Wandelweek, individueel, onder begeleiding van een gids

 

Wegens verzoek of de eerder aangeboden wandelweken ook mogelijk zijn buiten de groepsweken om hierbij de individuele wandelweken. Deze wandelweek is inclusief pick-up service van Coimbra treinstation. Indien u zelf een auto huurt dan geldt er een korting van € 100. Indien u alleen reist geldt er bovendien een korting van €90 op de totaalprijs.

De wandelweken zijn het gehele jaar te boeken op basis beschikbaarheid van B&B Casa Traca en de gids. Voor meer informatie en/of boeken neem contact met ons op. Lees hieronder de volledige informatie van deze wandelweek.

Wandelweek in centraal Portugal

Portugal als vakantieland is nog redelijk onbekend maar het wordt steeds vaker genoemd als de ideale vakantiebestemming binnen Europa. Portugal een land met uiteenlopende landschappen en natuur, een rijke historie en cultuur, authentieke stadjes, heerlijk eten maar vooral een vriendelijke en hulpvaardige bevolking. Wilt u dit land ontdekken maar weet u niet waar te beginnen?

Wij hebben voor u een wandelweek samengesteld waarbij u onder begeleiding van een gids 3 wandelingen maakt in de nabije omgeving van B&B Casa Traca. B&B Casa Traca ligt halverwege de Mont d’Alto (Valbona)met haar charmante kapel op de top van de berg. Op ca 2,5 kilometer afstand van B&B Casa Traca ligt de plaats Arganil met diverse restaurantjes, winkes, postkantoor en ook banken. Arganil is binnendoor via een deel van een LAW (E7) route ook te bereiken in 30 a 40 minuten wandelen. In Valbona vindt u een dorpscafe en een ook dorpswinkel voor de eerste levensbehoeften.

Mont’Alto

De Mont d’Alto behoort tot de Serra do Acor, het haviksgebergte. Deze roofvogel ziet u hier dan ook veelvuldig vliegen. Tijdens de begeleide wandelingen zult u onder andere een bezoek brengen aan het klooster in Folques. Als ook de kapellen op de Mont d’Alto met hun bijzondere geschiedenis bezoeken. Maar ook  over enkele romeinse bruggen wandelen. Vaste openingstijden kennen zij hier niet derhalve is het vaak afwachten of het open is. De kleine dorpskapel in Valbona is altijd op afspraak te bezichtigen daar kunt u zeker ook een bezoekje brengen.

Een van de wandelingen brengt u naar een praia fluvial. Alwaar u heerlijk in de rio Alva kunt zwemmen of genieten van een drankje en een hapje halverwege. Op de dagen dat er geen wandelingen gepland staan kunnen wij u adviseren over mooie en bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving waar ook wandelingen uitgezet zijn. U kunt hierbij denken aan de watervallen van Fraga da Pena bij Benfeita, Piodao het leistenen dorp en Foz d’egua.

Uw verblijf:

U verblijft tijdens de wandelweek in één van de 4 kamers van B&B Casa Traca op basis van beschikbaarheid en indeling door ons. Wij beschikken over 3 kamers met een tweepersoonsbed en één kamer met 2 losse bedden. Indien u reserveert voor 2 personen dan wordt u automatisch ingedeeld in een kamer met een tweepersoonsbed tenzij bij boeking anders aangegeven. Meer informatie over B&B kamers vindt u op de website kamer informatie pagina

Data:

De wandelweken zijn op alle dagen te boeken, aankomst- en vertrekdagen zijn flexibel in te delen alsmede ook de wandelingen.

De wandelingen:

De speciaal voor Bed and Breakfast Casa Traca uitgezette wandelingen onder begeleiding van de gids zijn op maandag, woensdag en vrijdag. Elke wandeling start en eindigt bij B&B Casa Traca en duurt minimaal 4 en maximaal 8 uur op een dag inclusief één of meerdere pauze’s. De wandelingen zijn tussen de 10 en 20 kilometer per dag en worden gelopen in het tempo van de langzaamste. Er wordt rekening gehouden met (on)ervaren wandelaars, zeker met het wandelen in de bergen en de hogere temperaturen dan in Nederland.

Naast uw normale wandeluitrusting is het raadzaam om extra water mee te nemen en eventueel wandelstokken als u niet gewend bent in de bergen te wandelen. Houdt u met uw kleding er rekening mee dat de temperatuur behoorlijk hoger kan liggen dan in Nederland.

 Optioneel bij te boeken:

  • Excursie naar Fraga da Pena of Piodao en Foz d’egua, € 30 per persoon inclusief picknick voor 2 personen. Combinatie van beide excursies € 45 per persoon.
  • Extra nacht(en) bij B&B Casa Traca, € 50 per kamer inclusief ontbijt
  • Extra nacht(en) in Porto nabij vliegveld, € 55 per kamer inclusief ontbijt

 Inbegrepen:

  • 7 overnachtingen inclusief ontbijt
  • 3x lunchpakket en 3x diner (op de wandeldagen met de gids)
  • 3 dagen wandelen onder begeleiding van een ervaren gids
  • Pick-up service van Coimbra-B treinstation, voor 2 personen, en retour.

Prijzen, aanbetaling en annuleren:

Per kamer bedraagt de totale prijs voor deze week inclusief de hierboven genoemde inbegrepen items : € 750

Dit is op basis van een bezetting van 2 personen per kamer.

Korting voor een-persoonsbezetting bedraagt € 125, de prijs is dan derhalve € 650.

De aanbetaling bedraagt 70% en dient direct na onze bevestiging van uw reservering te worden voldaan op onze bankrekening, boeking is definitief na ontvangst aanbetaling. Het resterende bedrag dient 14 dagen voor aankomst ontvangen te zijn. Annuleren kan tot 14 dagen voor aankomst kosteloos onder aftrek van 10% administratie- en annuleringskosten, daarna bent u 70% van het totaalbedrag verschuldigd. Bij te boeken extra’s kunt u ter plekke op basis van beschikbaarheid bij boeken en afrekenen.

Overige bijkomende kosten: (vlieg)reis gewenst. Deze prijzen zijn afhankelijk van het seizoen. Wij kunnen u hierin ook adviseren. Met de trein kunt u eenvoudig naar Coimbra-B reizen.  Desgewenst kunnen wij samen met u een geschikt reisschema bekijken. Meer informatie hierover geven wij u ook per email na uw reservering. De kosten met het openbaar vervoer bedragen ca € 15,00 per persoon voor een enkele reis.

         

Overige informatie wandelweek:

Voor boekingen en meer informatie kunt u contact opnemen met Bed and Breakfast Casa Traca via casatraca@hotmail.com

 

 

Contactgegevens:

José van der Zwan

Bed and Breakfast Casa Traca

casatraca@hotmail.com

+351 235 010 057

+351 967 479 752