Kanoën en zwemmen

Inhoudsopgave

Kanoën,

Kanoën en zwemmen, dingen die u en uw kinderen graag doen? Dan kunt u uw hart ophalen in dit deel van Portugal met zijn vele rivieren. De Portugezen hebben een relatie met de Rio Mondego,  ideaal om te kanoën en zwemmen. Het is de enige rivier die  van begin tot eind door Portugal stroomt . Op de rivier kunt u tot de oude universiteitsstad Coimbra kano varen, maar het is raadzaam om pas te beginnen  na de grote dam in Agueira. U kunt onder andere kano’s huren in Penacova en Oliveira do Hospital. Tijdens het kanoën, een tocht van 40 km door de vallei van de Rio Mondego, zijn er aan weerszijde rotswanden en (met) veel groen, afgewisseld met af en toe een klein strand of een grot. U ervaart de rust en stilte van de natuur tot je uitkomt in Coimbra met de drukte en gezelligheid van het stadsleven.
Indien u een kano- of kayaktocht wilt maken over de Rio de Mondego kunnen wij bemiddelen in de huur inclusief een goede instructie door een ervaren instructeur. De tochten zijn geschikt voor alle moeilijkheidscategorieën. Het is ook mogelijk een dagje varen te combineren met abseilen. Vraag naar de mogelijkheden of oriënteer uzelf bij Opioneiro do mondego  of rock and river. Desgewenst kunnen wij u tegen een vergoeding wegbrengen en ophalen.

en meer,

Behalve kanoën kan men in de rivieren kan men natuurlijk ook heerlijk zwemmen of andere watersporten beoefenen. Op veel plaatsen kent men de rivierstranden, de Praia Fluvial. Vaak uitgerust met douches, kleedkamers en een kiosk. Een prima vervanging voor een dagje strand, het water is schoon en helder en op de oevers is veel te beleven omdat de bossen doorlopen tot de rivieroevers. Wat te denken van rivierkreefjes vangen in de Rio Mondego of zwemmen onder een waterval? Op slechts een kilometer afstand in Folques is een klein rivierpark-strand, op 4 km afstand ligt het bekende Praia da Fluvial Secarias.