Motorrijden, fietsen en wandelen

Fietsen, wandelen en motorrijden! De prachtige natuur, de bochtige wegen, de ongereptheid kortom Centraal Portugal leent zich uitstekend voor deze activiteiten. Bed & Breakfast Casa Traca is de ideale uitvalbasis om te wandelen en voor motortochten.

Motorrijders welkom!

Ooit gedroomd van motorrijden op smalle wegen met mooie vergezichten door de bochten? Dan kunt u uw hart ophalen in centraal Portugal. Deze reizen zijn voor zowel beginners als voor ervaren motorrijders zeer geschikt. U kunt zelf tochten uitstippellen maar wij kunnen u ook gidsen of tochten adviseren. Motorrijden in de bergen: een ervaring op zich!

Wandelen & aqua wandelen

Tevens kunnen wandelaars in dit gebied hun hart ophalen. Wandelen is een activiteit die men hier zowel als sport als recreatief beoefent. Het is een ideaal gebied voor zowel lange afstand wandelen als  recreatie wandelen of mensen die gewoon van een dagje wandelen houden. Er zijn heel veel routes om te wandelen te vinden op internet. Wij hebben bij ons in de B&B ook informatie om te wandelen voor u liggen maar u kunt zichzelf natuurlijk ook van te voren goed oriënteren en diverse routes uitstippelen. De gemeente Arganil heeft ook een prachtige wandeling voor u uitgestippeld: PR4-ARG caminho do Xisto de Vila Cova de Alva.

Wilt u de nieuwe wandeling langs de Rio Alva helemaal wandelen dan brengen wij u dagelijks graag naar uw beginpunt en halen we ’s avonds bij het eindpunt van die dag weer op. Deze wandelroute , de GR51 Rio Alva, volgt de gehele loop van de Rio Alva en is ruim 100 kilometer lang.

Wandelen door natuurgebieden

Wandelen in centraal Portugal: bossen, bergen en rivieren. Vergezichten of juist door dichte bebossing lopen. Onderweg regelmatig een pauze om van alle mooie dingen te genieten of om een bezienswaardigheid te bekijken.

Er zijn diverse wandelingen mogelijk geschikt voor zowel de geoefende wandelaar als ook voor de recreant. Wandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden. Wij geven u graag informatie om te wandelen in de Serra da Estrela en de Serra Caramulo. Tevens kunt u prachtige wandelingen maken in het natuurgebied bij de watervallen van Fraga da Pena. Ook een dorpswandeling door Piódão, het leistenendorp in de Serra do Açor, is een aanrader.

Samen met u kunnen we ook nog een mooie wandeling maken langs de Rio Alva. Uiteraard is ook een wandeling naar de top van onze eigen berg Mont’Alto een echte aanrader. Onze honden gaan graag met ons mee bij de laatste 2 wandelingen.

Aqua Wandelen

Water-wandelen is recent in Portugal. Het is een wandeling, maar langs de rivierbedding. Om comfortabel van deze activiteit te genieten, biedt Trans Serrano wetsuits en helmen. De activiteit gaat langs een spectaculaire omgeving, waar het mogelijk is om zeldzame soorten bomen te observeren, zoals de Portugese laurier (Prunus lusitanica), en ook riviervogels, zoals de Grey Heron, de White-throated Dipper of de River Kingfisher. Merkbaar is de aanwezigheid van otters en met een beetje geluk kunt u er een zien. De stilte en het directe contact met de natuur zijn de hoogtepunten van deze activiteit. Dit is een unieke ervaring in een prachtige rivier, de Ceira. B&B Casa Traca heeft een korting voor u kunnen afspreken. Meer informatie Transserrano

Fietsen en moutainbiken

De omgeving van Casa Traca leent zich er uitstekend voor om deze per fiets te verkennen. Houdt er wel rekening mee dat wij in de bergen gelegen zijn en dat de wegen daarom niet overal even plat zijn. In Arganil zit een goed fietsverhuurbedrijf waar u per dag of voor de gehele vakantie een fiets/mountainbike kan huren. Wij hebben desgewenst zelf 1 mountainbike én 1 stadsfiets voor u staan.

Wandelen over de GR51 Rio Alva

Er zijn in de buurt ook veel mogelijkheden voor  de mooiste fiets en (offroad) mountainbike tochten door prachtige natuurgebieden. Ook geschikt voor ongetrainde fietsers om een fietstocht te maken: dit zijn de wegen in de omgeving van Valbona, Arganil. Deze wegen zijn minder heuvelachtig maar wel met prachtige doorkijkjes en vergezichten. De meeste wegen, ook de kleine binnenwegen zijn doorgaans goed onderhouden.

Ben je moe van het asfalt, pak dan je mountainbike en zoek de steile (zand) wegen op. Nog spannender is cross-country en downhill  de berg afrazen waar het kan. In dit bergachtige gebied is elke  sport in perfecte harmonie met zijn omgeving: ruw, maar leuk. Zoekt u een leuke, uitdagende of gewoon een mooie route kijk dan eens op routeyou.

Fietsen op de ECOPISTA DO DÃO

Prachtig fietspad over een opgeheven spoorlijn. 47 kilometer langzaam naar beneden fietsen, met transfer naar het beginpunt. De “Linha do Dão”, een in 1988 opgeheven spoorlijn tussen Santa Comba Dão en Viseu in midden Portugal, is in 2011 opnieuw in gebruik genomen, maar nu als fiets- en wandelpad met de naam Ecopista do Dão. Met zijn 49 km is het niet alleen de langste Ecopista, maar waarschijnlijk ook de mooiste Ecopista van Portugal.

Ecopista do Dao Centraal Portugal

Indien u wilt fietsen of wandelen dan kunnen wij voor u contact opnemen met de organisatie en dit voor u reserveren. Meer informatie over Ecopista do Dão.

Zo is dit gebied niet alleen geschikt voor motorrijden maar ook om te wandelen en te fietsen! U kunt bij ons heerlijk overnachten en vanuit Casa Traca diverse tochten ondernemen. Wilt u de GR51 Rio Alva wandelen dan kunnen wij u desgewenst halen en brengen naar elke etappe.

bron film: Lionsmith Nomads | Meer informatie of wilt u alvast een activiteit reserveren voor tijdens uw verblijf: Laat het ons weten