Vliegticket en auto huren

De meeste mensen die vanuit Nederland en België op vakantie komen naar Portugal doen dat per vliegtuig. Je hebt dus een vliegticket  nodig en vaak is een auto huren ook een pré.

Vliegticket

Nu aan het begin van het vierde seizoen zijn we inmiddels experts geworden op het gebied van het boeken van een vliegticket. Het begint er al mee bij welke maatschappij je het beste kan boeken. Dan als je daar uit bent boek je enkele reis of een retour vliegticket? Voor een verblijf bij Bed and Breakfast Casa Traca in Centraal Portugal is de luchthaven van Porto de beste optie. Vandaaruit kan je met de metro en trein naar Coimbra waar wij je kunnen ophalen. Echter nog beter is om zelf een auto te huren. Je bent dan vrij om te staan en te gaan waar je maar wilt.

Hieronder beknopt wat tips op een rijtje:

  • Als je met meer dan 2 personen reist boek je vliegtickets dan niet voor het hele reisgezelschap tegelijk.
  • Leg je stoelnummer nog niet vast. Bij het (online) inchecken kan je gratis stoelen reserveren. Als je niet te lang wacht met (online) inchecken kan je gewoon nog naast elkaar zitten.
  • Het is niet noodzakelijk dat de heen- en terugreis met dezelfde maatschappij gevlogen wordt. Je kan dus gerust 2x een enkele reis boeken bij verschillende maatschappijen.
  • Wij vliegen doorgaans zelf het beste én goedkoopste met Transavia. Echter soms zijn TAP en KLM een goed alternatief.
  • Wacht niet te lang met boeken: doorgaans geldt hoe langer van te voren geboekt hoe goedkoper.
  • Doorgaans zijn de vluchten op maandag en dinsdag het goedkoopste.

Wilt u het niet meer zelf hoeven uitzoeken? Wij hebben middels onderstaande links al het een en ander voor jou op een rijtje gezet. Klik op de link en vul  de gegevens in.

Of wil je liever nog even vergelijken tussen de verschillende maatschappijen:

Auto huren

Zo je vliegticket is binnen maar hoe ga je je nu verplaatsen in Portugal? Wij hebben een ophaalservice zowel van het vliegveld in Porto als van het treinstation in Coimbra. In Porto alleen tussen 9.00 uur en 22.30 uur voor ophalen en wegbrengen. Nu kan je bij Bed and Breakfast Casa Traca heerlijk wandelen. Daarbij brengen we je, tegen een kleine vergoeding, met plezier overal naar toe of gaan we met jou op excursie. We doen dit met veel enthousiasme en plezier. Echter ben je ook afhankelijk van onze beschikbaarheid. Daarom adviseren we onze gasten altijd om een auto te huren. Je bent dan helemaal vrij om te gaan en te staan waar je maar wil.

Voor het huren van een auto werken wij samen met de vergelijkingssite van Easy Rental Cars. Zij vergelijken eerlijk alle grote en kleine verhuurmaatschappijen en proberen je geen overbodige verzekeringen aan te smeren. Let erop dat u direct alle verzekeringen neemt die u wilt bij het boeken van de auto. Bij aankomst op het vliegveld hoeft u dan geen verzekeringen meer te nemen.

Sinds kort is daar een fijne samenwerking met Holidaycars bijgekomen waar u ook direct voordeel krijgt middels een korting.

Overige nuttige en handige sites

Wil je niet vliegen maar wel comfortabel reizen dan kan dat natuurlijk ook met de bus.  Ideaal als je veel bagage mee wilt nemen. Vanuit Nederland moet je wel in Parijs overstappen. Als je tevens ook met de bus helemaal tot Mouronho, op 15 minuten rijden van Bed and Breakfast Casa Traca in Midden Portugal wilt komen. Dan dien je nog een keer over te stappen in Porto.

Momenteel zijn wij nog bezig met enkele mooie aanbiedingen op gebied van:

  • Vlucht vertraagd en/of geannuleerd
  • Aanschaf van reisproducten inclusief koffers etc

Houd daarom dit bericht af en toe even in de gaten en sla het op bij uw favorieten. Je kunt ook alvast een kijkje nemen bij de webwinkel van Rondreizen Portugal. Lees verder