Themaweken: Mozaïeken en Wandelen 2017

themaweken mozaieken

Relaxen en genieten in Centraal Portugal,

Wandelen en ook mozaieken, ontspannen met inspanning en ook creativiteit. Een heerlijke bijkomvakantie speciaal samengesteld voor singles maar ook natuurlijk toegankelijk voor koppels. Lees hieronder meer over deze themaweken mozaïeken.

 

Themaweken mozaieken in Portugal

Portugal als vakantieland is nog redelijk onbekend maar het wordt steeds vaker genoemd als de ideale vakantiebestemming binnen Europa. Portugal een land met uiteenlopende landschappen en natuur. Een rijke historie en ook cultuur. Authentieke stadjes, heerlijk eten maar vooral een vriendelijke en ook hulpvaardige bevolking. Wij hebben voor u een heerlijke week Genieten samengesteld waarbij u ontspant middels inspanning en creativiteit.

Tijdens deze week kunt u genieten van een wandeling onder begeleiding van een gids in de Serra do Acor, het haviksgebergte. B&B CasaTraca is gelegen halverwege de Mont d’Alto. De wandeling voert u onder meer naar de top van deze berg waarbij u een bezoek kan brengen aan de kapel op de top. Via enkele authentieke dorpjes wandelt u weer terug naar B&B Casa Traca. Tegenover deze inspanning staat creativiteit en dit kunt u ontdekken tijdens een ontspannen workshop mozaiek op Termas da Azenha onder begeleiding van uw gastvrouw Ellen. Uiteraard kunt u uw werkstuk mee naar huis nemen. De week wordt afgerond met een verblijf in Porto voordat u weer huiswaarts keert.

Uw verblijf themaweken:

U verblijft 3 nachten bij zowel Termas da Azenha als 3 nachten in één van de 4 themakamers van B&B Casa Traca op basis van beschikbaarheid en indeling door de betreffende accommodatie. De volgorde van verblijf evenals de indeling van de kamers is op basis van beschikbaarheid.

De laatste nacht verblijft u in een hotel gelegen in de nabijheid van vliegveld Porto. U kunt van hieruit makkelijk en snel naar het centrum van Porto met de metro.

Data themaweken:

Donderdag 4 mei 2017 tot en met donderdag 11 mei 2017

Vrijdag 23 juni 2017 tot en met vrijdag 30 juni 2017

Zaterdag 16 september 2017 tot en met zaterdag 23 september

Zaterdag 30 september 2017 tot en met zaterdag 7 oktober 2017

Optioneel bij te boeken:

  • Pick-up service van Coimbra treinstation € 50 enkele rit, maximaal 4 personen (voor B&B Casa Traca)
  • Pick-up service van Mouronho bushalte(N17) €10 enkele rit, maximaal 4 personen (voor B&B Casa Traca)
  • Kayaktocht voor 2 of meer personen op de Mondego, € 40 per persoon minimaal 2 personen inclusief vervoer van en naar afvaart en lunchpakket.

Inbegrepen themaweken:

  • 7 overnachtingen inclusief ontbijt: 3 nachten bij Termas da Azenha, 3 nachten bij B&B Casa Traca en 1 nacht Hotel Aeroporto in Porto
  • 1 dag wandelen onder begeleiding van een ervaren gids
  • 1 dag mozaiek workshop onder begeleiding van uw gastvrouw
  • 2x diner en 2x lunch(pakket) dit op de dagen van de wandeling en mozaiekworkshop

Prijzen, aanbetaling en annuleren:

Per persoon: € 435

Indien de kamer gedeeld wordt met een andere deelnemer is er een korting mogelijk op de kamerprijs, informeer hiernaar bij de reserveringsaanvraag.

De aanbetaling bedraagt 70% en dient direct na onze bevestiging van uw reservering te worden voldaan op onze bankrekening, boeking is definitief na ontvangst aanbetaling. Het resterende bedrag dient 30 dagen voor aankomst ontvangen te zijn. Annuleren kan tot 30 dagen voor aankomst kosteloos, daarna bent u 70% van het totaalbedrag verschuldigd. Bij te boeken extra’s kunt u ter plekke op basis van beschikbaarheid bij boeken en afrekenen. Wij adviseren u hiervoor een annuleringsverzekering af te sluiten.

Overige bijkomende kosten: (vlieg)reis en autohuur indien gewenst.

Adresgegevens accommodaties:

Termaz da Azenha

Vinha da Rainha, Soure

www.termas-da-azenha.com/nl/

 

Bed and Breakfast Casa Traca

Valbona, Arganil

www.casatraca.com

 

Hotel Aeroporto

Rua Pedras Rubras 157

4470-639 Maia, Porto

www.hotelaeroporto.com.pt/en/home

Overige informatie:

U kunt het beste vliegen op Porto airport, vanuit daar is het ca 1 uur en 45 minuten rijden naar de betreffende accommodatie in een rustig tempo over zeer goede rustige wegen. Er zijn vaak zeer goedkope vluchten Amsterdam-Porto met Transavia of Eindhoven-Porto met Ryanair. Een auto huren kunt u het beste al regelen en huren vanuit Nederland, dit is vaak goedkoper. Wij hebben goede ervaringen met Car del Mar. U kunt er ook voor kiezen om met het openbaar vervoer te komen. Meer informatie hierover geven wij u desgewenst per email na uw reservering. De kosten met het openbaar vervoer bedragen ca € 20,00 per persoon voor een enkele reis. Wij kunnen u adviseren met betrekking tot de huur van een auto en over uw reisschema per openbaar vervoer naar de accommodatie.

 

De wandeling onder begeleiding van de gids start en eindigt bij B&B Casa Traca en duurt minimaal 5 en maximaal 8 uur op een dag inclusief één of meerdere pauze’s. De wandeling is tussen de 10 en 20 kilometer en wordt gelopen in het tempo van de langzaamste. Naast uw normale wandeluitrusting is het raadzaam om extra water mee te nemen en eventueel wandelstokken als u niet gewend bent in de bergen te wandelen. Houdt u met uw kleding er rekening mee dat de gemiddelde temperatuur zowel in juni als in september rond de 27 graden ligt.

 

Tot slot:

Voor boekingen en meer informatie kunt u contact opnemen met Bed and Breakfast Casa Traca via casatraca@hotmail.com

Via de mail kunt u een reservering aanvragen waarna u zo snel mogelijk bericht krijgt over de beschikbaarheid.

 

 

Contactgegevens:

José van der Zwan

Bed and Breakfast Casa Traca

casatraca@hotmail.com

+351 235 010 057

+351 967 479 752