Singleweek voor alleenstaanden naar Centraal Portugal

en verblijf bij Bed and Breakfast Casa Traca in Valbona

Een singleweek voor alleengaande alleenstaanden.
 Casa Traca gezien vanaf groot terras by Sarah Verheyen BB Casa Traca Arganil overdekt terras Casa Traca-oosters terras Portugal

  Voor wie?

Je bent single, misschien sinds kort weduwe of weduwnaar, en je wilt op vakantie. Alleen eropuit gaan daar voel je niet veel voor. In je eentje genieten van de mooie dingen om je heen, niemand on je ervaringen mee te delen. Alleen aan een tafeltje te zitten in een restaurant of alleen op een terrasje een wijntje te nuttigen. Een singlereis dan? Nooit van je leven zul je wellicht denken, maar je wilt er wel even helemaal tussenuit. Ontspannen, relaxen en genieten van een welverdiende vakantie.

Een vakantie in het prachtige centraal Portugal. Een nog grotendeels ongerept gebied met een prachtige natuur, mooie authentieke dorpjes, bezienswaardigheden en ook veel activiteiten. Even weg van alle drukte en stress van je werk en alle dagelijkse beslommeringen en verplichtingen. Je wilt nog steeds niet alleen op vakantie, je wilt ook niet op zo’n speciale singlereis én al je vrienden en familie hebben al plannen. Er is geen lotgenoot onder je vrienden en kennissen die samen met jou op vakantie wil.

Dan bieden wij de oplossing Bed and Breakfast Casa Traca & Alone Together hebben de handen inéén geslagen en bieden een prachtige singleweek aan voor alleengaande singles. Ons thema is heel eenvoudig:

“Samen Centraal”. Jij staat centraal tijdens deze week in centraal Portugal. Hoe? Lees je verder onder het kopje “programma”.

Singleweek Casa TracaSingleweek Casa Traca Singleweek Casa Traca

Waar ga je heen? 

Bed and Breakfast Casa Traca is een kleinschalige, informele Bed and Breakfast in centraal Portugal op 2 kilometer afstand van Arganil. De omgeving bestaat uit bergen, bossen en rivieren. Prachtige vergezichten en bochtige bergwegen, mooie wandelpaden in de bossen en zalige rivierstrandjes aan de rivieren de Alva en de Mondego. Dit deel van Portugal is nog redelijk onbekend bij de grote toeristische massa en heeft daardoor zijn authentieke karakter nog helemaal behouden. Pittoreske dorpjes waar het café het belangrijkste ontmoetingspunt én nieuwsleverancier is duiken soms zomaar uit het niets op bij een rondtour door de omgeving.

 Singleweek Casa Traca Singleweek Casa Traca Singleweek Casa Traca

Casa Traca beschikt over 4 royale tweepersoons themakamers, waarvan één met eigen badkamer. De overige 3 kamers delen samen een badkamer. Één van deze kamers beschikt tevens ook over een groot eigen balkon. Een kamer beschikt over 2 eenpersoonsbedden. Twee kamers zijn in tevens ook geschikt als familiekamer.

Het programma:

Jij hoeft helemaal niets te regelen voor deze reis behalve je vliegticket en ook daarin kunnen we je nog adviseren. Een weekje genieten in Centraal Portugal samen met lotgenoten. Veel tijd om ervaringen uit te wisselen, te kletsen, elkaar te leren kennen en gewoon lekker te ontspannen en onthaasten. Weg uit de dagelijkse sleur. Hiertoe hebben we elke dag een excursie of activiteit op het programma gezet om samen te ondernemen. De excursies/activiteiten zijn de meeste dagen niet dagvullend waardoor er voldoende tijd overblijft om te relaxen in de tuin of de omgeving al wandelend te verkennen. Ontbijten, lunchen en dineren doen we de hele week gezamenlijk, zowel bij B&B Casa Traca als in lokale restaurantjes.

