Wandelweken onder begeleiding van een gids 2017

wandelweken

LAW, GR22 route door Portugal

Wandelweken in Centraal Portugal,

Het andere Portugal leren kennen tijdens unieke wandelweken!

 

Portugal als vakantieland

Het vakantieland Portugal is nog redelijk onbekend maar het wordt steeds vaker genoemd als de ideale vakantiebestemming binnen Europa. Portugal een land met uiteenlopende landschappen en natuur. Een rijke historie en ook cultuur. Authentieke stadjes, heerlijk eten maar vooral ook een vriendelijke en hulpvaardige bevolking. Wilt u dit land ontdekken maar weet u niet waar te beginnen? Wij hebben voor u wandelweken samengesteld waarbij u onder begeleiding van een gids 3 wandelingen maakt. Wandelingen  in de nabije omgeving van B&B Casa Traca.

B&B Casa Traca ligt halverwege de Mont’Alto met haar charmante kapel op de top van de berg. Op ca 2,5 kilometer afstand van B&B Casa Traca ligt de plaats Arganil. Hier zijn diverse restaurantjes, winkes, postkantoor en ook banken. Arganil is ook binnendoor via een deel van een LAW (E7) route te bereiken in 30 a 40 minuten wandelen. In Valbona vindt u een dorpscafe en een dorpswinkel voor de eerste levensbehoeften. De Mont’Alto behoort tot de Serra do Acor, het haviksgebergte. Deze roofvogel ziet u hier dan ook veelvuldig vliegen.

Wandelweken met rustdagen

Tijdens de begeleide wandelingen zult u onder andere een bezoek brengen aan het klooster in Folques. De kapellen op de Mont’Alto met hun bijzondere geschiedenis en over enkele romeinse bruggen wandelen. Vaste openingstijden kennen zij hier niet derhalve is het vaak afwachten of het open is. De kleine dorpskapel in Valbona is altijd op afspraak te bezichtigen daar kunt u zeker een bezoekje brengen. Een van de wandelingen brengt u naar een praia fluvial waar u heerlijk in de rio Alva kunt zwemmen of genieten van een drankje en een hapje halverwege.

Op de dagen dat er geen wandelingen gepland staan kunnen wij u adviseren over mooie en bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving waar ook wandelingen uitgezet zijn. U kunt hierbij denken aan de watervallen van Fraga da Pena bij Benfeita, Piodao het leistenen dorp en Foz d’egua.

Uw verblijf tijdens de wandelweken:

U verblijft tijdens de wandelweek in één van de 4 kamers van B&B Casa Traca op basis van beschikbaarheid en indeling door ons. Wij beschikken over 3 kamers met een tweepersoonsbed en één kamer met 2 losse bedden. Geeft u bij reservering graag duidelijk aan of u alleen een kamer wilt of een kamer met iemand wilt delen. Indien u reserveert voor 2 personen dan wordt u automatisch ingedeeld in een kamer met een tweepersoonsbed tenzij bij boeking anders aangegeven. Meer informatie over B&B Casa Traca vindt u op de website www.casatraca.com

Data wandelweken:

Zaterdag 3 juni 2017 tot en met zaterdag 10 juni 2017

Zaterdag 16 september 2017 tot en met zaterdag 23 september

De wandelweken gaan alleen door bij minimaal 4 aanmeldingen. U krijgt uiterlijk 1 maand van te voren te horen of de week doorgang kan vinden. Indien de wandelweek geen doorgang kan vinden krijgt u uiteraard uw aanbetaling volledig retour.

De wandelingen:

De wandelingen onder begeleiding van de gids zijn op maandag, woensdag en vrijdag. Elke wandeling start en eindigt bij B&B Casa Traca en duurt minimaal 5 en maximaal 8 uur op een dag inclusief één of meerdere pauze’s. De wandelingen zijn tussen de 10 en 20 kilometer per dag en worden gelopen in het tempo van de langzaamste.

