Cepos – Restaurante O Miradouro

Cepos op slechts 10 kilometer van Bed and Breakfast Casa Traca. Het ligt dus eigenlijk in onze ‘achtertuin’.Cepos Arganil Centraal Portugal Miradouro restaurante

Enkele weken geleden was ik op een bijeenkomst van het Fami migratie project van de gemeente Arganil. Hier waren behalve wat buitenlanders als ik zelf ook mensen van het arbeidsbureau en de gemeente. Na afloop vertelde een dame van de gemeente over een nieuw geopend restaurant in Cepos. Dit moest een bijzonder restaurant zijn: goede kwaliteit eten, mooie entourage en een geweldige locatie.

Uit eten in Cepos bij restaurant O Miradouro

Nu gaan wij sinds we in Portugal wonen regelmatig uit eten. Eigenlijk is ‘uit eten’ een wat overtrokken begrip in deze context. Doorgaans is het een hapje eten buiten de deur. Dit kan variëren van een prato do dia, de kippetjesmarkt of in één van de restaurantjes in de omgeving. Uiteraard hebben we hier ook wat favorieten. Zo eten we graag Polvo de lagareiro bij Grelha in Arganil, een spies bij Gota d’Agua in Secarias en een naco bij Impala in Sarzedo.

De bergen achter ons – onze achtertuin

Nu zijn wij nogal georiënteerd op de omgeving links, rechts en voor ons uit. Geen idee waarom maar in de bergen achter ons huis komen we op één of andere manier niet veel. Laat het plaatsje Cepos nu net achter ons huis liggen. Je bent er zo, nog geen 20 minuten. Een prachtige rit door de bossen en bergen via  Folques voeren je naar dit bergdorp. Het is ook de toeristische route door de bergen naar Fraga da Pena en Piódão. De route die de touringcars niet kunnen nemen omdat je door bergdorpjes komt met smalle straatjes en soms ook wel wat scherpe bochten moet nemen.

Dit terzijde want daarvoor ligt Cepos te dichtbij. Cepos is een klein, gezellig bergdorp met magnifieke uitzichten, vergezichten. Het ritje er naar toe is alleen al de moeite waard. Ik wil dan ook op korte termijn een keer op een middag terug gaan. Dit ook omdat er een geocache verstopt ligt, die ik natuurlijk wil gaan zoeken.

Het restaurant O Miradouro

Gisteravond kwam het er dan eindelijk van: wij gingen naar restaurante O Miradouro in Cepos. Het restaurant is begin juli 2019 geopend en ligt letterlijk op een bergtop. Het wordt gerund door 2 broers die jarenlang in Engeland hebben gewoond en daar de nodige ervaring hebben opgedaan. De eerste plus hebben ze al door de geweldige locatie keuze. Bij aankomst maar ook op de meeste plaatsen in het restaurant heb je een geweldig uitzicht over de bergen en valleien. Als de avond invalt spelen er prachtige lichtvallen, goed voor vele fotomomenten.

Bij binnenkomst valt meteen de rustige, sfeervolle en stijlvolle inrichting op. Hoewel het restaurant behoorlijk groot is heb je niet het gevoel in een eetzaal te zitten. De details zijn zorgvuldig gekozen en er is veel gebruik gemaakt van hout. Dit is doorgevoerd in de kaart welke meer dan genoeg keuze biedt maar niet overdadig is.

Wij kozen beiden voor een naco na preda welke geserveerd werd met een warme plaat waarop je zelf in je eigen tempo je vlees klaar kon maken. Erbij kreeg je zeezout, eigen gemaakte kruidenboter en eigen gemaakte pepersausje. Als sidedishes kon je kiezen uit verschillende dingen. Wij kozen onder andere de spinazie met knoflook en champigons. Als dessert een cheesecake met koffie smaak…….. super!

(klik op de afbeelding voor een grotere afbeelding)

Kortom een echte aanrader dit restaurant. Bed and Breakfast Casa Traca heeft visitekaartjes liggen.