authentiek Portugees dorp niet ver van Coimbra vandaan. Een dorp vol tradities, waar de natuur ‘leeft’ en vele verhalen vertelt. Een dorp met de typisch Portugese wind- en watermolens.
 • Aldeias de Xisto da Lousã – een aantal dorpen met de bijnaam ‘magische dorpen’. Deze dorpen uit de middeleeuwen lijken al die tijd stilgestaan te hebben. Zij ademen de sfeer van weleer. Gebouwd met de specifieke steensoort van de Serra do Açor, leisteen.
 •  Serra da Lousã – Behalve de dorpen staat deze regio ook bekend om haar bossen met een grote diversiteit. Tijdens deze safari is de kans tevens ook heel groot dat u wilde dieren zult spotten. Denk aan edelherten, wilde zwijnen, vossen en wat geluk zelfs een Iberische Lynx.
 • Natuur safari rondom Coimbra – tijdens deze tocht bezoekt u onder andere de botanische tuinen in Coimbra. Ook het Mata Nacional de Vale de Canas zult u bezoeken. Hier vindt u een  verzameling van de hoogste bomen van Europa.
 • Serra da Boa Viagem ás Lagoas de Quiaios – Tijdens deze merentocht bezoekt u een aantal indrukwekkende (stuw)meren. Alsook het Castelo de Montemor-O-Velho en het parque zoológico Europaradise.

en nog vier safari tochten

 • Aldeias Romanas e do Maciço de Sicó – Terug naar de romaanse tijd. Met een bezoek aan de oudste opgravingen van Portugal in Conimbriga. Echter bezoekt u ook voormalige grotwoningen in Buracas Casmilo en het vroeg Romeinse kasteel Castellum de Alcabideque.
 • Circuito Arqueológico da Cova da Moira – een route door het bijzondere landschap. De tegenwoordige landbouwgronden herbergen hier historische graven uitgehouwen in granieten rotsen.
 • Wijn route Lucas – Souselas – Prior Rui Lucas is weinig bekend maar produceert al drie generaties lang de beste wijnen. U krijgt een uitgebreide rondleiding over de uitgestrekte wijnvelden. Afsluitend is er ook een rondleiding door de wijnmakerij.
 • Carregal do Sal – Een indrukwekkende safari door de prehistorische omgeving van Carregal do Sal. Er zijn hier nog talloze (granieten) monumenten te vinden daterende uit de vierde eeuw voor Christus.

Wandeltochten deels gecombineerd met jeepsafari Aventuras Fortes

Aventuras Fortes biedt een 7-tal wandeltochten aan. Waarvan sommige ook gecombineerd zijn met een jeepsafari tocht.

 • Bezienswaardigheden van Universtiteits stad Coimbra. De wandeltocht brengt u met name naar de oude ‘boven’ stad met onder andere de universiteit.
 • Wijngaarden van Prior Lucas – Souselas met uitgebreide rondleiding door de wijnmakerij
 •  Maquies de Vale Soeiro. Dit relatief kleine bos is een walhalla voor vogelspotters. Er is hier door de grote verscheidenheid aan vegetatie een grote diversiteit in vogelsoorten.
 • Stadswandeling door Luso en aansluitend door Mato de Bussaco – Luso staat bekend om zijn kuuroorden. Tegenwoordig herleven ook daar de tijden van weleer.
 • Indrukwekkende en unieke ontdekkingstocht door het Nationale Park Mato de Bussaco – in dit indrukwekkend ooit door monniken aangelegde bos staan bomen van honderden jaren oud. Hier is ook het duurste en ook meest indrukwekkende hotel van Portugal te vinden.
 • Serra esquecida- Coimbra – In dit natuurgebied vertellen de rotsen letterlijk een verhaal. Door de vele fossielen die u ook meenemen naar vervlogen tijden.
 • Indrukwekkende wandeltocht over het landgoed van Quinta Vale do Lobo – Viseu. Vale o Lobo is een volledig in werking zijnde quinta. Deze quinta dient ook als opleidingscentrum voor biologen en ook andere natuurgerelateerde opleidingen. U krijgt hier een rondleiding door gidsen van het eigen terrein maar ook een wijnproeverij. Als ook een proeverij van regionale produkten.

Bij interesse brengen wij jullie graag in contact met Aventuras Fortes. Geef dit alvast aan bij je boeking of via ons contactformulier. Wij informeren dan naar de beschikbaarheid en u maakt gebruik van onze samenwerkingskorting met Aventuras Fortes.