Creatieve all-inclusief  reis Centraal Portugal

Creatief Relaxen in Midden-Portugal met Biko’s
 Casa Traca overzichtsfoto BB Casa Traca Arganil overdekt terras Casa Traca-oosters terras Portugal

 Voor wie?

Bed and Breakfast Casa Traca & Biko’s hebben de handen inéén geslagen en bieden een prachtige themareis aan voor creatieve genieters. Ons thema is heel eenvoudig: “Creatief relaxen”. Tijdens deze 5-daagse reis staan er creatieve workshops, wandelingen, picknicken,Portugese les en vooral ook heel veel genieten op het programma.

Byzanthijnse kamer 4 1  Casa Traca classic room luxery Casa Traca retro kamer 1

Waar gaat u heen?

Bed and Breakfast Casa Traca is een kleinschalige, informele Bed and Breakfast in centraal Portugal op 2 kilometer afstand van Arganil. De omgeving bestaat uit bergen, bossen en ook rivieren. Prachtige vergezichten en bochtige bergwegen, mooie wandelpaden in de bossen en ook zalige rivierstrandjes aan de rivieren de Alva en de Mondego. Dit deel van Portugal is nog redelijk onbekend bij de grote toeristische massa. Daardoor heeft het zijn authentieke karakter nog helemaal behouden. Pittoreske dorpjes waar het café het belangrijkste ontmoetingspunt én nieuwsleverancier is duiken soms zomaar uit het niets op bij een rondtour door de omgeving.

Far east hoofdfoto casatraca-classic-bathroom Ontbijtfoto met Rene en Bianka Ravesteijn

De workshops

Het creatieve gedeelte wordt gegeven door Bianka Ravesteijn van BiKo’s Nederland. Bianka heeft van haar hobby haar beroep gemaakt. Van haar hele leven al breien en ook haken, is deze uit de hand gelopen hobby inmiddels uitgebreid naar vele creatieve uitingen. Zoals daar zijn: Een eigen webshop, workshops geven, en ook met een toffe Oldtimerbus op leuke markten staan. Meer informatie over Biko’s

Bianka gaat 2 workshops verzorgen waarbij je kan kiezen uit drie opties: Macramé veren maken, Regenbooghanger en een dromenvanger.

Creatief relaxen met Biko's in Portugal Creatief relaxen met Biko's in Portugal Creatief relaxen met Biko's in Portugal

Portugese les wordt gegeven door Sarah de Vocht. Zij is Belgische maar woont al ruim 30 jaar in Portugal en is hier opgegroeid evenals haar kinderen. Sinds een paar jaar geeft zij Portugese les aan buitenlanders die de moeilijke maar mooie taal willen leren. Zelf ben ik ook één van haar studenten. Sarah beschikt over een engelengeduld en is zeer praktijkgericht. Na een ochtend of middag les ben je in staat wat lekkers te bestellen op terrasje, kan je je voorstellen en nog enkele beleefdheden uitwisselen.

Het programma:

Jij hoeft helemaal niets te regelen voor deze reis behalve je vliegticket en autohuur. Indien gewenst kunnen we je daarin adviseren. Autohuur is mogelijk met elkaar te delen bij (redelijk) gelijke vluchttijden.

Creatief relaxen met Biko's in Portugal Creatief relaxen met Biko's in Portugal Creatief relaxen met Biko's in Portugal

 • Dag 1(woensdag): aankomst op het vliegveld van Porto vanwaar je met de huurauto naar B&B Casa Traca reist. Deze dag doen we rustig aan, afhankelijk van de aankomsttijd bepalen we een middagexcursie. Gaan even naar het dorpscafé of blijven we relaxen bij Casa Traca. Diner ’s avonds bij Casa Traca
 • Dag 2 (donderdag): Na het ontbijt gaan we naar de weekmarkt annex zigeunermarkt van Arganil. Aansluitend eten we een prato do dia (inbegrepen inclusief drankjes) in Arganil. ’S Middags kan je kiezen uit relaxen in de tuin van Casa Traca of lekker zwemmen bij een nabijgelegen rivierstrandje. Diner ’s avonds bij Casa Traca en aansluitend de eerste workshop van Bianka.
 • Dag 3 (vrijdag): Na het ontbijt maken we een wandeling naar de top van de Mont’Alto vanwaar je een schitterend uitzicht hebt. Na de lunch vindt de tweede workshop van Bianka plaats. ’S Avonds gaan we eten bij een Portugees restaurant (diner inbegrepen exclusief drankjes).
 • Dag 4 (zaterdag): Na het ontbijt volgt eerst een Portugese les door Sarah. Vervolgens gaan we picknicken bij de watervallen van Fraga da Pena op 30 minuten rijden van Casa Traca. Hier kunnen we ook een prachtige wandeling maken naar de oorsprong van de watervallen. (wandelschoenen zijn aan te raden). Op de terugweg hebben we wel een drankje verdiend op het gezellige plein van Coja en aansluitend gaan we barbecue’en bij Casa Traca.
 • Dag 5 (zondag): na het ontbijt zitten deze heerlijke creatieve verwendagen er alweer op. Afhankelijk van de vertrektijden kan je nog lekker relaxen in de tuin van Casa Traca (consumpties niet in arrangement) of kunnen we nog een uitstapje plannen.

