Wie had het ooit kunnen denken dat Seizoen 2020 een gek, raar, bijzonder, met pieken en dalen seizoen zou gaan zijn? Wij niet maar terugkijkend hebben we ondanks het coronavirus wat de wereld nog steeds in zijn greep houdt een goed seizoen 2020 gehad.

Seizoen 2020 Bed and Breakfast in Centraal Portugal, Arganil

………Voor…………..

Het begin van seizoen 2020

Aangezien wij met onze Bed and Breakfast in Arganil het hele jaar door open zijn, hadden we al 2 goede ‘winter’ maanden achter de rug. Februari is altijd een goede maand voor ons. Er is van alles te beleven op sportief gebied in de omgeving van Arganil, Centraal Portugal. Vaak knopen mensen er een weekendje weg aan vast.

Toen kwam het coronavirus ons allerleven binnenwandelen. Of eigenlijk meer snotteren, proesten en snuiven. Veel mensen kregen op één of andere manier te maken met het coronavirus. Zij werden zelf ziek of iemand in hun omgeving.  Regeringen gingen noodtoestanden uitroepen met alle gevolgen van dien. Buiten dat iedereen een nieuwe term leerde kennen: “social distance” kwamen er ook veel verordeningen. Seizoen 2020 zou beslist geen gewoon toeristen gaan worden. Dat stond al gauw vast.

Opening van het toeristenseizoen

In de wintermaanden zo van november tot april krijgen we mondjesmaat gasten. Met, zoals gezegd uitschieters in februari en in ook in december.

In plaats van nu in het voorjaar gasten te mogen ontvangen kwam er een lockdown binnen Portugal en andere Europese landen. Reizen ging beperkt en zeker niet voor het plezier. Zo kwamen dan ook de annuleringen op gang. Elke bedrijfstak is door het coronavirus behoorlijk geraakt maar zeker zo het toerisme. Hoe vervelend ook het was natuurlijk heel begrijpelijk dat mensen hun vakantie moesten en wilden annuleren. Hoe ga je hier als accommodatie dan mee om?

Reserveringen omboeken

Wij waren als één van de weinigen accommodaties in Centraal Portugal in de gelukkige omstandigheid dat praktisch alle reserveringen rechtstreekse directe boekingen betroffen. Hierdoor waren we niet overgeleverd aan de wankele en wispelturige regels van de grote boekingsplatforms als Booking en Airbnb. Wij konden onze eigen beleid maken en afstemmen op onze gasten. Zo konden al onze gasten met een rechtstreekse boeking kosteloos hun vakantie annuleren en omzetten naar een ander tijdstip. Dit tot soms wel 3 keer aan toe. Sommige gasten gaan wij in 2021 alsnog verwelkomen in onze bed and breakfast in Arganil.

Wat deden we nog meer?

Echter moesten we ook vooruit blijven kijken en zo hebben we een voucher gemaakt voor na het coronavirus. Hier hebben ook mensen gebruik van gemaakt. Wij kijken naar hun komst uit. Naast mijn rol als gastvrouw in onze Bed and Breakfast in Centraal Portugal ben ik ook adviseur voor Alojamento Local. In deze hoedanigheid heb ik veel collega’s mogen helpen bij het aanvragen van subsidies en leningen uitgegeven door het bureau van toerisme Portugal. We hebben de hottub geplaatst voor vele uurtjes heerlijk bubbelen en relaxen. Daarnaast heb ik me op scholing geworpen en vele webinars gevolgd en ook gegeven.

Een intensieve webinar gevolgd over Clean & Safe van het Turismo de Portugal. Ook over bedrijfsvoering en marketing in het covid-19 tijdperk. Allemaal in het Portugees dus mijn taal werd ook wat bijgespijkerd ondanks dat de Portugese lessen gestopt waren.

Bed and Breakfast in Arganil

Na de eerste schrik uit het eerste gedeelte van seizoen 2020 begon het leven iets te normaliseren. Een nieuw leven met mondkapjes in de winkels en het openbaar vervoer. Een leven met desinfecterende gel en social distance. Ook een leven waarin mensen er toch even op uit wilden. Vooral de mensen uit de steden wilden graag de natuur in. Even weg uit de mensenmassa waar afstand houden altijd moeilijk is. Op zoek naar ruimte en natuur. Laat dat nu meer dan voldoende aanwezig zijn in Centraal Portugal. Zeker ook in het district Arganil.

Gasten uit heel Portugal

Nu hadden we altijd al veel Portugese gasten, maar dit jaar door het coronavirus hebben we heel veel Portugese gasten mogen verwelkomen. Niet alleen mensen uit de grote steden Lissabon en Porto. Ook mensen uit de Algarve die meer ruimte, groen en rust opzochten. Zo werd onze bed and breakfast in Centraal Portugal een heerlijk vakantieadres voor mensen die even helemaal bij wilden komen. Veel gasten bleven wat langer dan wij doorgaans gewend waren. Gasten boekten een paar nachten bij omdat zij het zo lekker hadden. Genietend van de natuur maar ook van de fameuze uitgebreide ontbijten van Casa Traca.

Ook buitenlandse gasten

Gaandeweg het seizoen 2020 kwamen er ook weer steeds meer buitenlandse gasten en met name uit Nederland. Nog steeds vonden veel mensen ons via onze website en facebookpagina. Echter meer naar het einde van het seizoen kwamen er ook nog enkele reserveringen via de grote boekingsplatformen.

Hoe gaan we verder?

We gaan seizoen 2020 heel positief afsluiten met meer overnachtingen dan in 2019! Wie had dat gedacht aan het begin van dit covid-19 seizoen. Het is dan ook iets waar we heel trots op zijn. Ook trots zijn we op het feit dat veel mensen ons direct wisten te vinden. Dit belonen we dan ook: bij rechtstreekse boekingen via de website ben je altijd al goedkoper uit maar je mag bovendien ook nog gebruik maken van de kortingscode vermeld op de website. 

Vanaf 1 december 2020 bent u weer van harte welkom bij ons. De maand november gebruiken wij om het seizoen 2020 af te sluiten. Alle kussens, kleden en nog veel meer uit de tuin worden gewassen en opgeborgen tot het volgende seizoen. Alle kwetsbare dingen in de tuin die niet van alle weersinvloeden houden gaan de garage in. Ondertussen gaan we het binnenshuis weer extra knus en gezellig maken. Kortom we gaan seizoen 2020 afsluiten en vooruit kijken naar seizoen 2021.

Seizoen 2020 Bed and Breakfast in Centraal Portugal, Arganil

…. en na…. de loungeruimte is klaar voor het winterseizoen. Er zijn puzzels, spellen en boeken. Voor de kinderen is lego en playmobil en nog veel meer speelgoed.

Van seizoen 2020 naar 2021

Seizoen 2020 was een bijzonder seizoen door extreme externe omstandigheden. Ook een seizoen waar we wonderbaarlijk goed doorheen gekomen zijn. Een seizoen waar we onze gasten dan ook heel hartelijk voor bedanken! Voor alle leuke, gezellige, vroege en late uurtjes. Bedankt!

Wij kijken ook uit naar seizoen 2021 want op 1 mei 2021 bestaat Bed and Breakfast Casa Traca in Arganil, Centraal Portugal 5 jaar! Dat gaan we natuurlijk samen met onze gasten een seizoen lang vieren. Hiervoor zijn we al druk bezig met het bedenken en samenstellen van mooie en leuke aanbiedingen, kortingen en weggevertjes. Nieuwsgierig? Blijf ons dan volgen op onze website, op facebook en meld je aan voor de nieuwsbrief!