SNV38451 IMG 4319 BBQ Rio Mondego

Dagindeling singleweek

 • Dag 1: aankomst op het vliegveld van Porto vanwaar je met de metro/trein naar Coimbra-B reist. Een prachtige treinreis die gedeeltelijk langs de kust voert. Ontvangst bij B&B Casa Traca en ’s avonds een gezamenlijk diner in de tuin op het overdekte terras
 • Dag 2: Na een licht ontbijt gaan we naar de kippetjesmarkt in Tabua. Afhankelijk van de week is er een grote of kleinere markt met dieren, kaas, groente, fruit, huishoudelijke zaken en de zigeunermarkt met veel kleding. Aansluitend gaan we samen met de lokale bevolking gegrilde kip eten aan lange tafels. Op het menu staat kip, patat, sla en witte wijn.
 • Dag 3: Als het weer het toelaat gaan we zwemmen aan een stil rivierstrandje waar we samen zullen barbecue’en.
 • Dag 4: Vandaag staat er een wandeling ingepland onder begeleiding van een gids in de Serra da Estrela. De wandeling gaat naar tempo en niveau van de minst ervaren wandelaar. De wandeling heet “op het dak van Portugal”.
 • Dag 5: Op deze woensdag staat er een excursie op het programma naar de watervallen, Fraga da Pena, en naar het leistenen dorp, Píodão welke in de Serra do Açor ligt. ’s Avonds gebruiken we het diner in één van onze favoriete restaurants.
 • Dag 6: Vandaag blijven we dicht bij huis want we gaan naar de markt in Arganil met de zigeunermarkt, pluimvee, groente, fruit, vis en vlees en alles wat je verder maar op een markt kan kopen. Na een heerlijk prato do dia, gaan we via de Mont’Alto met haar bijzondere kapel en uitzicht terug naar Casa Traca.
 • Dag 7: Ook vandaag weer een wat sportiever dagje want we gaan kayakken op de rivier de Mondego. Dit gebeurt door een goedgekeurde gekwalificeerde organisatie. ’s Avonds gebruiken we het diner in één van onze andere favoriete restaurants. Voor wie daarna nog zin heeft kunnen we naar de Engelse pub of naar een trendy kroeg.
 • Dag 8: Het zit er alweer op en hopelijk gaat u uitgerust, verfrist en met nieuwe contacten op zak weer naar huis.

En verder:

Hoewel het lijkt of alle dagen flink gevuld zijn is er meer dan voldoende ruimte en ook tijd om met de andere gasten contact te leggen. Ervaringen en tips uit te wisselen, te kletsen of een diepgaand gesprek te voeren. De tuin is ook uitstekend geschikt om jezelf even terug te trekken als je daar behoefte aan hebt. Een boek te lezen uit onze bibliotheek of ook een spelletje te darten. Direct het hek uit bij Casa Traca vindt u al mooie wandelpaden of u kunt samen een wijntje drinken bij onze lokale dorpscafé To Zé.

De prijs singleweek:

De prijs voor deze 8-daagse reis bedraagt € 695,00 per persoon op basis van één-persoonsbezetting per kamer. Bij een twee-persoonsbezetting per kamer is er een korting van € 100 per persoon. De week vindt doorgang bij minimaal 3 personen.

Inbegrepen bij de reissom:

 • 7x overnachting
 • 7x ontbijt
 • 6x lunch in vorm van prato do dia, bbq, kippetjesmarkt en lunchpakket bij excursies
 • Alle excursies zoals omschreven
 • Ophaalservice treinstation Coimbra en visa versa.

Nog zelf betalen:

 • Vliegticket
 • Eventuele autohuur. Als je zelf een auto huurt dan krijg je € 50 korting op de totale prijs.
 • 2x diner in restaurant
 • Consumpties op terrasjes/onderweg
 • Consumpties buiten de hierboven omschreven inbegrepen zaken, bij Casa Traca. U bent vrij om eigen meegebrachte consumpties te nuttigen.

De data singleweek:

Je kunt kiezen uit de volgende data in 2018, geef in verband met de doorgang graag een 1e en een 2e keuze data aan bij boeken. Boekingen zijn pas definitief als je van ons een bevestiging hebt gekregen dat een week ook doorgang heeft én wij je aanbetaling hebben ontvangen.

 • Zaterdag 29 september – vertrek zaterdag 6 oktober 2018
 • Of Zaterdag 6 oktober – vertrek zaterdag 13 oktober 2018
 • Zaterdag 25 mei 2019 aankomst – vertrek 1 juni 2019
 • en Zaterdag 8 juni 2019 aankomst – vertrek 15 juni 2019

Betaling en annulering

Je dient binnen 7 dagen na bevestiging van de week een aanbetaling te doen 70% van het totale bedrag. Het restantbedrag moet uiterlijk 4 weken voor aanvang van de reis ook op onze rekening zijn bijgeschreven.

Annuleren kan tot 6 weken voor aankomst kosteloos onder aftrek van 10% administratie- en boekingskosten. Tot 4 weken voor aankomst ben je 70% van de totale reissom verschuldigd, daarna ben je 100% verschuldigd. Wij raden je daarom ook aan om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Contact en informatie singleweek

Bed and Breakfast Casa Traca
Sitio Rossio Habt
3300-124 Valbona, Arganil

Ga naar onze contactpagina voor onze contactgegevens en het huren van een auto.