Creatief relaxen met Biko's in Portugal Creatief relaxen met Biko's in Portugal  Creatief relaxen met Biko's in Portugal

Overige informatie:

Hoewel het lijkt of alle dagen flink gevuld zijn is er meer dan voldoende ruimte en tijd om met de andere gasten contact te leggen. Ervaringen en tips uit te wisselen, te kletsen of een diepgaand gesprek te voeren. De tuin is ook uitstekend geschikt om jezelf even terug te trekken als je daar behoefte aan hebt. Een boek te lezen uit onze bibliotheek of een spelletje te spelen. Kortom een creatief relaxweek met heel veel me-time!

Voor deze creatieve relax dagen heeft Casa Traca 3 gastenkamers beschikbaar die een grote luxe badkamer delen. Indeling vindt plaats op aanmelding en door Casa Traca, rekening houdend met je wensen.

 • Far East kamer heeft 2 eenpersoonsbedden.
 • Retro kamer heeft een tweepersoonsbed en een sofabed voor 1 persoon.
 • Byzanthijnse kamer heeft een tweepersoonsbed en een sofabed voor 1 á 2 personen (140 cm breed)

De prijs voor de creatief relaxweek:

De prijs voor deze 5-daagse reis bedraagt € 385,00 per persoon bij 2 personen op een kamer | € 370,00 per persoon bij 3 of 4 personen op een kamer | € 520 per persoon bij 1 persoon op een kamer. Minimaal aantal deelnemers is 4 personen.

Inbegrepen bij de reissom:

 • 4x overnachting | 4x ontbijt | 4x lunch zoals omschreven | 4 x diner zoals omschreven.
 • 2x creatieve workshop Bianka Ravesteijn | 1x workshop Portugese les.
 • Beschreven excursies op basis van eigen vervoer.
 • Hapjes en drankjes (water, frisdrank, bier en wijn) gedurende verblijf bij Casa Traca en ook tijdens de workshops en excursies zoals omschreven.

Nog zelf betalen:

 • Vliegticket.
 • Autohuur, eventueel te delen met andere deelnemers. Als je dit wilt dan brengen wij jullie met elkaar in contact.
 • Consumpties op terrasjes en restaurant diner.

De data creatief relaxweek:

Je kunt kiezen uit de volgende data in 2019.

 • Aankomst woensdag 12 juni – vertrek zondag 16 juni 2019 en ook
 • Aankomst 11 september – vertrek zondag 15 september 2019

Extra nachten (voor en na) zijn ook bij te boeken á € 50,00 per kamer/per nacht inclusief ontbijt. Een combinatie met één of twee nachten Porto is ook zeker een aanrader.

 

Betaling en annulering voor de creatief relaxweek

Je dient binnen 7 dagen na bevestiging van de reservering een aanbetaling te doen 50% van het totale bedrag. Het restantbedrag moet uiterlijk 4 weken voor aanvang van de reis op onze rekening zijn bijgeschreven.

Annuleren kan tot 6 weken voor aankomst kosteloos onder aftrek van 10% administratie- en boekingskosten. Tot 4 weken voor aankomst ben je 50% van de totale reissom verschuldigd, daarna ben je 100% verschuldigd. Wij raden je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Contact & informatie & aanmelden

[one_half]B&B Casa Traca | José van der Zwan
Sitio Rossio Habt
3300-124 Valbona, Arganil
Portugal
www.casatraca.com 
casatraca@hotmail.com
+351 967 479 752 (mobiele telefoon) [/one_half]

[one_half_last]Biko’s | Bianka Ravensteijn
Randmeerstraat 64
2162 LL Lisse
Nederland
www.bikos.nl/
info@bikos.nl
Telnr: +31623988768[/one_half_last]

Met zonnige groet, José & Bianka

José spin in het web Creatief relaxen met Biko's