UPDATE 05-03-2021

Helaas hebben wij wereldwijd nog steeds te maken met het coronavirus. Om die reden hebben wij onderstaande reserverings- en annuleringsvoorwaarden met precies 1 jaar verlengd. Waar 2020 staat kunt u derhalve 2021 lezen!

Casa Traca en het Corona virusOok wij kunnen er uiteraard niet omheen: het Corona virus, Covid-19. In het nieuws gaat het wereldwijd bijna nergens anders meer over. Logisch ook. Echter ook het leven gaat door. Hoe pakken wij dat als Bed and Breakfast aan?

Corona virus en een B&B.

Deze combinatie is niet wenselijk. Dat is kort en krachtig. Landelijk adviseert de belangenvereniging waar wij lid van zijn dan ook om te sluiten. Nu ook officieel het noodplan in werking is getreden houden ook wij hier ons aan. Wij nemen geen reserveringen meer aan tot zeker begin april 2020. Het is een rare gewaarwording. We hebben alles in huis volgens de voorschriften. Desinfecterende zeep (nog een flesje kunnen regelen van een vriendin), alcohol, hygiëne doekjes, wegwerphandschoentjes en bleekmiddel. Om zo maar een paar dingen te noemen want de lijst is nog langer.

We hadden vanaf de laatste week tot ver in april volle bezetting. Nog enkele reserveringen moeten we omzetten in overleg met de gasten. De meeste zijn al verplaatst en helaas een enkeling ook helemaal geannuleerd. Het is niet anders. Het kan niet anders.

Maatregelen en preventie

Het is één van de manieren van preventie. Niet zozeer alleen voor onszelf maar zeker ook voor onze gasten. Echter ook voor de dorpsbewoners. Zo min mogelijk ‘verkeer’ van buitenaf naar ons toe halen. Elkaar en ons zelf beschermen en bijdragen aan het zo min mogelijk gelegenheid geven tot verspreiding.

Echter alle getroffen maatregelen vanuit onszelf en vanuit de overheid leiden er natuurlijk wel toe dat er ook geen inkomsten meer zijn. Inkomsten die wel nodig zijn om een deel van de maatregelen uit te kunnen voeren. Natuurlijk ook om in onze levensbehoeften te voorzien. Wij verkeren wel in de gelukkige omstandigheid dat we nog een andere bron van inkomsten hebben. Hoewel ook daar de mensen terughoudender reageren. Ik maak en onderhoud websites en geef advies inzake alojamento local en emigratie naar Portugal. 

Vooruit kijken en plannen maken

Jazeker wel! Het is een understatement om te zeggen dat dit een vervelende periode is. Het is ingrijpend, onwerkelijk, bizar en alles omvattend groot. Echter het is óók van voorbijgaande aard. Op dit moment weten we nog vrij weinig. Niet tot hoe lang, wanneer de piek ongeveer zal zijn.

Om aan onze gasten tegemoet te komen en met elkaar ook vooruit te kunnen kijken bieden wij het volgende aan:

  •  Heeft u een reservering staan tot en met 30 april 2020 dan kunt u deze kosteloos verplaatsen naar een andere datum. Omboeken kan naar een datum tot en met 28 februari 2021.
  • Omboeken kan uiteraard alleen op basis van beschikbaarheid
  • Boekt u nu een vakantie na 1 mei 2020 dan krijgt u niet alleen onze standaard korting van 5%. Wij doen hier nog eens 2,5% bovenop. Dit geldt alleen als u reserveert volgens de standaard reserverings- en annuleringsvoorwaarden
  • U kunt ook zonder korting reserveren middels gebruikmaking van onze buitengewone reserverings- en annuleringsvoorwaarden. Lees hier onder daar meer over.

Buitengewone reserverings- en annuleringsvoorwaarden

Zolang er nog niet voldoende bekend is over het verloop van het Corona virus kunt u gebruik maken van onze tijdelijke reserverings- en annuleringsvoorwaarden.

  •  Geldt voor reserveringen gemaakt tussen 19 maart 2020 en 30 april 2020
  •  Reserveringen moeten een aankomst datum hebben in 2020
  • U betaalt slechts een aanbetaling van € 50 ongeachte de lengte van het verblijf
  • Het restant van de (aan) betaling brengen wij in rekening na 15 mei 2020. Mits er dan voldoende duidelijkheid is over het verloop van het virus.
  • Indien de ontwikkelingen van het Corona virus dit rechtvaardigen mag u deze boeking kosteloos omboeken naar een andere periode.
  • Indien u besluit uw boeking alsnog te annuleren dan betalen wij uw aanbetaling terug, mits u annuleert vóór 15 mei 2020.

Geef bij uw reservering duidelijk aan of u wilt reserveren volgens het standaardreservings- en annuleringsbeleid of dat uw gebruik wenst te maken van de buitengewone reserverings- en annuleringsvoorwaarden.

Ga naar reserveren