Uitgestelde vakantie B&B Casa Traca Centraal Portugal

Wat is een uitgestelde vakantie? U kent vast het principe wel van een uitgestelde koffie? Voor wie het niet kent hieronder kort de uitleg. Bij een uitgestelde koffie kan men in een aangesloten café of restaurant een (extra) koffie afrekenen zonder deze zelf te nuttigen. De uitbater ‘spaart’ al deze betaalde maar niet uitgeschonken kopjes koffie op voor iemand die minder bedeeld is.

Wanneer nu een minder bedeelde persoon naar het café komt kan deze om een uitgestelde koffie vragen. De uitbater schenkt nu een kop koffie die al eerder door iemand anders is betaald.

Boek je verblijf in centraal Portugal

Uitgestelde vakantie

Hoe gaan wij dit nu ‘vertalen’ naar een uitgestelde vakantie? Heel simpel. Wij bieden al onze gasten de mogelijkheid om bovenop hun eigen verblijf een klein extra bedrag te betalen. Dit bedrag is € 5,00 of een veelvoud daarvan.

Moet u dit nu alleen betalen? Nee, wij als Bed and Breakfast Casa Traca leggen uw bijdrage ook in. Rekenvoorbeeld: u betaald € 10 extra voor een uitgestelde vakantie. Op dat moment is er € 20 beschikbaar, namelijk uw € 10 die wij vervolgens verdubbeld hebben. Per boeking legt Casa Traca maximaal € 50 bij. U mag natuurlijk altijd meer doneren.

Voor wie is een uitgestelde vakantie?

Kan nu iedereen gebruik maken van deze uitgestelde vakanties? Nee dat is niet de opzet. Deze vakanties zijn echt bestemd voor mensen die zelf niet de financiële middelen hebben om dit te bekostigen. Mensen die veelal ook afhankelijk zijn van de voedselbank of ook andere hulporganisaties en voorzieningen.

Om die reden hebben wij in eerste instantie contact opgenomen met de voedselbank in Portugal. De reden hiervoor is dat als er geen geld is om op vakantie te gaan er ook geen geld is om een (vlieg)reis te betalen. In een later stadium gaan we dit uitbreiden naar Nederland en ook België. Het meest mooie scenario is natuurlijk dat er ook geld beschikbaar komt voor de reis. Inmiddels hebben wij een samenwerking kunnen realiseren met de Vakantiebank Nederland.

Wij gaan met het oog op de AVG wet- en regelgeving uiteraard vertrouwelijk om met de aan ons verstrekte persoonsgegevens. Echter zullen wij wel laten toetsen of degenen die gebruik maken van een uitgestelde vakantie hier ook daadwerkelijk recht op hebben. Dit wordt getoetst in samenwerking met de vakantiebank Nederland. Vakantiebank Nederland is gekwalificeerd om te mogen doen.

Hoe werkt het verder?

Op deze pagina vindt u de mogelijkheid om rechtstreeks bij ons te boeken én een stukje uitgestelde vakantie kado te geven. Tevens is er de mogelijkheid voor mensen om deze uitgestelde vakantie te reserveren. Tot slot ziet u ook wat er in totaal te besteden is én ook wat er al besteed is.

Wij zullen in verband met het recht op de privacy niet bekend maken wie de gulle gevers zijn. Wilt u dat wij u wel vermelden op deze pagina. Laat ons dat dan even weten. Wij vermelden dan graag uw naam en/of bedrijf hier.


Onze partner – de Vakantiebank

De vakantiebank Nederland

Wij zijn heel blij met onze samenwerking met de Vakantiebank Nederland. De Vakantiebank wil graag de verborgen impact van vakanties zichtbaar maken en iedereen de kans geven om op vakantie te gaan.  De gezinnen die zij ondersteunen leven al in onzekerheid en ook vaak met veel problemen. Zo’n week vakantie kan ze een extra boost geven om door te gaan.

5 Redenen waarom vakantie belangrijk is

  1. Gevoel van vrijheid. Even ontsnappen uit de dagelijkse sleur en problemen. Een gevoel van vrijheid en zelf keuzes kunnen maken behoren tot de basisbehoeften van de mens. Tijdens een vakantie komt dit extra sterk naar voren.
  2. Mentale en lichamelijke gezondheid. Voldoende rust nemen en even geen stress ervaren dat kan tijdens een vakantie.
  3. Sociale interacties en versterken van relaties. Weg uit de dagelijkse sleur is er meer tijd voor elkaar en het gezin. Dit komt de relatie vaak ten goede. Daarnaast kan men tijdens een vakantie laagdrempelig contacten leggen zonder gehinderd te worden door het rugzakje wat men heeft. Sociaal contact is belangrijk voor het geluksgen.
  4. Meer zelfkennis. Op een vakantie kom je vaak in nieuwe situaties terecht en moet/kan je uit je comfortzone treden. Je horizon wordt breder, je blijkt meer te kunnen dan je dacht. Dit maakt iemand sterker waardoor men de situatie thuis weer beter aan kan.
  5. Vernieuwd zelfvertrouwen. Door de andere omgeving, nieuwe mensen leren kennen, nieuwe uitdagingen aan. Ontspannen en relaxen en even helemaal tot rust komen zorgen ervoor dat men met hernieuwd zelfvertrouwen de wereld thuis weer aan kan.

Dit zijn de mensen waarvoor wij het doen:

De vakantiebank Nederland uitgestelde vakantie Centraal Portugal Casa Traca Arganil
De vakantiebank Nederland uitgestelde vakantie Centraal Portugal Casa Traca Arganil
Floortje Dessing steunt de vakantiebank
Uitgestelde vakantie 8