Dagelijkse leven bij B&B Casa Traca Valbona

Hoe ziet jullie dagelijkse leven eruit? Wonen en ‘werken’ op één plek hoe is dat vragen mensen weleens. Werken staat hierbij bewust tussen haakjes, het voelt niet als werken. Zeker nu we nog in de aanloopfase zitten. Hoe lang duurt zo’n aanloopfase eigenlijk, is het niet een kwestie van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat aanpoten. Natuurlijk wel het huis en de tuin op orde houden, ook als er geen gasten zijn want die kunnen zomaar spontaan komen.

De tuin en de dieren

Hoewel we voor Portugese begrippen geen tuin hebben maar een postzegel met onze nog geen 1500 vierkante meter waar ook nog het huis op staat. Het is meer dan voldoende: je kan hier een lucifer in de grond stoppen en volgende maand heb je een bos. Onkruid wieden is eigenlijk onbegonnen werk zeker in de moestuin. Alles asfalteren zou de beste oplossing zijn om minder werk te hebben maar het is zo leuk om uit eigen tuin te kunnen eten en alles te zien groeien. Gisteren voor het eerst van mijn leven doperwten geoogst en gedopt. Ze komen echt niet alleen uit blik of de vriezer………….

dagelijkse leven bij Casa Traca dagelijkse leven bij Casa Tracadagelijkse leven bij Casa Traca

Ook de dieren zorgen voor flink wat (leuk) werk. Momenteel hebben we 22 grasparkieten, waarvan er 4 nog in het nestkastje zitten, 5 agapornissen, 5 diamantduifjes, 2 valkparkieten, 3 grote waggeleenden, 2 siereenden, 4 kippen, haan, 2 poezen en 2 honden. De honden zijn uiteraard de grootste aandachtvragers en -krijgers. Teun is een kruising tussen een Serra da Estrella en een retriever (ik vermoed een flatcoated retriever), 10 maanden oud. Joep is een raszuivere labrador van 8 weken. Joep is er nu 8 dagen en hoort er al helemaal bij. Hij en Teun samen gaat heel goed hoewel Teun soms wat wild kan zijn in zijn enthousiasme en door zijn grootte maar Joep is een felle.

Casa Traca Teun Casa Traca Teun en Joep Casa Traca voliere vogels

Casa Traca de katten Casa Traca adres Casa Traca Huis en Valbona

ons dagelijkse sociale leven

Naast het leven in en rondom het huis is er natuurlijk ook een leven buiten de deur. Op zondag naar de kippetjesmarkt in Tabua, even darten bij George and the Dragon, ooit komt er een toernooi én competitie. Lekker barbecueën aan een ‘privé’ strandje bij de Rio do Mondego, naar de praia fluvial in Secarias zwemmen in de Alva en op het terrasje aan de sangria. Teveel om op te noemen en net waar we zin in hebben, hoe het weer is en wat er op ons pad komt.

Op die manier hebben we al veel ontdekt in de nabije omgeving. Iets wat we ook graag willen delen met onze gasten: het genieten van het mogen wonen in dit mooie nog redelijk onbekende stukje Portugal. Er is zoveel te zien en te beleven zeker als je van eenvoud, authentiek, natuur en wandelen houdt. We kunnen dit delen met onze gasten daarvoor hebben we informatie materiaal liggen of we vertellen het maar vaak nemen we onze gasten ook mee.

Hoe ons dagelijkse leven er nu uitziet? Geen idee dus……… we hebben geen werktijden maar ook geen pauzes. We hebben dagen met gasten en dagen zonder gasten, we hebben weekdagen en weekenddagen, we hebben kalm-aan dagen en haast je repje dagen, we hebben…………….. een afwisselend leven maar geheel anders dan in Nederland. Dat is wat het leven hier zo fijn maakt en dat het genieten is: pauze nemen en even met een kop koffie genieten van de vogels in de voliere dan heb je geen televisie meer nodig.

Nieuwsgierig naar ons dagelijkse leven

We laten je graag alles zien en ervaren. Vertellen graag over de omgeving en de mooie plekjes. Daar waar je kan genieten van de prachtige natuur. Waar je kan wandelen, fietsen of kayakken of wellicht suppen in de Rio Alva. Soms hebben we ook aanbiedingen, nog leuker natuurlijk.