Arrangementen & Activiteiten

Arrangementen & Activiteiten……….

Welke activiteiten zijn er te doen voor de actieve vakantieganger? Hoewel onze basis de Bed and Breakfast is willen wij u, onze gasten, net dat beetje extra bieden dat uw vakantie onvergetelijk maakt. Het prachtige en gastvrije gebied is op veel manieren te ontdekken. Op eigen gelegenheid of georganiseerd, te voet of per auto, historische plaatsjes of de natuur en nog veel meer. Wij hebben getracht het een en ander voor u samen te stellen. Op onze pagina arrangementen vindt u een overzicht van een aantal voor u samengestelde volledige arrangementen en activiteiten. Deze arrangementen kunnen altijd bijgesteld worden naar uw eigen wensen en behoeften. Alle arrangementen zijn op basis van beschikbaarheid.

Wandelen en water-wandelen

In samenwerking met een lokale gids verzorgen wij wandelingen in de omgeving van Casa Traca en in de bergen van centraal Portugal, de Serra da Estrela. De Nederlands sprekende gids voert u langs de mooiste paadjes, watervallen. Waarbij zij u trakteert op de mooiste vergezichten door de prachtige natuur van Portugal. Afhankelijk van de wandeling kan er in overleg een wijnhuis, bezienswaardigheid of weverij bezocht worden. Soms tegen een kleine meerprijs.  De wandelingen zijn per dag te boeken op basis van beschikbaarheid van de gids.  Er zijn diverse wandelingen mogelijk geschikt voor zowel de geoefende wandelaar als ook voor de recreant. Wandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden. Informeer gerust naar de mogelijkheden en prijzen.Voor wandelclubs en wandelverenigingen hanteren wij aangepaste tarieven en arrangementen.

Tevens werken we samen met een organisatie gespecialiseerd in rivier-wandelen. Een aparte uitdaging en ervaring. U wandelt en waadt door de Ceia in de omgeving van Goís en passeert hierbij prachtige bruggen en rivierbeddingen. Informeert u gerust naar de voorwaarden en mogelijkheden.

Kajakken en kanoën

Wij werken samen met diverse lokale organisaties in de nabije omgeving van B&B Casa Traca. Wilt u op eigen gelegenheid  kanoën of kajakken vraag ons naar de mogelijkheden. De organisaties leveren op verzoek en tegen een meerprijs ook een gids welke u dan kan begeleiden. Echter de tochten zijn dusdanig uitgezet en voorzien van veiligheidsposten onderweg dat u deze gerust alleen kunt ondernemen, ook met (kleine) kinderen. Wij kunnen desgewenst contact opnemen en een afspraak voor u maken.

Excursies

Zelf organiseren wij ook incidentele excursies welke u ter plekke kunt boeken tegen een  (onkosten)vergoeding. Informeert u gerust naar de voorwaarden, mogelijkheden en prijzen.

  • Bezoek aan de kippetjesmarkt in Tabua op zondagochtend. U brengt een bezoek aan de lokale kleine planten- en pluimveemarkt en bezoekt de grote vlees-, kaas-, groente- en broodhal. Aansluitend schuiven we aan bij de lokale bevolking om aan lange tafels gegrilde kip, patat, sla, dessert en wijn en water te nuttigen.
  • Dag-excursie naar het leistenen dorp, Piodão, en naar de praia Fluvial Foz’dEgua alwaar u prachtig kan wandelen volgens uitgezette routes. Deze excursie is inclusief vervoer en prato do dia.
  • Excursie naar de watervallen Fraga da Pena. Prachtige ruige watervallen in een beschermd natuurgebied met mooie wandelroutes. Deze excursie is inclusief een picknick bij de watervallen.
  • Zwemmen aan een nagenoeg privéstrandje bij de Rio de Mondego met indrukwekkende rotspartijen en een oude romeinse brug. Deze excursie is inclusief een eenvoudige barbecue aan het water en inclusief drankjes.

Portugese avond en workshops

Portugese fado avond

In samenwerking met een trendy bar in Tabúa bieden we vanaf heden ook een typische Portugese avond aan. De avond bestaat uit een diner bestaande uit uitsluitend Portugese gerechten en live fado muziek. Uiteraard is er gelegenheid tot dansen als u deze uitdaging aan durft te gaan aan de hand van de Portugese dansers. De avond is inclusief drinken waarbij u de keus heeft uit wijn, bier en frisdrank.

Workshop Broa de milho e queijo,

In het midden van de Serra da Lousã, in het dorp Aldeia do Xisto de Aigra Nova, kunt u deelnemen aan het ambachtelijke proces van het maken van maïs- en roggebrood en geitenkaas. Rogge en maïs zijn de belangrijkste graansoorten die hier al eeuwenlang worden verbouwd. De kazen zijn gemaakt met geitenmelk van de kuddes van het dorp. Het programma omvat ook een bezoek aan de capril da aldeia en een bezoek aan het gemeenschapsplein. Tevens is er een bezoek aan het Eco-Museu Tradições do Xist0. Hier zijn alle traditionele activiteiten van de dorpsgemeenschappen te zien.

Deze excursie wordt gegeven door Transserrano waarmee wij voor u gunstige prijsafspraken hebben kunnen maken. De excursie vindt alleen plaats bij voldoende aanmeldingen.