De grote zwembad twijfel……….. een zwembad bij B&B Casa Traca, Arganil of niet……….

Hoe het begon: geen zwembad

Destijds toen wij onze zoektocht naar ons huis begonnen, in 2014, waren een paar dingen duidelijk: niet al te veel grond én geen zwembad. Het één hield natuurlijk ook verband met het ander. Als je heel veel grond hebt dan neemt een zwembad relatief niet zoveel ruimte in. Wij opteerden echter voor een ‘postzegel’ grootte grond zoals onze makelaar mee deelde. Onze motivatie was echter gegrond. We zouden alleen maar ouder worden en met dat gegeven hield de benodigde onderhoud van de grond geen rekening. Wij moesten daar dus wel rekening mee houden.

Uiteindelijk vonden we ons huis, toen nog gewoon ‘huis’. Nadat we verhuisden naar Arganil is dit omgetoverd tot Casa Traca. Het huis had niet te veel grond maar meer dan voldoende voor privacy en leuke hoekjes, een moestuin en een boomgaard. Daar waar ook de kippen en eenden hun onderkomen hebben gevonden. Er was tevens ook geen zwembad, precies zoals we wilden. Daarbij kwam tevens ook dat Casa Traca voorheen ‘huis’ op slechts enkele honderden meters afstand ligt van het prachtige praia fluvial, rivierstrand, van Folques. Je kan dit in 10 minuten lopen via de reguliere weg of via een prachtige wandeling over authentieke romeinse trappen door het dorpje Povoa de Folques. Een wandeling van ca 20 minuten, met fotomomenten een half uur.
Zwembad Folques Arganil Praia Fluvial centraal Portugal Natuurzwembad Folques Centraal Portugal

 

 

 

 

 

 

Verwend bij Casa Traca

praia fluvial Arganil Centraal PortugalNu zijn wij super verwend bij Casa Traca met dus het natuurzwembad van Folques op loopafstand. Echter op slechts een paar kilometer rijden, ca 7 minuten, hebben we het rivierstrandje Praia Fluvial Cascalheira. Hier zijn wij zelf ook ’s zomers veel te vinden. Er is een waterval, een kiosk met versnaperingen met een terras.

Bij deze en ook alle andere rivierstrandjes in de omgeving zijn er goede sanitaire voorzieningen én bbq plekken. Er zijn in een straal van 30 minuten rond Casa Traca zijn er ontelbare rivierstrandjes: in Goís, Coja, Tabua, Barril de Alva en nog veel meer aan de Rio Alva en de Rio do Mondego. Willen we afkoelen dan hebben we dan ook veel keus. Waar we zin in hebben gaan we heen. Lekker zwemmen, ik dan manlief vind het of te koud of moet door het zand heen, beide niet favoriet. Drankje en een hapje erbij als er een kiosk is of met de honden naar een privé strandje waar zij even lekker kunnen zwemmen ook.

Maar toch de kriebels, zwembad kriebels

Echter elk jaar staat er toch ook weer een klein zwembadje achter bij de garage. Even lekker poedelen en plonsen om af te koelen is toch wel heel fijn. Je kent dat wel alleen even je bikini aan doen, slippertjes en naar buiten lopen. Half uurtje in het water liggen en weer over tot de orde van de dag. Voor mij als altijd bezige bij is het bovendien de ultieme manier om echt even te ontspannen: de laptop en mobiele telefoon houden niet zo van water! Ook dit jaar staat ons improvisatie bad er weer. Hij is dan ook best uniek.

In een pallet met opbouw, afmetingen 1 meter bij 1,20 meter en 1 meter hoog, het zwembad gedrapeerd. Randen opgeblazen voor een stukje stevigheid en gevuld met water. Het is heerlijk afkoelen en plonzen in deze bijzondere cold-tube. Cold-tube? Ja inderdaad het is een koude hot-tube zonder bubbels!

Nu begonnen er toch ook weer wat kriebels te komen: dan toch maar aan een zwembad? Na wikken en wegen hebben we nu de beslissing genomen: er komt ook bij Casa Traca een zwembad.

zwembad Casa Traca Arganil zwembad bij Casa Traca in Arganil

Winterproject

Deze zomer kunnen we u onze eigen zwembad nog niet aanbieden maar vanaf 2020 kunt u ook bij Casa Traca lekker afkoelen in ons eigen zwembad. We houden u via facebook natuurlijk op de hoogte. Het is ons nieuwe winterproject: het plaatsen van ons zwembad met overkapping tegen de zon. Het zwembad is al gekozen: een houten omlijsting passend bij de tuin. De plek is gekozen: aan de voorkant van het huis vlakbij de loungeset en met uitzicht op de bergen en vallei van Valbona. Nu alleen nog de uitvoering…………………. Ik kijk er naar uit volgend jaar poedelen en afkoelen in ons eigen zwembad.

Alvast boeken kan via onze reserveringspagina of via Boek met korting

(Laatste 2 foto’s als voorbeeld met dank aan Leroy foto’s)