Plaatsen in de omgeving

Plaatsen om te bezoeken Tabua – Coja _ Arganil

Op veel plaatsen in de omgeving, zoals Coja – Tabua – Arganil – Gois en nog veel meer, is er veel te doen. Er zijn grotere en kleinere muziek- en culturele festivals gedurende het zomerseizoen in de omgeving. De vele markten, leuke en gezellige terrasjes en restaurants zijn heerlijk om te vertoeven. Eenmaal per week, op zondag, is er de kippenmarkt in Tabua. Aan het einde van de markt kun je gegrilde kip eten met salade en gebakken aardappelen met de lokale bevolking. Op de markt zelf, naast pluimvee, bestaat het aanbod uit bloemen en planten. Ook op de markt van Arganil op donderdag. Dit is een grote markt waar absoluut alles wordt verkocht, terwijl er ook een grote zigeunermarkt is die voornamelijk textiel waar voornamelijk textiel te koop is.

Centraal Portugal

Op ongeveer 45 minuten rijden van Casa Traca ligt Coimbra, de universiteitsstad van Portugal met zijn vele oude gebouwen en levendige atmosfeer. De Universiteit van Coimbra  is een van de oudste van Europa. Reeds in de Romeinse tijd was er bewoning in en rond Coimbra, dat aan de oevers van de rivier ligt Mondego. In de  Middeleeuwen was Coimbra meer dan een eeuw lang de hoofdstad van Portugal. De universiteit werd gesticht in 1290, maar is pas sinds 1537 permanent in de stad. Coimbra was in 2003 culturele hoofdstad van Europa. B & B Casa Traca ligt zo centraal dat een dag naar het strand om de Atlantische kust te verkennen ook mogelijk is. Figueira da Foz, een charmant strandstadje op een uur rijden.

Coimbra library university citytrip Porto with her beautiful Port houses

Tip: Besluit  uw vakantie in Midden- en / of Noord-Portugal met een verblijf in Porto! Dit is zeer eenvoudig te combineren met het terugbrengen van uw auto in de buurt van de luchthaven van Porto. Vanaf daar kunt u een directe metroverbinding nemen naar het centrum van Porto. Eenmaal daar, kun je door de oude straten van Porto slenteren of gewoon de vele trappen beklimmen. Aan de overkant van de Douro, die Portoin twee delen splitst, vindt u vele bekende porthuizen waar u de verschillende porten kunt proeven.

In ons blog over Bezienswaardigheden & plaatsen doen wij verslag van plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken in centraal Portugal. Dit binnen een straal van ca. 1 uur rijden van bed and breakfast Casa Traca.