Tabua kippetjesmarkt
Bobadela romeinse ruines

Plaatsen om te bezoeken Tabua – Coja – Arganil

Op veel plaatsen in de omgeving, zoals Coja – Tabua – Arganil – Gois en nog veel meer, is er veel te doen. Er zijn grotere en kleinere muziek- en culturele festivals gedurende het zomerseizoen in de omgeving. De vele markten, leuke en gezellige terrasjes en restaurants zijn heerlijk om te vertoeven.

Eenmaal per week, op zondag, is er de kippenmarkt in Tabua. Aan het einde van de markt kun je gegrilde kip eten met salade en patat met de lokale bevolkinguit de weide omgeving van Tabua. Wij komen zelf ook regelmatig in Tabua op de markt. Wilt u mee naar de Tabua markt laat het ons even weten. Op de markt van Tabua zelf, naast pluimvee, bestaat het aanbod uit bloemen en planten. Één keer per maand is er een grote maandmarkt in Tabua.

Onze eigen plaats – Arganil

Hoewel ons buurstadje Tabua bruisend is en veel activiteiten biedt vinden wij zelf Arganil veel gezelliger. In Arganil is de weekmarkt op donderdag. In tegenstelling tot Tabua is dit wekelijks een grote markt.

Natuurlijk gaan we wat dieper in op onze plaats Arganil. Arganil is door haar ligging zeer divers. De Rio Alva neemt een prominente rol in onze gemeente. De Rio Alva vormt op veel plekken de gemeentegrens. Deze rivier is één van de schoonste rivieren van Centraal Portugal. Zij zorgt veel ontspannen en relaxte uurtjes met haar vele praia fluviais. Daarbij slingert de rivier zich door een groot deel van Centraal Portugal ook langs de beroemde N2. Ook is de Rio Alva goed voor een meer dan 100 kilometer lange wandelroute.

Genoeg echter over de Rio Alva want er is nog zoveel meer moois in Arganil. Zo is er het leistenen dorp Piódão welke op de Wereld Erfgoederenlijst staat. De watervallen van Fraga da Pena en het bijzondere Foz d’Egua. Lees hier alles over die drie, een prachtige route voor een dagje uit.

Vogelaars hebben een eigen plek

Casa Traca B&B Centraal Portugal Arganil Buizerd

Onlangs heeft de gemeente Arganil, in 2020, een vogelspotplaats gemaakt in de Serra da Açor. De Serra do Açor is een beschermd natuurgebied en staat bekend om zijn Schist gesteente, een leisteen soort. Bed and Breakfast Casa Traca ligt aan de voet van dit natuurgebied.

De vogelobservatieplaats is gelegen nabij het dorp Parrozelos op ongeveer 900 meter hoogte. Vogels die hier onder andere te zien zijn: havik, arend, kiekendief, bosuil, boerenzwaluw, boomklever, zwartkopzanger, rode lijster, buizerd, nachtegaal, gevlekte specht, iberische felosa en nog vele anderen. Meer informatie en de ligging vindt u op de website van visitarganil.

Centraal Portugal – Coimbra

Op ongeveer 45 minuten rijden van Casa Traca ligt Coimbra, de universiteitsstad van Portugal met zijn vele oude gebouwen en levendige atmosfeer. De Universiteit van Coimbra  is een van de oudste van Europa. Reeds in de Romeinse tijd was er bewoning in en rond Coimbra, dat aan de oevers van de rivier ligt Mondego. In de  Middeleeuwen was Coimbra meer dan een eeuw lang de hoofdstad van Portugal. De universiteit werd gesticht in 1290, maar is pas sinds 1537 permanent in de stad. Coimbra was in 2003 culturele hoofdstad van Europa.

B & B Casa Traca ligt zo centraal dat een dag naar het strand om de Atlantische kust te verkennen ook mogelijk is. Figueira da Foz, een charmant strandstadje op een uur rijden.

 Tip: Besluit  uw vakantie in Midden- en / of Noord-Portugal met een verblijf in Porto! Dit is zeer eenvoudig te combineren met het terugbrengen van uw auto in de buurt van de luchthaven van Porto. Vanaf daar kunt u een directe metroverbinding nemen naar het centrum van Porto. Eenmaal daar, kun je door de oude straten van Porto slenteren of gewoon de vele trappen beklimmen. Aan de overkant van de Douro, die Portoin twee delen splitst, vindt u vele bekende porthuizen waar u de verschillende porten kunt proeven.

In ons blog over Bezienswaardigheden & plaatsen doen wij verslag van plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken in centraal Portugal. Dit binnen een straal van ca. 1 uur rijden van bed and breakfast Casa Traca.