Motorrijden, mountainbiking en wandelen

Motorrijders welkom!

Ooit gedroomd van motorrijden op smalle wegen met mooie vergezichten door de bochten? Dan kunt u uw hart ophalen in centraal Portugal. Deze reizen zijn voor zowel beginners als voor ervaren motorrijders zeer geschikt. U kunt zelf tochten uitstippellen maar wij kunnen u ook gidsen of tochten adviseren.
Er zijn in de buurt ook veel mogelijkheden voor  de mooiste fiets en (offroad) mountainbike tochten door prachtige natuurgebieden. Ook geschikt voor ongetrainde fietsers om een fietstocht te maken: dit zijn de wegen in de omgeving van Valbona, Arganil. Deze wegen zijn minder heuvelachtig maar wel met prachtige doorkijkjes en vergezichten. De meeste wegen, ook de kleine binnenwegen zijn doorgaans goed onderhouden. Ben je moe van het asfalt, pak dan je mountainbike en zoek de steile (zand) wegen op. Nog spannender is cross-country en downhill  de berg afrazen waar het kan. In dit bergachtige gebied is elke  sport in perfecte harmonie met zijn omgeving: ruw, maar leuk. Zoekt u een leuke, uitdagende of gewoon een mooie route kijk dan eens op routeyou
Tevens kunnen wandelaars in dit gebied hun hart ophalen; het is een ideaal gebied voor zowel lange afstand wandelaars als recreatiewandelaars of mensen die gewoon van een dagje wandelen houden. Er zijn heel veel routes te vinden op internet. Wij hebben bij ons in de B&B ook informatie voor u liggen maar u kunt zelf natuurlijk ook van te voren goed oriënteren en diverse routes uitstippelen. Kijkt u bijvoorbeeld eens op de website van wikiloc.
Zo is dit gebied niet alleen geschikt voor motorrijden maar ook om te wandelen en te fietsen! U kunt bij ons heerlijk overnachten en vanuit Casa Traca diverse tochten ondernemen.