Het corona virus Covid-19 bereikte Europa enkele maanden geleden. Hiermee bereikte het ook onze BB in Centraal Portugal. Het leven lijkt even stil gestaan te hebben terwijl er zoveel gebeurd is.

B&B in Centraal Portugal Relaxen en genieten in de hottub wellness en ontspanning
Genieten in de hottub met kersen uit eigen tuin
kersen uit eigen tuin B&B in Centraal Portugal
BB in Centraal Portugal kijkt vooruit na Covid-19 4

BB in Centraal Portugal – een terugblik

We stonden aan het begin van ons 5e seizoen alweer. Een seizoen wat fantastisch begon én al heel vroeg. Er waren al best wat boekingen voor maart, april én mei. Hier keken wij naar uit. Nieuwe mensen mogen ontmoeten, oude bekenden weer verwelkomen. Het beloofde een mooi seizoen te gaan worden. Zeker gezien dat het allemaal directe boekingen betrof. Iets waar ik stiekem wel een beetje trots op was.

Het is natuurlijk heel fijn om reserveringen te ontvangen voor je B&B in Centraal Portugal via boekingsplatforms zoals Booking en Airbnb. Echter daar betaal je als kleine Bed and Breakfast ook hoge commissies voor. Nu vind ik het helemaal geen probleem om te betalen voor ontvangen diensten maar het moet wel in verhouding zijn. Dit doe ik echter liever aan platforms als natuurhuisje of Natural.PT waarbij je meteen bijdraagt aan een beter mileu.

Het allerfijnste is natuurlijk als gasten direct boeken via de website of social media zoals facebook. Niet omdat je dan niet alleen de commissies ontloopt maar vooral omdat je dan een veel directer contact hebt met elkaar.

En toen kwam corona ook in Centraal Portugal

Het begin was dus mooi: er waren bijna uitsluitend directe boekingen al tot en met het najaar. Helaas kwam toen Covid-19 ons leven binnen. Daarmee ook binnen onze bedrijfsvoering van de B&B in Centraal Portugal. Naast alle onzekerheden en zorgen omtrent gezondheid en de kinderen in Nederland moesten er ook praktische dingen geregeld worden.

Wat waren wij nu dan ook blij met al die rechtstreekse boekingen. Wij konden met al onze gasten direct één op één overleggen. Waar de enkele boeking via een platform leidde tot een annulering hebben we met alle andere (aankomende) gasten persoonlijke afspraken kunnen maken. Sommigen wilden direct een andere datum vastleggen en anderen wilden hiermee nog even wachten. Zij kregen een email met de bevestiging dat zij wanneer zij maar willen hun reeds gedane aanbetaling alsnog kunnen verzilveren voor een verblijf bij Casa Traca in Centraal Portugal. Zo fijn om zo direct met elkaar te kunnen communiceren. Ook heel fijn dat er vooral ook veel begrip is voor elkaars situatie.

Bloesem bij Casa Traca B&B in Centraal Portugal

We kijken vooruit persoonlijk én met de B&B

Ook wij hebben, net als iedereen, op persoonlijk vlak te maken gehad met de gevolgen van dit virus. Een goede bekende in Nederland is overleden ten gevolge van Covid-19. Mijn leeftijd, altijd goed gezond en toch overkwam het hem en zijn gezin. Jaren mee samengewerkt, zowel als collega’s als ook als vrijwilligers. Een flink aantal weken noodsituatie zonder je vrienden en familie geeft ook tijd voor reflectie, scholing en het ontwikkelen van nieuwe dingen. Je moet wel.

Zo zijn wij doorgegaan met de realisatie van de hottub. Dit is niet alleen de hottub plaatsen en alles daar mooi inrichten. Echter ook het pluimvee is meer naar achteren gegaan waardoor er meer ruimte kwam in de boomgaard. Tja en tuinierster als ik ben moest er dus volop gestekt worden om 2 nieuwe borders in te kunnen richten. Eentje heeft nog wat opstartproblemen maar de andere doet het fantastisch!

Wij delen ons genieten graag met onze gasten

Wij wonen hier met veel plezier en genieten van het hier mogen wonen. Hoewel als het ’s winters maar koud en nat blijft dan is soms de lol er wel even vanaf. Echter nu hebben we alweer een tijdje korte broeken, tshirt en slippertjes weer en dat is genieten. Dit genieten delen we graag met onze gasten. Daarom hebben we voor u een heerlijk hottub arrangement samengesteld. Want genieten is het in de hottub!

Echter we snappen ook wel dat het allemaal nog erg onzeker is. Wanneer kan je weer vliegen? Hoe gaat dat met alle post-corona maatregelen? Kan je dan wel optimaal vakantie vieren en hoe gaat dat als ik wel ziek wordt? Daarom hebben we enerzijds een corona protocol opgesteld zodat het duidelijk is wat wij doen om besmetting te voorkomen.

Anderzijds hebben we gekeken naar de mogelijkheid om u alvast te laten voorgenieten van een heerlijke vakantie in Centraal Portugal. Een vakantie bij een kleinschalige informele B&B in Centraal Portugal. Weg van het massa toerisme, in de natuur met ruimte voor iedereen. We hebben hiervoor een voucher gemaakt. Een bon waarmee u nu alvast een stukje vakantie inkoopt. Ook een bon die ons alvast iets geeft om naar uit te kijken: gasten die wij weer mogen gaan ontvangen in de Bed and Breakfast.

Tot slot of tot ziens!

Ik wilde een blog schrijven over onze katten. Vooral over de 2 Shelkirk Rex katertjes, Jip en Dorus, en over de Portugese allesmix, Sam. Dit zijn trouwens hun officiële namen want in het dagelijkse gebruik noemen we ze respectievelijk: bolle, die grijze pluizenbol en langpoot. Waarom? Ja dat wilde ik dus in een blog gaan vertellen. Het ging echter totaal de andere kant op. Het kattenverhaal houdt u dus nog tegoed voor een andere keer.