Spandoek Casa Traca

Ons bord – spandoek

spandoek Casa Traca op ons balkon spandoek casa traca

1 mei 2016

Op 1 mei 2016 hingen wij vol trots ons spandoek op aan het bovenste balkon: Bed and Breakfast Casa Traca was geopend! Als officiële opening werd het spandoek opgehangen. We mochten ook al direct 2 dagen later onze eerste gasten ontvangen. De twee seizoenen zijn boven verwachting verlopen. Gasten wisten ons in Valbona te vinden in het eerste jaar.  Het jaar daarop nam dit alleen maar toe. Veel veranderingen zijn er doorgevoerd. Voor wie ons regelmatig volgt hier op de website of op Facebook heeft dit kunnen zien.

Enkele voorbeelden zijn het overdekte terras buiten, waarin nu ook een grote familietafel met bank en stoelen staat (foto’s volgen later). De tuin is compleet veranderd en ook binnen zijn er wat veranderingen doorgevoerd die het comfort ten goede komen. In de tuin zijn er extra zitjes gekomen. De grote volière heeft een zusje achter in de boomgaard gekregen. Een deel van de boomgaard is nu afgezet voor onze gevederde dieren. Er is een mooi houthok gekomen en de muren zijn betimmerd. Dit is slechts een greep uit de vele veranderingen en aanpassingen. Je bent nooit klaar en altijd bezig, maar dat is tevens ook het mooie en fijne van het hebben van een B&B: je hebt altijd een goed excuus om weer wat te mogen opknappen of aanpassen.

Het spandoek

Zo ook het spandoek, bijna 2 jaar geleden vol trots opgehangen aan het balkonrek heeft deze 2 jaar vooral veel zon maar ook regen en wind moeten doorstaan. De warme en indringende Portugese zon wordt maar door weinig materialen langdurig weerstaan en het spandoek heeft het best goed gedaan. Toch was hij wel aan vervanging toe: vies en uitgelubberd in zijn frame, was niet zoals bij B&B Casa Traca past.

We hebben lang gezocht naar een goed en passend alternatief: gekeken naar houten borden om in de sfeer van de tuin en ons buitengebeuren te blijven. We vonden echter net niet wat we voor ogen hadden en als we dat wel vonden was het prijskaartje niet wat we in de portemonnee beschikbaar hadden. Wie wat bewaard heeft echter wat: een mooie oude schilderijlijst nog meegenomen uit Nederland. Manlief had opeens een brainwave en heeft zijn creatieve kwaliteiten losgelaten op lijst en spandoek. Van beide losse elementen heeft hij een prachtig geheel weten te maken.

Ons schilderij

Wie nu naar B&B Casa Traca toe rijdt ziet vanaf de weg dit prachtige schilderij hangen welke u welkom heet én laten weten aan het goede adres te zijn. Bent u in Valbona en wilt u ergens de nacht doorbrengen kijk dan uit naar dit welkomsschilderij. U bent van harte welkom bij Bed and Breakfast Casa Traca in Valbona, Arganil.