Arrangementen & Activiteiten

Arrangementen & Activiteiten……….

Welke activiteiten zijn er te doen voor de actieve vakantieganger?  Het prachtige en gastvrije gebied van Centraal Portugal is op veel manieren te ontdekken. Op eigen gelegenheid maar ook georganiseerd.  Te voet of per auto. Historische, pittoreske en authentieke dorpjes maar ook de natuur en nog veel meer. Wij hebben daarom getracht het een en ander voor u samen te stellen. Op onze pagina arrangementen vindt u een overzicht van een aantal voor u samengestelde volledige arrangementen en activiteiten. Deze arrangementen kunnen ook altijd bijgesteld worden naar uw eigen wensen en behoeften. Alle arrangementen zijn op basis van beschikbaarheid.

Wandelen

In samenwerking met een lokale gids verzorgen wij wandelingen in de omgeving van Casa Traca en ook in de bergen van centraal Portugal, de Serra da Estrela. De Nederlands sprekende gids voert u langs de mooiste paadjes en watervallen. Waarbij zij u trakteert op mooie vergezichten van de prachtige natuur in Portugal. Afhankelijk van de wandeling kan er in overleg een wijnhuis, bezienswaardigheid of weverij bezocht worden.  Er zijn diverse wandelingen mogelijk geschikt voor zowel de geoefende wandelaar als ook voor de recreant. Wandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden. Informeer gerust naar de mogelijkheden en prijzen. Voor wandelclubs en wandelverenigingen hanteren wij aangepaste tarieven en arrangementen.  Informeert u gerust naar de voorwaarden en mogelijkheden. Kijk ook op onze pagina Motorrijden, fietsen en wandelen

Kajakken en kanoën

Wij werken samen met diverse lokale organisaties in de nabije omgeving van B&B Casa Traca. Wilt u op eigen gelegenheid  kanoën of kajakken vraag ons naar de mogelijkheden. De organisaties leveren op verzoek en tegen een meerprijs ook een gids welke u dan kan begeleiden. Echter de tochten zijn dusdanig uitgezet en voorzien van veiligheidsposten onderweg dat u deze gerust alleen kunt ondernemen. Ook met (kleine) kinderen. Wij kunnen desgewenst contact opnemen en een afspraak voor u maken. Kijk ook op onze pagina Kanoën en zwemmen

Excursies

Tevens organiseren wij zelf ook incidentele excursies welke u ter plekke kunt boeken. Dit tegen een kleine  (onkosten)vergoeding. Informeert u gerust naar de voorwaarden, mogelijkheden en prijzen.

  • Bezoek aan de kippetjesmarkt in Tabua op zondagochtend. U brengt een bezoek aan de lokale kleine planten- en pluimveemarkt en bezoekt de grote vlees-, kaas-, groente- en broodhal. Aansluitend schuiven we vervolgens aan bij de lokale bevolking aan lange tafels. Waar gegrilde kip, patat, sla en ook een dessert op het menu staan. Drinken is wijn en wijn maar voor de fervente bier en frisdrank is ook aanwezig.
  • Dag-excursie naar het leistenen dorp, Piodão, en vervolgens naar de praia Fluvial Foz d’Egua alwaar u prachtig kan wandelen volgens uitgezette routes. Deze excursie is inclusief vervoer en prato do dia of een picknick.
  • Excursie naar de watervallen Fraga da Pena. Prachtige ruige watervallen in een beschermd natuurgebied met mooie wandelroutes. Deze excursie is inclusief een picknick bij de watervallen.
  • Zwemmen aan een nagenoeg privéstrandje bij de Rio de Mondego met indrukwekkende rotspartijen en een oude romeinse brug. Deze excursie is inclusief een eenvoudige barbecue aan het water en inclusief drankjes.

Portugese workshops

Workshop Broa de milho e queijo,

In het midden van de Serra da Lousã, in het dorp Aldeia do Xisto de Aigra Nova, kunt u deelnemen aan het ambachtelijke proces van het maken van maïs- en roggebrood en geitenkaas. Rogge en maïs zijn de belangrijkste graansoorten die hier al eeuwenlang worden verbouwd. De kazen zijn gemaakt met geitenmelk van de kuddes van het dorp. Het programma omvat tevens ook een bezoek aan de capril da aldeia en ook een bezoek aan het gemeenschapsplein. Tevens is er ook een bezoek aan het Eco-Museu Tradições do Xist0. Hier zijn alle traditionele activiteiten van de dorpsgemeenschappen te zien.

Deze excursie wordt gegeven door Transserrano waarmee wij voor u gunstige prijsafspraken hebben kunnen maken. De excursie vindt alleen plaats bij voldoende aanmeldingen.