En nog veel meer ……………………

Een week is te kort:

Piódão……. Overal in de omgeving van onze B&B staan bruine bewegwijzeringsborden naar deze toeristische bezienswaardigheid.
Breng een dag in de bergen door, op het hoogste punt van Portugal. De Torre is het hoogste punt (1993 m) van het gebergte Serra da Estrela en ook van continentaal Portugal. De Torre is geen opvallende bergpiek, maar het afgeplatte hoogste punt van een bergrug. Precies op het hoogste punt van de Torre staat een geodetische signaal. De Torre is, ongewoon voor een bergtop, eenvoudig bereikbaar via een verharde weg. Het is heerlijk wandelen en fietsen, maar in de winter ook een populair skigebied. Er zijn tot ver in de lente prachtige bergmeren met smeltwater en hier is ook Lagoa Comprida, een groot stuwmeer te vinden. De rivieren Alva, Zêzere en Mondego ontspringen in de Serra da Estrela.
Breng op de terugweg naar een bezoek aan Piódão 224 inwoners (2001) in de Serra do Açor . Bijna alle huizen zijn gebouwd van leisteen, dit is uniek in deze regio van Portugal. Piódão is in 1994 uitgeroepen tot Aldeia Historica, historisch dorp. Vergeet zeker niet een heerlijke likeur, zoals bijvoorbeeld de kastanje likeur te kopen in dit bijzondere dorpje. Nieuwsgierig bekijk hier meer afbeeldingen. U kunt ook even afkoelen in een van de vele grotere of kleinere watervallen die het gebied rijk is, zoals Fraga da Pena op 20 minuten rijden van Casa Traca.
Uiteraard kunt u het ook dichterbij ‘huis’ zoeken: in Arganil of Tabua. Arganil is een redelijke grote plaats waar vooral in de zomermaanden veel te doen is, maar ook in het voor- en naseizoen is het heerlijk vertoeven op één van de terrasjes of in het park. Tijdens de zomermaanden zijn er vaak festivals in de beide plaatsen en andere activiteiten. Tabua ligt op 25 minuten rijden langs gezellige authentieke portugese plaatsjes. Neem eens een afslag en volg gewoon de weg die u indraait.
Bekijk ook de film over Arganil of Tabua