Van Coimbra naar huis via een stukje N2 de route66 van Portugal. Samen met de oudste zoon en zijn vriendin die we ook zo gek hebben gekregen voor het geocachen.

Geocachen – wat is het nut ervan?

Al eerder geschreven over geocachen en wat daar zo leuk aan is. Althans vinden wij dan. Voor degenen die nieuw zijn op onze website nog even in het kort. Wij zijn geen fanatieke schatzoekers, dit is wat geocachen min of meer is. Je gaat op zoek naar een voorwerp wat door iemand anders is verstopt. Soms is het klein en bevat het niet meer dan een logboekje. Soms echter ook is het uitgebreid met allerlei kleine voorwerpen erin die je kan ruilen.

Nee waarom wij dit zo leuk vinden is omdat je op plekjes komt waar je als bewoner maar ook als toerist niet gauw komt. Ook in je eigen woonomgeving loop je vaak de kleine pareltjes voorbij. Echter juist op deze plekken liggen vaak een cache verborgen. Zo is iets wat leuk is ook nog nuttig.

N2  de route66 van Portugal

Nadat we eerst zelf hadden genoten van een korte rondreis door Portugal waren er nog een paar dagen samen met de kids. Over onze rondreis kun je binnenkort alles lezen in de nieuwsbrief van Rondreizen Portugal. Veel wensen hadden ze niet: shoppen en geocachen. Dat is te combineren! Na de huurauto teruggebracht te hebben in Coimbra, eerst uitgebreid shoppen in het Forum. Daarna was het tijd om te gaan schatzoeken. Dit gaat het niet worden als je via de geijkte snellere wegen terugrijdt naar huis.

Echter via binnendoor wegen kom je op veel mooie plekjes. Juist ja, diezelfde plekjes waar de caches doorgaans verstopt liggen. We besloten via de N17 én N-110 de Rio do Mondego te volgen. Vervolgens sloegen we per toeval ter hoogte van Vila Nova de Poiares af de N2 de route66 van Portugal – op.

N17

Nog net op de N110

De N2 de route66 van Portugal zoals deze weg ook wel genoemd wordt. Dit vanwege het feit dat de weg van Noord naar Zuid dwars door het land heen loopt. De N2 slingert zich als het ware vanaf Goís min of meer om Casa Traca heen met een boog naar het Noorden. Op een aantal punten loopt hij praktisch gelijk op met de IP3. Zo komt de weg ook langs Opioneiro do Mondego waar wij met samenwerken op het gebied van kayakken en kanovaart. Niet ver voorbij dit punt kregen we dorst en oké nog één laatste cache zoeken. Wat een geweldige beslissing: Praia fluvial do Reconquinho! Een aanrader.

Prachtig rivierstrandje op korte afstand van Casa Traca. Heerlijk terrasje waar je ook kan eten. Redelijk moeilijk te vinden cache op een prachtige plek!

We hebben de smaak te pakken

Na de leuke ervaring met het ontdekken van nieuwe en mooie plekjes 2 dagen later nog een klein rondje gedaan. We hadden nog niet alles gevonden in Arganil. Je eigen woonplaats dat kan toch niet…….

N2 - de route66 van Portugal Capela São PedroZo is er net buiten Arganil, in S. Pedro een 13e eeuws kapel. Deze heeft ongeveer een jaar in de steigers gestaan voor renovatie. Prachtige gerestaureerd maar nu was het dan ook tijd voor de cache die er ligt. Ook een klein verborgen pareltje in Arganil is het mini museum: Casa de Cantoneiro. Een klein mariniers bolwerk.

Via een kleine omweg rondom Arganil en het bezoeken van wat kleine dorpjes ook hier nog wat caches opgehaald.

Wil je meer weten over mooie routes om te geocachen tijdens je vakantie of wil je een auto huren om al deze plekjes zelf te gaan ontdekken. Neem gerust even contact met ons op. We vertellen het je graag. Als je ook je vakantie bij ons door komt brengen zorgen wij dat er een aantal leuke routes voor je klaar liggen. Neem contact met ons op.