Ga je mee naar Açuda da Ribeira en Vale da Gaios?

Altijd op zoek naar leuke en mooie plekjes in de buurt van Bed & Breakfast Casa Traca. In de regio Arganil, Centraal Portugal, is dat eigenlijk helemaal niet moeilijk. Zo vinden wij ook nog steeds nieuwe bijzondere plekjes vlakbij huis. We stellen jullie graag voor: Açuda da Ribeira en Vale da Gaios.

Açuda da Ribeira

Één van die bijzondere en mooie plekjes is aan de rivier de Seia, Rio Seia: Açuda da Ribeira of Ervedal. Als jullie in de B&B zijn en hier naar toe willen geven we de exacte locatie. Het is geen geheim maar wel een exclusief plekje. De laatste 900 meter gaat over een zandweg. Hierbij denk je echt af en toe “waar ga ik terecht komen?”.  Een parkeerplaats is er niet. De weg stopt gewoon op een kleine uitloper waar maximaal 6 auto’s kunnen staan.

Açuda da Ribeira

Wandelen en zwemmen

De rivier Seia bestaat hier uit 3 niveau’s. Dit zorgt vooral in het voorjaar en najaar voor een indrukwekkende brede waterval bovenin. Bij de tweede dam is een stroomversnelling die doorgaat de vallei in.

Het water loopt over de eerste wand heen én door de eerste wand. Bovenop is een brede waterpartij vol met kikkers, padden en andere kleine waterdieren. Een prachtige natuurfilm als je even de tijd neemt om op de damwand te gaan zitten.

Açuda da Ribeira is een prachtige plek om in alle rust te relaxen, van de natuur te genieten, te wandelen en te zwemmen. Voor de actieve wandelaars: iets verder kan je ook perfect over de vele rotsen klauteren!

Açuda da Ribeira
Açuda da Ribeira

Van Açuda da Ribeira naar Vale de Gaios

Op de terugweg vanaf Açuda da Ribeira kom je bijna langs het praia fluvial, rivierstrand, Vale de Gaios. Je kan hier net niet met de auto komen maar dat is dan ook meteen de charme van dit rivierstrandje aan de Rio Cavalos. Er is een klein strandzandje. Zwemmen doe je in het natuurzwembad met een natuurlijk verloop van de rivier.

Kinderen kunnen heerlijk spelen, vissen en springen op de stenen in het lager gelegen riviertje. Je vindt er picknicktafels en niet op de laatste plaats: het is een perfecte tussenstop aan het wandelpad!

Trilho dos Gaios e Aldeia de Vale dos Gaios

Het wandelpad ligt in de gemeente Midões aan de rivier Cavalos, een zijtak van de Rio Mondego. Deze trilho, wandelen en mountainbiken, loopt bijna in zijn geheel langs en over de rivier. Onderweg kom je ook veel bijzondere (water)molens tegen. De exacte locatie van trilho dos Gaios e Aldeia de Vale dos Gaios.

Vale de Gaois praia fluvial
Vale de Gaois praia fluvial

Nieuwsgierig geworden naar Açuda da Ribeira en Vale da Gaios of naar één van de vele andere bijzondere plekjes en rivierstrandjes?

Reserveer je vakantie! Genieten en relaxen in Centraal Portugal!