Ons nieuwe overdekte terras & buitenkeuken

casa traca overdekt terras ready 3Casa Traca is gekocht met de gedachte om er te gaan wonen, genieten én een kleinschalige informele Bed and Breakfast te starten. Nu was het huis qua volume helemaal geschikt maar de uitstraling liet nogal wat te wensen over. Buiten was het nogal Engels klinisch en het terras eveneens.

Na eerst de noodzakelijke aanpassingen te hebben gedaan. Zoals het creëren van prachtige zeer royale kamers met dito badkamers. De oerlelijke estufa uit de tuin verwijderd te hebben. Plus nog een heleboel andere investeringen in huis en tuin hebben gedaan om de B&B een informele gezellige en homogene sfeer mee te geven.

Zo hebben de kamers allemaal een eigen warm thema gekregen. Is er een heerlijk ontbijt- en loungeserre én bevinden zich in de tuin vele loungeplekken voor de nodige ontspanning en privacy.

Casa traca terras detailWe vinden dat we in deze missie zeker zijn geslaagd de afgelopen 2 jaar en onze gasten vinden dat ook. Echter stond er nog één ding op ons verlanglijstje: een mooi overdekt terras anex buitenkeuken. In eerder berichten hebben jullie al kunnen lezen dat dit zoals bij elke grote verbouwing gepaard ging met kleinere verbouwingen………….. een soort domino effect. Er was natuurlijk wel een nieuw houtopslag nodig én het was mooier om de houten wand dan maar meteen helemaal door te trekken.

Als er dan toch zo’n mooie tafel zou gaan komen konden we misschien in dezelfde stijl ook wel een mooie hoekbank plaatsen die over de vallei en de bergen uitkijkt. Het domino effect dus. Het was geen kleine klus en gelukkig hebben we hulp gehad van een goede timmerman maar we zijn heel blij met het uiteindelijke resultaat.

Casa traca wine wijnOpening terras

Vandaag hebben wij ons nieuwe buitenkeuken en overdekte terras officieel in gebruik genomen bij een aangename temperatuur van rond de 25 á 26 graden aan het einde van de middag was dat volop genieten.

Heerlijk in de zon met een wijntje en een hapje, luisterend naar het gekwetter van de broedende vogels in de volière en uitkijkend over de bergen van de vallei van de Mont’Alto.

Met de prachtige barbecue aan de kop van de tafel en de lange tafel met stoelen en een bank gaan hier vele mooie zwoele zomeravonden komen samen met onze gasten. Wij kijken er naar uit.

Casa Traca avond buitenkeuken Casa Traca decoratie avond Casa Traca olielamp 1 1