motortreffen Goís Het motortreffen in Goís is weer van start gegaan. Ook Casa Traca zit weer lekker vol.

26ste editie alweer van het motortreffen

Of zoals de naam officieel luidt: 26a concentração internacional de motos. Elk jaar komen er rond de 30.000 enthousiaste motorrijders en hun gezinnen op af. Velen slapen in tentjes op en rond Goís. Echter anderen willen liever in een echt bed met een echt dak boven hun hoofd slapen. Deze mensen bevolken de vele alojamento locals in de weide omgeving.

Het motortreffen was altijd 3 dagen tot vorig jaar. Toen was het 25-jarige jubileum en er kwam een extra dag bij. Dit is de organisatie zo goed bevallen dat het evenement dit jaar dan ook maar liefst 5 dagen duurt. Ook wij hebben wat nieuws uitgeprobeerd: geen minimaal aantal nachten. Mensen konden dit jaar ook terecht voor slechts 1 nacht.

De cijfers op een rij

Dit resulteerde in maar liefst 11 boekingen. 11 verschillende gezinnen, koppels, vriendengroepjes en andere samenstellingen. Daar horen dan 40 ontbijtjes bij met ongeveer 20 kilo sinasappels en 120 broodjes. Aantal potten zelfgemaakte jam, ongeveer 1 1/2 kilo vleeswaren en 2 kilo kaasjes. Fruit, tomaten en komkommer komen uit eigen tuin maar de yoghurtjes uit de winkel. O ja en 38 bedden verschonen en opmaken om het zondagavond weer spik en span te hebben. Dat is gewoon ca. 96 kilo wasgoed draaien.

Gois weekend ontbijt casa traca Casa Traca ontbijt 4

Toch gaan we voor volgend jaar nadenken of we het niet anders gaan doen. Hoe leuk het ook is om zoveel verschillende mensen te ontmoeten. Mensen met hun eigen verhalen, eigenaardigheden, de leuke en bijzondere ontmoetingen. Er is te weinig tijd om echt contact met gasten te krijgen en dat is nu juist zo leuk. Voor het motortreffen zijn het ook allemaal gelijkgestemde mensen met dezelfde interesse: motorrijden. Ook hebben we beesten die aandacht vragen. Hoewel onze kittens Sam, Dorus en Jip volgend jaar volwassen zelfstandige katers zullen zijn. Toch?

kittens Dorus en Jip Casa Traca Jip en Dorus

Echter er zullen ook altijd kleine uit het nest gevallen vogeltjes blijven. Die krijgen geen eten meer van vader en moeder. De natuur zal er een reden voor hebben maar ik blijf het proberen. Ze verdienen een kans. Ook vandaag weer een te jonge grasparkiet in huis genomen. Papje gemaakt van frambozen, komkommer, brood en sla en hopen dat dit voldoende is.

Grasparkiet aan de fles 1 Grasparkiet aan de fles 2

Onze gasten zijn doorgaans helemaal vertederd door al dat kleine grut. Echter voor volgend jaar tijdens het motortreffen lijkt het mij nu zo leuk om een grote groep van gelijkgestemde gasten te hebben. Gasten die elkaar aan het begin van het motortreffen bij ons ontmoeten. Gedurende het motortreffen kunnen er dan ervaringen uitgewisseld worden en kan je elkaar tips geven.

Motortreffen 2020

Oké mee eens ik loop wat op de zaken vooruit maar ik wil dan ook graag jullie mening horen:

  • Minimaal 3 nachten verblijf donderdag – zondag ( met eventueel een dag ervoor en/of erna)
  • Net als dit jaar aantal nachten is vrij in te vullen

Bij de eerste optie doen wij natuurlijk wel een leuk duitje in de zak en maken een leuke pakketprijs. Waarbij ook de tickets voor alle dagen inbegrepen kunnen zijn. Indien de organisatie van Góis Moto Clube hiermee akkoord gaat.

 

 

 

Wil jij dit grootste evenement ook een keer meemaken. Ook zeker weten dat je kan slapen in een goed bed in de omgeving. Daarbij ook nog eens genieten van het beroemde uitgebreide ontbijt van Casa Traca. Het is altijd het derde weekend van augustus. Laat even een berichtje achter via ons Contactformulier en dan houden we je op de hoogte. Zodra de datum bekend is sturen we je een berichtje met informatie.