Paus bezoekt Fatima, 13 mei 2017

Op 13 mei 2017 is het precies 100 jaar geleden dat Verschijningen van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima aan de 3 herderskinderen is verschenen in Fatima. Dit gebeurde in de daaropvolgende 6 maanden nog 6 maal. Telkens op de 13e van elke maand. De laatste maal werd dit Zonnewonder door een grote mensenmenigte bijgewoond op 13 oktober 1917. De paus komt ook naar Fatima. Deze twee data trekken ieder jaar de meeste gelovigen naar het bedevaartsoord om deel te nemen aan de Kaarsenprocessie op de avond van de 12e en aan de Afscheidsprocessie op de ochtend van de 13e. 

Om deze bijzondere verjaring te vieren komt Uwe Heiligheid Paus Franciscus naar Fatima. Naast de regelmatige bedevaartstochten en religieuze vieringen viert men dit honderdjarige feest tot 13 oktober 2017 met een uitgebreid cultureel programma. Dit bestaat o.a. uit diverse tentoonstellingen en religieuze muziekconcerten. Optredens over de verschijningen, conferenties en ook zomercursussen. Ook het internationale congres “Fátima Denken”, dat in juni plaats zal vinden.

Wilt u getuige zijn van dit feest en deelnemen aan de vieringen? Boek dan uw vakantie bij B&B Casa Traca. Op een uurtje rijden ver weg genoeg van de drukte maar dichtbij genoeg om er naar toe te kunnen rijden wanneer u wilt. Geniet van de rust en de omgeving van B&B Casa Traca in Valbona, Arganil.

Meer informatie is te vinden op Alles over de Paus en Fatima of lees meer op onze facebookpagina