Gewoon zomaar van een ‘willekeurig’ weekend tot het volgende ‘willekeurige’ weekend.

Casa Traca weekend centraal Portugal Midden-Portugal weekend bij Casa Traca

 

 

 

 

 

Laatste weekend van mei 2019

Dit weekend begon eigenlijk al met Hemelvaartsdag. Niet echt een weekenddag maar wel een vrije dag. Wat dit Hemelvaartweekend echt bijzonder maakte was dat de Rally eindelijk weer terug was in Arganil. Na heel lang weggeweest te zijn uit de gemeente omdat de infrastructuur niet goed was voor een dergelijk groot kampioenschap. Niet alleen gemeente Arganil was goed voorbereid ook wij.

Vrijdag 31 mei 2019 zou de rally in Arganil en Folques zijn en de omliggende plaatsen. Toeschouwers, technici, coureurs, verslaggevers en meer. Iedereen moest natuurlijk ook ergens slapen. Hoe dichterbij, hoe beter. Laat Casa Traca nu precies in het midden van Arganil en Folques liggen, beiden nog geen 5 minuten met de auto.

De gasten – bed and breakfast

Zo arriveerden de eerste gasten donderdagmiddag 30 mei al. Zij wilden even de omgeving verkenning waar het beste de race te gaan zien. Dat werd ergens in de buurt van Colmeal want daar zijn spectaculaire bochten. Dit is op een half uurtje rijden van Casa Traca vandaan. Echter om de beste plek te hebben moesten ze wel al ’s morgens om 6.30 uur vertrekken. Dat betekende een vroeg ontbijt: om 6.00 stond alles klaar, inclusief  de verse jus d’orange, de gebakken eieren en fruit uit eigen tuin.

De andere gasten waren een groep van 7 Belgen die al jaren de rally achterna reizen met elkaar. Ook zij gingen de volgende morgen al vroeg de bergen in voor de beste positie. Iets later mocht het ontbijt wel: 8.00 uur was prima. De avond ervoor hadden we namelijk een beregezellige bbq-avond met elkaar gehad op ons overdekte terras. Terwijl zij net aan ontbijt zaten arriveerden om 8.00 ’s morgens al de eerste nieuwe gasten. Mensen uit Lissabon die ook voor de rally kwamen, 4 personen.

Zij wilden graag de rally zien bij het klooster van Folques en later de bergen in naar Alqueve. Nu is Folques van ons vandaan niet ver lopen én de wegen waren overal afgesloten. De auto derhalve laten staan en lopend naar de Rally gegaan. En wij? Tussen alle opruim- en schoonmaakwerkzaamheden door en het ontvangen van de laatste gasten rond 11.00 konden de rally prima volgen vanaf ons balkon. Wil je weten hoe de route eruit zag op 31 mei 2019 klik dan hier Zie je links naast Arganil “Mont’Alto” staan daar vlak boven bijna tegen de groene lijn aan ligt Casa Traca.

De week door

Rio Alva Praia fluvialNadat de meeste gasten uitgecheckt waren en de geluiden van de rally verstomd was het tijd om met de gasten die wat langer zouden blijven lekker te relaxen. Het was heerlijk warm weer en afkoelen in de Rio Alva bij één van onze favoriete rivierstrandjes was dan ook één van de eerste ritjes. Heerlijk gezwommen met een drankje uit de kiosk erbij die net weer open was voor het seizoen!

Natuurlijk ontbrak op zondag een bezoek aan de kippetjesmarkt ook niet. Het blijft voor de meeste gasten een unieke ervaring om aan de lange tafels tussen de locals heerlijk kip, sla en patat te eten en (witte) wijn te drinken.

De gasten hebben het begin van de week besteed aan sightseeing. Zo hebben ze een daweekend prachtgtocht gemaakt naar Poídão – Fraga da Pena – Foz d’egua. Het leistenen dorp, de watervallen en een bijzonder rivierstrandje allemaal in de Serra da Açor gelegen. Ze hebben een dagje Coimbra bezocht, zowel het oude stadscentrum als geshopt in het Forum. Ik heb ondertussen gewerkt aan mijn website-opdrachten, mijn eigen website en advieswerkzaamheden. Naast de B&B werkzaamheden. Helemaal geen straf hoor als je tussendoor kan genieten van de bloemen en de tuin. De (jonge) beesten en het lekkere weer.

Donderdag marktdag in Arganil

Donderdag is het marktdag in Arganil maar dit keer togen wij niet naar de markt voor de alle marktwaar. Hoewel ik wel wat moestuin plantjes weer heb gekocht en de gasten nog wat souveniers. Nee dit keer hadden we een date om onze nieuwe huisgenoot op te halen.

Maak hier kennis met Koe ons kitten van 8 weken oud:

Koe ons nieuwe kitten

Koe is een echte doerak. Onderzoekend, niet bang, beetje verlatingsangst nog. We houden hem nog even binnen maar onder begeleiding is hij al een paar keer buiten geweest. De honden vinden het maar niets. Ook dat zal wel weer wennen. Is ze altijd nog gelukt.

Aan het einde van de dag hebben we afscheid genomen van onze gasten. Hun vakantie zat er alweer op helaas. Voor ons begon er alweer bijna een nieuw weekend. Het pinksterweekend.

Weekend van Pinksteren

In de omgeving zijn in dit weekend 2 grote activiteiten: in Tabua de BTT motorcross/mountainbike racen en in Goís een voetbaltoernooi, landelijk toernooi. Ook hier ligt Casa Traca weer precies tussenin én hadden we wel gasten verwacht. Na het uitzwaaien van de vorige gasten togen we dan ook aan het werk om de volgende gasten te mogen ontvangen: alle kamers en badkamers schoonmaken, bedden opmaken, handdoeken oprollen en noem maar op. Kortom het hele huis kreeg een grote schoonmaakbeurt en er werden ‘grote’ boodschappen gehaald.

Tussendoor ook het vaste middagloopje met de honden. Ik ga meestal het bospad direct bij ons huis op Ontmoeting met een slangen loop dat een stuk rechtdoor. Al naar gelang ik zin en tijd heb keer ik na een tijdje om en lopen we terug. Dit keer was het wel een heel kort stukje. Na slechts enkele meters ontmoet Teun, onze hond, een slang. Teun zou Teun niet zijn als hij ons, de andere honden en mij, niet zou verdedigen tegen dit gevaar. Blaffen, bijten en duwen naar de slang. De slang lag helemaal opgekruld maar had er na een tijdje toch genoeg van en viel uit naar Teun. Geen bloed te zien en op zijn zwarte lijf met haren is een slangen beet nu ook niet echt te zien. Toch maar naar huis gegaan om zijn bek te spoelen (daar was hij volgens mij gebeten) en de dierenarts te bellen. Volgens de dierenarts is de slang niet giftig dus geen zorgen. Teun is nog steeds Teun dus ik denk dat de dierenarts gelijk had.

Het is nog weekend en ik geniet even van de rust

De gasten zijn op stap, naar de voetbal. Kitten Koe ligt op mijn schoot te slapen. Manlief is naar de kippetjesmarkt. De gastenkamers en badkamers zijn schoon. De afwas is gedaan (met dank aan manlief). De zon schijnt, er is de rust! Ik ga even genieten van de rust, relaxen in onze heerlijke ruimte.

rust ruimte relax Casa Traca werkplek buitentafel