Wintergroenten bij Casa Traca

Casa Traca wintertuin 1Daar staan ze weer: de wintergroenten! De aarde door manlief helemaal voorbewerkt met voeding en andere belangrijke grondstoffen. Het moet dus helemaal gaan goed komen met de knofloken, uien, penen en bieten.

Net als de rest van onze tuin is ook de moestuin echt seizoengebonden. Waar we in april alle tuinmeubels, kussens en tierelantijntjes uit de herfst- en winteropslag halen zo gaat dat ook met de moestuin. Trouwens ook met de fruitbomen en struiken. In het voorjaar verwonderen we ons er weer over hoe alles uitloopt. Hoe er nieuw fruit aan de bomen en struiken komt.

In het najaar sta je alles weer weg te snoeien. Ja ik weet het ‘snoeien doet bloeien’ maar tegengesteld is het wel. Maar goed nu staan de eerste 150 plantjes er weer in. Naast de nog niet uitgegroeide groente en fruit gevende planten. Zo kunnen we nog kolen oogsten, paprika’s, prei en knoflook. Over een week of 2 nog maar eens 150 plantjes erbij, hoeven we ook niet alles tegelijk op te eten.

Samen met onze gasten

We delen de opbrengst van onze moestuin en fruitbomen trouwens heel graag met onze gasten. Casa Traca wintertuin 3Fruit plukken staat vrij! Over een paar weken zijn de kiwi’s klaar om geplukt te worden. Het zijn er honderden dus kom maar op!  Nu volop bezig met de rest van de tuin te snoeien en winterklaar te maken. Het is best tegenstrijdig want de frambozen geven nog steeds vruchten. Al non-stop 6 maanden lang komen er frambozen van de struiken af. De bladeren worden langzaam maar zeker bruin, daaronder zie je rode vruchtjes nog hangen.

 

Casa Traca wintertuin 2 e1541507053565Wat bieden we onze gasten in de winter?

Nog steeds is het heerlijk toeven bij bed and breakfast Casa Traca in Valbona. Bij een zwoele dag zijn de kussens voor het half-overdekte terras zo gepakt. De terraskachel is zo aangestoken en heerlijk met een winterzonnetje genieten geblazen. Of wat te denken van een spelletje spelen aan de grote tafel in de serre met de warmte van de houtkachel. Er is een grote hoeveelheid gezelschapsspellen en boeken aanwezig voor menig gezellig uurtje bij het knapperende houtvuur. We maken er graag een pot thee of koffie voor u bij.  Wilt u ’s avonds de deur niet meer uit? U kunt altijd een hapje mee-eten, wintergroenten genoeg. Vraag naar de mogelijkheden bij het reserveren