Mozaieken, kransen maken, kaarten maken en met servetten talloze creaties maken. Ik was er altijd mee bezig. Best ook wel hele mooie dingen gemaakt in de loop der jaren waarvan er sommige nog steeds ‘leven’. Echter je kent dat vast wel, voorheen leek je alle tijd te hebben voor je hobby’s, maar nu zitten er echt minder uren in een dag.

Mozaieken bij Casa Traca, een wens

Er was echter al lange tijd een wens: de witte, grauwe muren te mozaïeken bij Casa Traca. Je weet vast ook wel hoe dat gaat: het schuift op en op en op! Het blijft echter in je hoofd zitten dus in de garage stapelen de mozaïekstukjes en -tegeltjes zich op. Zover totdat je niet eens meer weet wat je allemaal hebt of juist niet hebt. Dat kan ook nog!

Van wens naar project fase 1

mozaieken bij Casa Traca projectVorige week eindelijk de wens omgezet naar project. Want geloof me een project is het.

Eerst alles maar eens uit de garage naar voren gehaald. Naar het grote terras gesjouwd en gaan uitzoeken. Ooit al eens met vriendin Marleen een heleboel tegeltjes aan gort geslagen. Wat trouwens al een project op zich was. Nu de resterende benodigde tegels geknipt en kapot geslagen. Aangezien mijn tekenkunsten niet echt geweldig zijn moet ik dan ook eerst een voorbeeld maken. Dan nog krijg ik het trouwens voor elkaar om een geheel andere voorstelling op de muur te krijgen. Mijn kinderen mocht ik ook nooit helpen met huiswerk van tekenen want dan kregen ze geheid een onvoldoende. Nee echt ben best creatief maar tekenen is echt niet aan mij besteed. De basis getekend met behulp van één van de vlinders in de tuin.

Van wens naar project fase 2

Nu het idee op de board getekend was kon er begonnen worden aan het opvullen. De diepblauwe tegeltjes komen nog uit mijn badkamer in Driehuis. Hier woonde ik met mijn vorige echtgenoot en daar hebben we in ca 2000 een nieuwe badkamer in laten zetten. Deze tegels waren over en heb ik in de loop der jaren in veel mozaïekwerkstukken verwerkt. Een deel heb ik meegenomen naar Portugal voor die wens……………..

De eerste voorstelling ligt op het bord!

mozaieken bij Casa Traca Arganil mozaieken in Centraal Portugal

Bed and Breakfast Centraal Portugal 004Een wens die in Nederland al begonnen was met dit werkstuk. Het staat nog altijd in de algemene loungeruimte boven in de Bed and Breakfast.

 

 

Mozaïeken op de muur

Na 2 á 3 dagen ‘puzzelen’, niet continue maar toch best aardig wat uurtjes is het zover de gehele voorstelling ligt op het bord. Met de vlinder prominent in het midden.

Mozaieken in Arganil Centraal Portugal Mozieken in Centraal Portugal Arganil

Het is tijd om de werkplek naar de muren te verhuizen. Beide muurtjes zijn ca. 180 lang en 65 cm. hoog. Valt redelijk mee totdat je er steentje van gemiddeld 2 á 3 vierkante cm op gaat plakken. Manlief helpt faciliteren op de werkplek en maakt ook de lijm aan. Hij komt heel lief af en toe wat te eten en drinken brengen. Heel fijn want dan hoef ik niet steeds overeind te klimmen. Dit lijf wil eigenlijk niet meer op de grond zitten maar helaas is die muur nu net bij de grond.

Zoek de verschillen

Tijdens het plakken, waarbij ik echt een goede strategie had bedacht, blijken mijn niet-tekentalenten ma  ar weer eens. Hoe moeilijk kan het nu zijn om een steentje op te pakken en op precies dezelfde manier op de muur te plakken. In dezelfde positie, vorm en verhoudingen. Hmmm moeilijker dan gedacht. Uiteindelijk me geconcentreerd op de vlinder. Als jullie nu de foto’s voor en na niet teveel gaan vergelijken valt het best mee toch? Omdat de verhoudingen iets anders uitkwamen had ik soms steentjes over en soms te kort. Het gevolg was dat er toch ook veel uit de losse hand op de muur geplakt is.

mozaieken op de muur Arganil mozaieken in Arganil bed and breakfast

De tussenstand

Alle geplande stukjes, op een enkeling na, zitten erop. Degene die nu niet geplakt zijn vond ik bij nader inzien echt niet mooi staan.

De komende dagen ga ik verder met steentjes uitzoeken en sorteren om deze muur vol te plakken. Vervolgens een patroon maken voor de andere, naast gelegen muur.

Heb jij ideeën voor het ontwerp of wil je komen helpen? Geef het door via de mail of neem contact op via het contactformulier

Aanbieding mozaieken:

Wil jij tijdens je vakantie mee helpen met dit werkstuk mozaieken, er zijn nog een paar muurdelen die graag voorzien willen worden van mozaïek, dan hebben we een leuke aanbieding.

  • Je betaalt gewoon het aantal nachten inclusief ontbijt tegen het geldende tarief
  • Elke dag dat je helpt mozaïeken krijg je een gratis lunch
  • Drankjes en hapjes tijdens het mozaïeken zijn gratis
  • Bij een verblijf van minimaal 4 dagen 1x diner gratis
  • Breng je iemand mee die niet gaat mozaïeken? Helemaal prima. Lunch en diner dan met 50% korting.

mozaieken bij Casa Traca Centraal Portugal