Wandelweek mei 2018

wandelen, hiking, wandelweek, hikingvacation,

Wandelen in de buurt van B&B Casa Traca

Wandelen in een kleine groep is in 2018 ook weer mogelijk. Deze wandelweek staat gepland in mei 2018.

Aanmelden kan via de mail naar Bed and Breakfast Casa Traca of direct via onze nieuwe boekingswebsite

Wandelen in Centraal Portugal

Portugal als vakantieland is nog redelijk onbekend maar het wordt steeds vaker genoemd als de ideale vakantiebestemming binnen Europa. Portugal een land met uiteenlopende landschappen en natuur, een rijke historie en cultuur, authentieke pittoreske stadjes, heerlijk eten én een vriendelijke, hulpvaardige bevolking.

 

Een week vol met wandelen

Wij hebben voor u een wandelweek samengesteld. Waarbij u onder begeleiding van een gids 3 wandelingen maakt in de wijde omgeving van B&B Casa Traca. B&B Casa Traca ligt halverwege de Mont d’Alto (Valbona)met haar charmante kapel op de top van de berg. Op ca 2,5 kilometer afstand van B&B Casa Traca ligt de plaats Arganil met diverse restaurantjes, winkels, postkantoor als ook banken en meer. Arganil is ook binnendoor via een deel van een LAW (E7) route te bereiken in 30 a 40 minuten wandelen. In Valbona vindt u een dorpscafe en een ook dorpswinkel voor de eerste levensbehoeften. De Mont d’Alto behoort tot de Serra do Acor, het haviksgebergte.

Deze roofvogel ziet u hier dan ook veelvuldig vliegen. De wandelingen brengen u naar de Mont d’Alto (Serra do Açor) met de kapellen op de Mont d’Alto. Kapellen met een bijzondere geschiedenis. Voorts ook naar de Serra da Estrela en ook het Caramulo gebergte. Alle wandelingen vinden plaats in overleg met de gids. Zij kunnen afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en ook de samenstelling van de groep aangepast worden.

De rustdagen

Op de dagen dat er geen wandelingen gepland staan kunnen wij u adviseren over mooie en bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving waar ook wandelingen uitgezet zijn. U kunt hierbij denken aan de watervallen van Fraga da Pena bij Benfeita, Piodao het leistenen dorp en Foz d’egua. De kleine dorpskapel in Valbona is altijd op afspraak te bezichtigen daar kunt u zeker een bezoekje brengen. Ook een dagje naar één van de nabijgelegen praia fluvials, rivierstrandje, is een aanrader voor een heerlijke relaxdag.

Uw verblijf:

U verblijft tijdens de wandelweek in één van de 4 kamers van B&B Casa Traca op basis van beschikbaarheid en indeling door ons. Wij beschikken over 3 kamers met een tweepersoonsbed en één kamer met 2 losse bedden. Indien u reserveert voor 2 personen dan wordt u automatisch ingedeeld in een kamer met een tweepersoonsbed tenzij bij boeking anders aangegeven. Meer informatie over B&B Casa Traca vindt u op de website www.casatraca.com

 Data:

Zaterdag 19 mei 2018 – zaterdag 26 mei 2018

De wandelingen:

De deels speciaal voor Bed and Breakfast Casa Traca uitgezette wandelingen onder begeleiding van de gids zijn op maandag, woensdag en vrijdag. Elke wandeling start en eindigt bij B&B Casa Traca of u wordt gebracht en opgehaald naar het startpunt. Een wandeling duurt minimaal 4 en maximaal 8 uur op een dag inclusief één of meerdere pauze’s. De wandelingen zijn tussen de 10 en 20 kilometer per dag en worden gelopen in het tempo van de langzaamste. Er wordt rekening gehouden met (on)ervaren wandelaars, zeker met het wandelen in de bergen en de hogere temperaturen dan in Nederland.

Naast uw normale wandeluitrusting is het raadzaam om extra water mee te nemen en eventueel wandelstokken als u niet gewend bent in de bergen te wandelen. Houdt u met uw kleding er rekening mee dat de temperatuur behoorlijk hoger kan liggen dan in Nederland.

 Optioneel bij te boeken:

  • Excursie naar Fraga da Pena of Piodao en Foz d’egua, € 30 per persoon inclusief picknick voor 2 personen. Combinatie van beide excursies € 45 per persoon.
  • Extra nacht(en) bij B&B Casa Traca, € 50 per kamer inclusief ontbijt
  • Extra nacht(en) in Porto nabij vliegveld, € 70 per kamer inclusief ontbijt
  • Pick-up service van Coimbra-B treinstation: € 40 per persoon extra enkele reis, voor 2e en 3e persoon geldt een korting van 35%. Maximaal vervoer voor 3 personen mogelijk.

 Inbegrepen bij het wandelen:

  • 7 overnachtingen inclusief ontbijt
  • 3x lunchpakket en 3x diner (op de wandeldagen met de gids)
  • 3 dagen wandelen onder begeleiding van een ervaren gids
  • Pick-up service van bushalte Mouronho en visa versa.

 Prijzen, aanbetaling en annuleren:

Prijs per persoon voor het totale arrangement: € 445

Voor de 2e persoon op dezelfde kamer geldt een korting van 30%.

Voor de 3e persoon op dezelfde kamer geldt een korting van 40%, dit is alleen mogelijk in de retro-kamer. Hier kan een extra bed bij geplaatst worden.

De aanbetaling bedraagt 70% en dient direct na onze bevestiging van uw reservering te worden voldaan op onze bankrekening, boeking is definitief na ontvangst aanbetaling. Het resterende bedrag dient 30 dagen voor aankomst ontvangen te zijn. Annuleren kan tot 30 dagen voor aankomst kosteloos onder aftrek van 10% administratie- en annuleringskosten, daarna bent u 70% van het totaalbedrag verschuldigd. Bij te boeken extra’s kunt u ter plekke op basis van beschikbaarheid bij boeken en afrekenen.

Overige informatie wandelen:

Overige bijkomende kosten: vliegreis en vervoer naar pick-up punt. Deze prijzen zijn afhankelijk van het seizoen en periode van boeken. Wij kunnen u hierin adviseren. Met de trein kunt u eenvoudig naar Coimbra-B reizen en met de bus naar Mouronho, desgewenst kunnen wij samen met u naar een geschikt reisschema kijken. Meer informatie hierover geven wij u per email na uw reservering. De kosten met het openbaar vervoer bedragen ca € 19,00 per persoon voor een enkele reis.

     

Voor boekingen en meer informatie kunt u contact opnemen met Bed and Breakfast Casa Traca via casatraca@hotmail.com

Contactgegevens:

José van der Zwan

Bed and Breakfast Casa Traca

casatraca@hotmail.com

+351 235 010 057

+351 967 479 752

 

Update was u in 2018 niet in de gelegenheid om deel te nemen. Wij organiseren dergelijke wandelweken altijd op aanvraag. Ook in de komende jaren kunt u blijven wandelen in groepsverband bij Casa Traca, de bed and breakfast in Centraal-Portugal. Ontdek dit deel van Midden-Portugal al wandelend.