Ken je dat? Dat je ergens loopt en dan zomaar uit het niets een verborgen parel ziet?

Een recept en een verborgen parel

Je zal denken wat hebben die twee nu in hemelsnaam met elkaar te maken? Niets! en toch alles! Af en toe moet ik naar de Centro de Saude van Arganil om een recept te halen. Niets bijzonders en niets ernstigs maar wel net even iets anders dan in Nederland.

Eerst ga je naar het centro de Saude om daar om een nieuw recept te vragen. Nu ze me eenmaal kennen gaat dat best vloeiend maar wat heb ik daar staan stuntelen. Vervolgens kan je enkele dagen later tegen betaling van € 2,50 je recept komen ophalen. Die enkele dagen is een rekbaar begrip. Normaal gesproken duurt dat ongeveer een week, met wat geluk 5 dagen. Dit keer kreeg ik echter de boodschap dat het met 2 á 3 dagen klaar zou liggen! Bijzonder maar fijn. Echter nu lukte het mij niet om het recept op te halen. Druk met onze (onverwachte) gasten en de daarbij behorende bezigheden als boodschappen, schoonmaken en ontbijt maken. Druk met andere bezigheden als website’s maken en adviserende taken. Daarbij besloot ik ook nog even wat grieperig te worden en was er ook nog tijd om te socialiseren met familie en vrienden.

10 dagen later……….

Uiteindelijk vandaag alles opzij gezet en naar de Centro de Saude getogen. Tja en dan is je recept na al die tijd natuurlijk weg………. Althans dit denkt de dame van de balie. Zo’n recept staat niet in één of andere online database zodat ze dat weer kan uitprinten. Het is ook niet op alfabetische volgorde opgeborgen of desnoods op chronologische volgorde. Nee niets van dit alles. Er staan van die ouderwetse postbakjes en daar liggen alle recepten in, per dokter een bakje. Laten wij nu geen eigen dokter hebben. Nee een dokterloos bakje is er ook niet. Gelukkig kwam mijn recept – mijn verborgen parel – na een minuut of 10 toch boven tafel. Opluchting alom.

Eenmaal buiten….

Eenmaal buiten besloot ik om dan maar meteen even lopend naar de apotheek te gaan. Het was stralend mooi weer. Ik was blij want ik toch best redelijk eenvoudig mijn recept gekregen én de farmácia is lopend makkelijker te bereiken dan met de auto vanaf het ziekenhuis.

Kapel Arganil Midden Portugal 4 Arganil verborgen parel kapel centraal-portugal

En daar op de hoek van de straat was daar zomaar de echte verborgen parel: een piepklein nauwelijks opvallende kapel. Opgenomen in het rijtje woningen, bedrijfsruimten en andere panden. Aan de buitenkant een beetje verwaarloosd maar de deur stond open. Ik ben een vrouw én dus nieuwsgierig. Binnen was een kleine goed verzorgde kapel met een biechtstoel, een mooi orgel, veel houtsnijwerk en niet teveel glitter en glamour.

Zeker een bezoekje waar als je toch in Arganil bent. Wil je de verborgen parel ook komen bekijken?

Reserveer dan direct hier uw verblijf in Arganil

verborgen parel in Arganil midden-portugal Kapel Arganil Midden Portugal 3

 

Meer informatie over de Centro de Saude van Arganil