25 maart 2020 middenin de lockdown vanwege het Corona virus. Ook bij ons in Centraal Portugal moeten we, net als overal, ons matig buiten bewegen. Helaas geen gasten en die gaan voorlopig ook niet komen. Dat is niet fijn. Echter ook deze vervelende en onwerkelijke tijd heeft voordelen. Vorige week schreef ik al een blog over hoe wij met het Covid-19 virus omgaan. Dit hoe ons beleid is inzake de Bed and Breakfast.

Dagelijkse leven in Centraal Portugal

Hier ga ik daar dus niet verder op in. Als collega’s in Centraal Portugal maar ook ver daarbuiten hebben we intensief contact met elkaar. Digitaal intensief contact dan, ook wij houden ons aan de voorschriften. Sommige collega’s ontwikkelen creatieve ideeën om geld te genereren. Waar anderen de tijd benutten om te lezen en te ontspannen. Wat doe ik?

Ik heb hup er zo’n beetje tussenin. Waar ik enerzijds wel inspiratie heb om extra online aanbiedingen te doen, voelt dat anderzijds zinloos. We hebben geen idee wanneer alles weer op gang gaat komen. Ook niet hoe alles weer op gang gaat komen. Wel ben ik momenteel bezig met een aantal ludieke samenwerkingen. Waaronder het aanbod van een ludiek vakantiepakket maar daarover later meer. Aan de andere kant wij werken altijd al vanuit huis. Wat dat betreft verandert er niets. Oke behalve dan dat er minder werk is. Hoewel ook niet helemaal waar.

Ochtendritueel met de katten en honden

Dorus Shelkirk Rex je weet wel kater in centraal Portugal

De dag begint standaard, als we geen gasten hebben dan, met de katten eten geven en de honden uitlaten. Het is me een span wel. Drie van de vier katten krijgen een blikje natvoer. De vierde, onze grijze pluizenbol Dorus, eet liever brokjes. Dorus is vanaf het begin al wat anders geweest. Samen met zijn broertje, Jip, is hij vorig jaar in juni bij ons gekomen. Het zijn halve Shelkirk Rex katertjes, althans ‘je weet wel katers’ dan. Dorus was het kleinste van het nest maar eten kon hij prima. Hij had zo klein als hij was al bedacht dat je dit zo efficiënt mogelijk moest doen. Namelijk liggend in je etensbak.

Dan is daar Sammetje of zoals we hem noemen Langpoot. Het laat zich wel raden waarom. Ook hij is een ‘je weet wel kater’. Sam heeft gewoon teveel poot waardoor er de meest rare sprongen en capriolen uit dat beest komen. Tussen dit geheel door wandelt Boemel rustig. Boemel hebben we het langst van de vierpotige dieren en deze positie is zij zich bewust.

Honden verhalen

Joep Labrador retriever van de B&B Arganil Teun Serra da Estrela hondVervolgens is het ook tijd voor de honden. Ons trio wil graag wandelen en vooral eten daarna. Joep, de labrador, eet gewoon altijd graag. Daarvoor is het nu eenmaal een labrador. Geis is een Portugese vondeling en mix van minimaal 20 rassen maar vooral Podengo. Bij haar zit het in de genen om te eten als de gelegenheid zich voordoet en liefst meer en vaker want je weet maar nooit. Echter dan is daar Teun. Hij is een halve Serra da Estrela. Deze honden zijn gewoon om  minder te eten en alleen als de herder over had. Zo was het bij Teun ook altijd. Vaak liet hij wat staan of haalde zijn neus op voor brokken.

Zoals vele van jullie wellicht weten waren wij Teun bijna kwijt omdat hij met kerst vergiftigd bleek te zijn. Hij is toen 8 dagen opgenomen geweest in het dierenhospitaal in Coimbra. We kregen niet alleen een herstellende Teun terug na 8 dagen maar ook een hond die opeens helemaal gek is op voedsel! De eerste maand dachten we nog dat hij moest aansterken. Echter inmiddels zijn we 2 1/2 maand verder en hij eet nog steeds als een gek.

De tuin, webdesign en advieswerkzaamheden

Casa Traca Centraal Portugal Bed and Breakfast bloesemboom nieuw leven

Onze tuin explodeert momenteel. Het is dan ook heerlijk weer hier in Centraal Portugal. Nu ons sociale leven teruggebracht is naar een virtueel sociaal leven, pak ik mijn momentjes in de tuin. Alles gaat bloeien, groeien én woekeren. De fruitbomen zitten alweer vol met bloesem. Er komen weer kilo’s en kilo’s kersen aan. Echter ook minder gewenste planten laten zich zien. Ik vind het heerlijk om ’s morgens te starten met een uurtje in de tuin. Het licht is nog zo mooi en de lucht ruikt heerlijk. De vele grasparkieten maken soms wat veel kabaal maar het is ook leuk om de jonge vogeltjes even in de hand te nemen.

Na mijn uurtje tuinarbeid stort ik me vol op alle digitale werkzaamheden. Gelukkig waren er nog enkele opdrachten voor het maken van een website. Daarnaast zijn er ook de doorlopende onderhoudscontracten. De advieswerkzaamheden voor alojamento local   staan even op een laag pitje. Daarentegen ben ik wel volop bezig om het nieuws in de gaten te houden om zo via Facebook collega’s van advies te kunnen dienen. Ook als virtueel assistente ben ik volop bezig. Mensen adviseren bij hun belasting aangiften of de aangiften doen. Blog artikelen schrijven voor de diverse websites, optimaliseren en updaten van mijn eigen websites.

Frisse neus halen in Centraal Portugal

Tussen de bedrijven door weer even met de honden wandelen én weer de tuin in. Soms met mijn koffie en salade, de ideale lunchpauze! Ik heb mezelf nog heel even een eigen lockdown opgelegd. Nog even wachten met al het textiel naar buiten brengen tot het was zon-vaster is. Centraal Portugal kan nog weleens een rare sprong maken met het weer. Heel veel accessoires die ’s winters naar binnen gaan zijn al weer meer dan een week buiten. Echter het kleinere grut moet nog. Dit weekend heb ik mezelf beloofd.

Volgende week komt onze hout gestookte houttube vanuit Nederland deze kant op. De berichten zijn gunstig: hij mag op transport én ze verwachten geen problemen onderweg. Dit is meer dan ik op had durven hopen in deze onzekere Corona tijd. Ik mag van mezelf de gordijnen, de oosterse kelim kussens en al het andere naar buiten gaan brengen als de hottube op zijn plek staat.

Ik kan niet wachten tot de hottube op zijn plek staat!