Arrangementen & Activiteiten

Arrangementen & Activiteiten……….

Welke activiteiten zijn er te doen voor de actieve vakantieganger? Hoewel onze basis de Bed and Breakfast is willen wij u, onze gasten, net dat beetje extra bieden dat uw vakantie onvergetelijk maakt. Het prachtige en gastvrije gebied is op veel manieren te ontdekken. Op eigen gelegenheid of georganiseerd, te voet of per auto, historische plaatsjes of de natuur en nog veel meer. Wij hebben getracht het een en ander voor u samen te stellen.
1. Wandelen
2. Kajakken en k
anoën
3. Arrangement 1 – Wandelweek
4. Arrangement 2 – Wandeldagen
5. Arrangement 3 – Excursie week

Overzicht aanbod arrangementen

Wandelen en water-wandelen

In samenwerking met een lokale gids verzorgen wij wandelingen in de omgeving van Casa Traca en in de bergen van centraal Portugal, de Serra da Estrela. De Nederlands sprekende gids voert u langs de mooiste paadjes, watervallen en vergezichten door de prachtige natuur van Portugal. Afhankelijk van de wandeling kan er in overleg een wijnhuis, bezienswaardigheid of weverij bezocht worden soms tegen een kleine meerprijs.  De wandelingen zijn per dag te boeken op basis van beschikbaarheid van de gids.  Er zijn diverse wandelingen mogelijk geschikt voor zowel de geoefende wandelaar als de recreant en voor alle leeftijden. Informeer gerust naar de mogelijkheden en prijzen, voor wandelclubs en wandelverenigingen hanteren wij aangepaste tarieven en arrangementen. Tevens werken we samen met een organisatie gespecialiseerd in rivier-wandelen. Een aparte uitdaging en ervaring.

Kajakken en kanoën

Wij werken samen met diverse lokale organisaties in de nabije omgeving van B&B Casa Traca. Wilt u op eigen gelegenheid mountainbiken, kanoën of kajakken vraag ons naar de mogelijkheden. Wij kunnen desgewenst contact opnemen en een afspraak voor u maken. Wilt u tijdens uw vakantie het een en ander van de omgeving zien én ‘binnen kijken’ bij echte Portugese gewoonten? Vindt u het fijn dat dit al voor u geregeld is? Dan is de Casa Traca excursie week wellicht iets voor u.  

Portugese avond en workshops

Portugese fado avond

In samenwerking met een trendy bar in Tabúa bieden we vanaf heden ook een typische Portugese avond aan. De avond bestaat uit een diner bestaande uit uitsluitend Portugese gerechten en live fado muziek. Uiteraard is er gelegenheid tot dansen als u deze uitdaging aan durft te gaan aan de hand van de Portugese dansers. De avond is inclusief drinken waarbij u de keus heeft uit wijn, bier en frisdrank.

Workshop Broa de milho e queijo,

In het midden van de Serra da Lousã, in het dorp Aldeia do Xisto de Aigra Nova, kunt u deelnemen aan het ambachtelijke proces van het maken van maïs- en roggebrood en geitenkaas. Rogge en maïs zijn de belangrijkste graansoorten die hier al eeuwenlang worden verbouwd. De kazen zijn gemaakt met geitenmelk van de kuddes van het dorp. Het programma omvat ook een bezoek aan de capril da aldeia, een bezoek aan het gemeenschapsplein en een bezoek aan het Eco-Museu Tradições do Xisto, waar alle traditionele activiteiten van de dorpsgemeenschappen te zien zijn.

Deze excursie wordt gegeven door Transserrano waarmee wij voor u gunstige prijsafspraken hebben kunnen maken. De excursie vindt alleen plaats bij voldoende aanmeldingen.