Naast uw normale wandeluitrusting is het raadzaam om extra water mee te nemen en eventueel wandelstokken als u niet gewend bent in de bergen te wandelen. Houdt u met uw kleding er rekening mee dat de gemiddelde temperatuur zowel in juni als in september rond de 27 graden ligt.

 

Optioneel bij te boeken:

  • Pick-up service van Coimbra station € 50 enkele rit, maximaal 4 personen
  • Pick-up service van Mouronho (N17) €10 enkele rit, maximaal 4 personen
  • Kayaktocht voor 2 of meer personen op de Mondego, € 30 per persoon minimaal 2 personen inclusief vervoer van en naar afvaart
  • Excursie naar Fraga da Pena of Piodao en Foz d’egua, € 30 per persoon inclusief picknick minimaal 3 personen en maximaal 4 personen. Combinatie van beide excursies € 45 per persoon.
  • Extra nacht(en) bij B&B Casa Traca, € 50 per kamer inclusief ontbijt
  • Extra nacht(en) in Porto nabij vliegveld, € 55 per kamer inclusief ontbijt

Inbegrepen:

  • 7 overnachtingen inclusief ontbijt
  • 3x lunchpakket en 3x diner (op de wandeldagen met de gids)
  • 3 dagen wandelen onder begeleiding van een ervaren gids

Prijzen, aanbetaling en annuleren:

Per persoon op basis van een 1-persoonsbezetting per kamer: € 425

Per persoon op basis van 2-persoonsbezetting per kamer     : € 325

 

De aanbetaling bedraagt 70% en dient direct na onze bevestiging van uw reservering te worden voldaan op onze bankrekening, boeking is definitief na ontvangst aanbetaling. Het resterende bedrag dient 14 dagen voor aankomst ontvangen te zijn. Annuleren kan tot 30 dagen voor aankomst kosteloos, daarna bent u 70% van het totaalbedrag verschuldigd. Bij te boeken extra’s kunt u ter plekke op basis van beschikbaarheid bij boeken en afrekenen.

Overige bijkomende kosten: (vlieg)reis en autohuur indien gewenst. Deze prijzen zijn afhankelijk van het seizoen, wij kunnen u hierin adviseren.

Overige informatie wandelweken

U kunt het beste vliegen op Porto airport, vanuit daar is het ca 1 uur en 45 minuten rijden naar B&B Casa Traca in een rustig tempo over zeer goede rustige wegen. Er zijn vaak zeer goedkope vluchten Amsterdam-Porto met Transavia of Eindhoven-Porto met Ryanair. Een auto huren kunt u het beste al regelen en huren vanuit Nederland, dit is vaak goedkoper. Wij hebben goede ervaringen met Car del Mar. U huurt al vanaf ca € 150 een auto voor een week inclusief verzekeringen.

Met het openbaar vervoer kunt u ook goed naar B&B Casa Traca komen. U gaat dan met de bus naar Mouronho of met de trein naar Coimbra. In beide plaatsen hebben wij een pick-up service om u naar B&B Casa Traca te brengen. Meer informatie hierover geven wij u per email na uw reservering. De kosten met het openbaar vervoer bedragen ca € 20,00 per persoon voor een enkele reis. Het dichtstbijzijnde treinstation met de beste aansluitingen naar Arganil/Valbona is Coimbra. Houdt u er rekening mee dat er maar beperkt bussen rijden vanuit Coimbra naar Arganil.

          

Overige informatie:

Voor boekingen en meer informatie kunt u contact opnemen met Bed and Breakfast Casa Traca via casatraca@hotmail.com

Via de mail kunt u een reservering aanvragen waarna u zo snel mogelijk bericht krijgt over de beschikbaarheid.

De wandelweek kan alleen doorgang vinden bij een minimale aanmelding van 4 personen.

 

 

Contactgegevens:

José van der Zwan

Bed and Breakfast Casa Traca

casatraca@hotmail.com

+351 235 010 057

+351 967 479 752