Centraal Portugal

Centraal Portugal

In de vele plaatsen in de omgeving, zoals Coja – Tabua – Arganil – Gois en anderen, is er veel te doen. Er zijn grotere en kleinere muziek- en culture festivals tijdens het zomerseizoen in de hele omgeving. Neem daarbij de vele markten, leuke en gezellige terrassen en restaurants. Eén keer per week, op zondag,  is er de kippetjesmarkt in Tabua. Aan het eind van de markt kunt u  met de lokale bevolking gegrilde kip met salade en gebakken aardappelen eten. Op de markt zelf worden er naast pluimvee ook bloemen en planten verkocht. Ook in Arganil is er markt op donderdag. Dit is een grote markt waar echt alles verkocht wordt, daarbij is er ook een grote zigeunermarkt waar voornamelijk textiel verkocht wordt.
Op 40 minuten rijden ligt Coimbra, de universiteitsstad van Portugal met zijn vele oude gebouwen en levendige sfeer. De universiteit van Coimbra is een van de oudste van Europa. Al in de Romeinse periode was er sprake van bewoning in en rond Coimbra, dat is gelegen aan de oevers van de rivier de Mondego. In de hoge middeleeuwen was Coimbra gedurende meer dan een eeuw de hoofdstad van Portugal. De universiteit werd gesticht in 1290, maar bevindt zich pas sinds 1537 permanent in de stad. Coimbra was in 2003 culturele hoofdstad van Europa.  B&B Casa Traca ligt dusdanig centraal dat ook een dagje naar het strand om de Atlantische kust te verkennen tot de mogelijkheden behoort. Figueira da Foz, een charmante badplaats ligt op een uur rijden. Wilt u hier wat langer verblijven informeert u dan even naar onze mogelijkheden.

Strand van Cova, Figueira da Foz    Coimbra library university citytrip

Tip

Sluit uw vakantie in centraal en/of noord Portugal af met een dagje en avondje Porto! Dit is heel makkelijk te combineren met het terugbrengen van uw huurauto op of in de nabije omgeving van het vliegveld van Porto. Vanaf daar kunt u met een directe metro verbinding naar het centrum van Porto. Daar aangekomen kunt u heerlijk slenteren door de oude straatjes van Porto of juist de vele trappen beklimmen. Aan de overkant van de Douro die Porto in twee delen splitst vindt u de vele overbekende porthuizen waar u de diverse porten kunt proeven.

Porto with her beautiful Port houses

Porto fly and drive when you visit Casa Traca

Bekijk hier een een film over Centraal Portugal. Wilt u ergens naartoe of er meer over weten in onze centrale hal ligt voldoende informatie én wij kunnen u de routebeschrijvingen geven.

 
 
 
error: Content is protected !!