Je hoofd zit vol. Alles lijkt verkeerd te lopen. Je moet er gewoon even tussenuit. Onthaasten in Centraal Portugal is dan de ideale plek om tot rust te komen.

Casal Novo Poco da cesta onthaasten in centraal portugal

Onthaasten in Centraal Portugal

Eigenlijk wist ik dit wel. Wij zijn niet voor niets hier naar toe geëmigreerd in 2016. Echter dat het voor gasten ook zo kan voelen is een mooie bevestiging. Meer ook dan alleen maar een vakantie. Onlangs belde er een vitale vrouw, volop in het leven staand. Zij moest er echter even dringend tussenuit en wel nu. Binnen 48 uur was er een vliegticket geboekt, een auto gehuurd en was ze bij onze Bed and Breakfast in Arganil aangekomen. Klaar om te komen onthaasten in Centraal Portugal.

Rust & Relaxen & onthaasten & ontstressen in Centraal Portugal, bij B&B Casa Traca!

Niets hoeven, geen plannen, bewegen met de dagen, Genieten!

Weg uit de ratrace naar de natuur

Hoe ziet de week eruit? Geen idee op voorhand vooral niets hoeven en relaxen. Dag 1 zijn we lekker even een prato do dia gaan eten, boodschappen gehaald en verder met een boek de tuin ingegaan. Beetje kletsen, thee en koffie erbij en uitrusten. Relaxen in de tuin met een drankje, een boek of gewoon helemaal niets was dan ook een dagelijks terugkerend ritueel.

Onthaasten in centraal portugal bij Casa TracaAlle ochtenden een heerlijk uitgebreid verwen ontbijt. Niet voor 10.00 uur onze normale eindtijd voor het ontbijt maar pas wanneer je wakker wordt. Geen wekker ook in deze onthaast & relaxweek. Wel je ogen pas openen als je uitgerust bent. Geen plannen maken maar per dag kijken wat de dag je brengt.

Zo maakte zij een heerlijke wandeling naar de Mont’Alto met de honden. Je hoofd leegmaken tijdens het lopen. Tijd om tot rust te komen en te relaxen. Vooral ook genieten van de prachtige natuur, de bergen en de vergezichten. Bij onthaasten in Centraal Portugal hoort ook niet hele dagen volproppen maar in de omgeving genieten van eenvoudige dingen.

Onthaasten met cultuur

Zo zijn wij de 2e dag naar de capela de São Pedro in Arganil gegaan. Een bijzondere kapel uit de 13e eeuw. De kapel ligt net buiten Arganil, op weg naar Sarzedo niet ver van de Rio Alva in een archeologisch gebied. Een paar honderd meter verder ligt het rivierstrandje van Sarzedo, praia fluvial praia do valeiro do Barco. Ook in het seizoen een rustige plek waar je zowel in de Rio Alva als in een zwembad kan zwemmen. Ook het zwembad is gratis. Bijzonder hier zijn de spijkerbroeken op het terras als plantenzakken.

Sarzedo praia fluvial rio Alva onthaasten in centraal Portugal
Onthaasten in Centraal Portugal 6
Sarzedo praia fluvial rio alva onthaasten in centraal Portugal
Onthaasten in Centraal Portugal 7

Onthaasten in Centraal Portugal: Coimbra

Universiteit-coimbra-centraal-portugal

Het kan eigenlijk niet ontbreken een bezoekje aan Coimbra. Dé universiteitsstad van Portugal. Echter je wilt ook blijven onthaasten in Centraal Portugal. Dit kan heel goed samengaan. Geniet van het moment in de stad. Laat de stad je omarmen en meenemen in haar pracht en glorie. Doordat wij rustig aan deden had mijn gaste alle tijd om verliefd te raken op de stad. Niet alle grote bezienswaardigheden afstruinen maar tijd nemen om te genieten van de kleine verborgen details. Coimbra je hebt er een nieuwe fan bij die beslist nog een keer naar jou terug gaat komen.

Onthaasten betekent ook alleen op stap

Hoe graag ik het ook zou willen het was voor mij niet mogelijk om alle dagen mee te onthaasten en relaxen. Andere gasten maar ook mijn andere werkzaamheden vroegen ook tijd en aandacht.

Echter geen enkel probleem. Zo is een dag gevuld met het befaamde rondje Fraga da Pena – Piódão – Foz d’Egua. Wandelen, zwemmen en genieten van de natuur en authentiek Portugal. Ook tot rust komen aan een rivierstrandje met een boek, wat te eten en drinken was een welkome niets hoef en genietdag.

Achteraf hoorde ik van haar dat de meest rustgevende dag wel de dag voor vertrek was geweest. Samen met manlief als gezelschap vertrok zij naar het onlangs door ons ontdekte ‘verborgen’ praia fluvial van Poço da Cesta. Zwemmen maar vooral helemaal tot rust komen door meditatie. Zitten op een rotsblok in de rivier. Omringd door het stromende water van de Rio Ceira.